2024. március 5., 19:13

Blanár: A Lavrovval való találkozó a diplomáciai fórum része volt

A Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel való találkozó a diplomáciai fórum része volt – nyilatkozta Juraj Blanár (Smer-SD) külügyminiszter a találkozóval kapcsolatban megfogalmazott kritikákra reagálva.

Tárgyalt a japán követtel
Juraj Blanár
Fotó: TASR

„Az Antalyában megtartott diplomáciai fórumot NATO-szövetségesünk, Törökország szervezte, amely az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének egyik legfontosabb partnere, és Törökország hívta meg Lavrov orosz külügyminisztert a fórumra" - írta Blanár a közösségi oldalán.

Úgy fogalmazott, a diplomácia lényege a találkozás és a kommunikáció még azokkal is, akik más véleményen vannak.

Kijelentette, hogy a kormány azt az elvet követi a külpolitikában, amit megígért, és mind a négy féllel tárgyal. Költői kérdést tett fel arra vonatkozóan, hogy az államfő ezzel kapcsolatban felveszi-e a kapcsolatot Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnökkel is.

Blanár március 1-jén és 2-án részt vett a törökországi Antalyában a Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök védnöksége alatt harmadik alkalommal megrendezett diplomáciai fórumon. Találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, és megbeszéléseik során szóba került az ukrajnai háború is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.