2023. május 11., 13:45
Frissítve: 2023. máj. 11. 18:30

Čaputová péntek délelőtt hozza nyilvánosságra a hivatalnokkormány névsorát - újabb magyar miniszter neve merült fel

Az államfő Ódor Lajos társaságában a TA3 hírtelevízió vendége volt.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR
Sajtóértesülések szerint a befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztériumot a magyar nemzetiségű Balík Péter veheti át. Balík jelenleg is a tárca innovációért, stratégiai befektetésekért és elemzésekért felelős osztályán dolgozik.
Az államfő pénteken délelőtt tájékoztat a hivatalnokkormány személyi összetételéről - tette közzé csütörtökön délután az elnöki hivatal.

Ódor a műsorban hangsúlyozta, a miniszterjelölteket Zuzana Čaputovával közösen választották ki, a jelöltekkel ő maga egyeztetett.

A hivatalnokkormány prioritásai között szerepel majd az uniós helyreállítási alapok merítése, illetve a 2024-es költségvetés összeállítása. Ódor kiemelte, erősíteni kell az állami árszabályozást.

Az államfő hangsúlyozta, a kabinet névsora még nem végleges, az egyik tárca még nincs betöltve. Čaputová aláhúzta, ez nem az oktatási minisztérium.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.