2022. október 28., 09:22

Čaputová: A gyűlölet-támadások minden formája elfogadhatatlan

A gyűlölet-támadásokat nem szabad tolerálnunk a kezdeti, verbális támadások formájában sem, hogy megelőzzük az olyan tényleges támadásokat, mint amilyen Nyitrán is történt – tette közzé a közösségi hálón Zuzana Čaputová államfő egy LMBTQ+ párt ért támadásra reagálva.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Az államfő sajnálatosnak nevezte, hogy éppen csütörtökön értesültek a nyitrai támadásról, amikor Gudni Thorlacius Jóhannesson izlandi államfővel lerótta kegyeletét a Vár utcai terrortámadás áldozatainak emléke előtt. „Izland példa lehet számunkra az egyenlőség és egyenjogúság terén is, még 1996-ban jóváhagyta az egynemű párok regisztrált partnerségét, negyedik országként a világon” – jelentette ki Čaputová.

Azt is elmondta, az izlandi államfőnél rákérdezett arra, mik a tapasztalataik ezzel a jogi szabályozással.

„Biztosított róla, hogy semmilyen módon nem veszélyezteti a hagyományos családot és nincs semmilyen gyakorlati hatása a többségre” – mondta az államfő.

A rendőrség egy fiatal férfit ért támadás ügyében nyomoz, aki Nyitrán egy padon megcsókolt egy másik férfit. A támadást követően a sértettet kórházba szállították és megműtötték. A rendőrségre október 23-án érkezett az ügyben feljelentés.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.