2023. december 7., 15:44

Ön is azon tízezrek közt van, akinek az idén lejár a jogosítványa?

Még 168 314 olyan, rózsaszínű jogosítványt tart nyilván a belügyminisztérium, amelyek érvényessége 2023 végén lejár. Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy biztosítják az új okmányok folyamatos kiadását.

okmánycsere jogosítvány, okmányiroda Pozsony
Fotó: TASR

A belügyi tárca vezetője kifogásolta, hogy a kártyákat, amelyekre az adatokat nyomtatják, korábban közvetlen megrendelés útján szerezték be, és ezzel megsértették a közbeszerzési törvényt.

Jelenleg 38 445 darab plasztikkártya van raktáron.

„Nincs más lehetőségünk, mint aláírni a szerződéskiegészítést, amelyet a Közbeszerzési Hivatal megtámadott. Erre amiatt van szükség, hogy a lakosoknak ne kelljen bírságtól tartaniuk” - mondta. A kiegészítés aláírásával várhatóan 2024 júniusáig elegendő jogosítványkártya lesz.

Patrik Krauspe, a belügyminisztérium államtitkára elmondta,

feltehetően nem mind a 168 314 rózsaszínű jogosítvány lesz kicserélve.

„Vannak, akik már nem vezetnek, vagy nem használják ezt a jogosítványt” - tette hozzá.

Csak a rózsaszín, vagyis a 2004. április vége előtt kiadott jogosítványokat kell 2023. december 31-ig kicserélni. Ha valaki 2024 januárjától ilyennel vezet, az jogosítvány nélküli járművezetésnek minősül.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.