2022. december 28., 13:29

Čaputová: rendkívül nehéz év volt

Rendkívül nehéz esztendő volt a 2022-es Zuzana Čaputová köztársasági elnök szerint. 

Zuzana Caputova
Fotó: TASR

Az államfő szerint a válság az életszínvonal terén is a társadalom hangulatában egyaránt éreztette hatását.

Az adatok az életszínvonalról, és a társadalomban tapasztalható hangulatról egyaránt a válság negatív hatásairól árulkodnak. Az embereknek csökkent a jövedelme, és elmélyült a szegénység"

– mondta.

A köztársasági elnök szerint a kormány válságkezelése az utolsó pillanatban drámaivá nagyított minden problémát. "Ez még a kormány elleni bizalmatlansági indítvány utolsó perceiben is így volt. Azt az energiát, időt, és szenvedélyt, amellyel a politikai vezetők személyes konfliktusaikat intézték, a lakosság úgy értékelte, hogy emellett az emberek minden más problémája eltörpül" – vélekedett Čaputová, aki szerint így az emberek az államba vetett maradék bizalmukat is elveszítették.

Hozzátette: a politikusok cselekedetei a kormány pozitív eredményeit is beárnyékolták.

Szlovákia készítette az egyik legjobb helyreállítási tervet, elfogadásra került a felsőoktatás, az igazságszolgáltatás, a közbeszerzés, a nemzeti parkok átfogó reformja, és két, a vállalkozói környezetet javítani hivatott csomag. A korrupció elleni harc, és a törvények kikényszeríthetősége terén is vannak pozitívumok"

– mondta.

A kormányfő szerint emelkedett a szegénység, így a jövőben a szegénység elleni harcnak kell az állam egyik fő prioritásának lenni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.