2022. szeptember 14., 11:00

Az SaS már készíti a javaslatot Matovič visszahívására

A mai össze sem hívott parlamenti ülés után tartott sajtótájékoztatójukon az SaS képviselői elárulták, a frakció már dolgozik az Igor Matovič pénzügyminiszter visszahívására vonatkozó javaslaton.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Richard Sulík volt gazdasági miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, a párt már készíti elő a Matovič visszahívására vonatkozó javaslatot, amelyhez ellenzéki képviselők támogatását is szeretnél megnyerni. 

Sulík azt mondta, legalább 30, elsősorban a Hlas padsoraiból származó aláírást szeretnének összegyűjteni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a parlament ülését, ismét határozatképtelennek bizonyult a törvényhozás.

Sulíkék sajtótájékoztatóját egy kisebb közjáték is színesítette. Romana Tabak, korábban az OĽaNO, most a Sme rodina frakciójának tagja váratlanul megjelent a sajtótájékoztatón, majd közölte az SaS jelenlévő képviselőivel, hogy jelenleg ők az ország fejlődésének legnagyobb fékei. Az SaS-es politikusok erre kinevették Tabakot, aki feldúltan távozott a teremből.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.