2022. november 11., 11:11

Bittó Cigániková szerint sikerült az inkvizíció

Tegnap megszavazták a parlamenti képviselők Jana Bittó Cigániková leváltását a parlament egészségügyi bizottságának éléről, mivel a képviselők szerint alkalmatlan a posztra.

tabak ciganikova
Fotó: TASR

Bittó Cigániková reakcióképpen elmondta, az inkvizíció sikeres volt, de ez se gátolja őt abban, hogy még inkább küzdjön a nők jogaiért. Hozzátette azt is, várható volt a leváltása a bizottság éléről.

Örülök, hogy éppen a nők jogaiért folytatott harcom az ok, amint az a leváltási javaslat indoklásából kiderül "

– magyarázta hozzátéve, hogy az ok állítólag a végzettsége volt. Mint mondta, az egészségügy irányításához nem kell tudni, hogyan kell megoperálni a vakbelet, majd hozzátette, az indokot, hogy képtelen együttműködni a szakemberekkel, nem ő tagadta, hanem egyenesen az emberek a gyakorlatból.

A harmadik ok a nők jogaiért folytatott harca volt, ami szerinte tulajdonképpen a valódi ok.

„Ha a kollégáim úgy gondolják, hogy segít nekik, ha az egyik székről átülök a másikra, hát nem” – tette hozzá a politikus, aki sok sikert kívánt utódjának, az egészségügyi bizottságot ideiglenesen vezető OĽaNO-s képviselőnek, Anna Záborskának. Bittó Cigániková szerint a szavazás eredménye csak azt mutatja, hogy az SaS nem tárgyalt a koalícióval.

Richard Sulík, az SaS vezetője aljasságnak tartja, amit az OĽaNO tett.

Nem tudtuk, hogy nem vesznek részt a szavazáson... nem vették a fáradságot, hogy ezt elmondják nekünk"

- tette hozzá Sulík. Szerinte az OĽaNO átadta a kormányzást Boris Kollár hátelnöknek. „Ez nem normális kormányzás, ez káosz” – tette hozzá a politikus.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.