2023. január 24., 10:16

Az SNS is júniusi előrehozott választást akar

A parlamenten kívüli SNS is csatlakozott a Hlas-SD felhívásához, hogy júniusban legyen az előrehozott választás, az egyik indoka, hogy az új kormánynak legyen ideje összeállítani az új költségvetést – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Škopcová, a párt szóvivője.

201803041809100.xIdFYe-WQunCc0oFVkCI4A.1280_Predseda-parlamentu-a-SNS-Andrej-Danko.jpg
A Heger-kormány megbukott, és semmi ok, hogy tovább traumatizálja a társadalmat. Elengedhetetlen, hogy a választás után felálló új kormánynak legyen elég ideje a költségvetés összeállítására. Felelőtlenség szeptemberi választást rendezni, mert óriási károk fenyegetik miatta Szlovákiát. Nincs a világon olyan kormány, amely egy naptári hónap alatt képes összeállítani az állami költségvetést és a szlovák parlament elé terjeszteni azt

– szögezte le az SNS.

A júniusi időponttal a párt szerint az új kormány elegendő időhöz jutna, hogy

felmérje az ország állapotát és felelős intézkedéseket hozzon.

Az SNS figyelmeztet, hogy a költségvetéshez számtalan más törvény kapcsolódik, emellett fel kell készíteni az országot a 2024-es évre és fokozatosan csökkenteni az államadósságot.

A Hlas-SD bejelentette, hogy ha a parlament megszavazza az előrehozott választás kihirdetését lehetővé tevő alkotmánymódosítást, június 24-i dátummal módosító javaslatot terjeszt a parlament elé a választás megrendezésére.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.