2022. december 9., 14:06
Frissítve: 2022. dec. 10. 18:28

Bukás elnapolva? Lehet, csak az ünnepek után döntenek a kormányról

A kormányról szóló szavazás elhalasztását kéri az OĽANO Demokratikus platformja és néhány frakció nélküli képviselő, például Martin Klus és Juraj Šeliga.

Főhet a feje
Eduard Heger
Fotó: TASR

Felhívásuk szerint a bizalmi szavazást halassza a parlament januárra, így elegendő idő lenne annak tisztázására, hogyan képzeli el az SaS a Heger-kormány észszerű átalakítását, amiről Richard Sulík, az SaS elnöke beszélt. A platform egyúttal a támogatásáról biztosította a jelenlegi kormányt.

A kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványról szóló vita december 8-án, délután kezdődött. Sulík a bevezetőben megállapította, hogy ha sikerrel járna az indítvány, akkor a kormányt értelmes módon át lehetne alakítani. Ebben az esetben az SaS támogatná az új kormány működését. Ugyanakkor kijelentette: az SaS nem lenne a kormány része, és elutasította a Smer-SD állításait.

Az SaS elutasította a képviselők javaslatát a szavazás elhalasztásáról, mint Anna Zemanová frakcióvezető elmondta, nem lát okot arra, hogy ilyesmiről tárgyaljanak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.