Az SaS Gyimesi György "szégyenteljes" kijelentéseit a koalíciós tanácson vitatná meg

Frissítve: 13:16
2021. április 12., 15:00
ma7 | TASR

Az SaS Gyimesi György OĽaNO-s képviselő kijelentéseivel is foglalkozni szeretne a koalíciós tanácson. Szerintük a magyar nemzetiségű politikus súlyosan megsértette a szlovák diplomáciát azzal a kijelentésével, miszerint a pénteki budapesti látogatás azért volt sikeres, mert azon nem voltak jelen a szlovák fél külügyi képviselői.

Fotó: TASR/AP

Gyimesi Györgyöt az SaS elnöke, Richard Sulík is kritizálta, aki azt mondta,

a képviselő mögött nincs semmilyen diplomáciai tapasztalat, ezért nincs joga, hogy sértegesse és kioktassa a szlovák diplomatákat.

Az SaS elnöke hozzátette, Gyimesi viselkedése túl megy minden határon, hiszen egy olyan emberről van szó, aki magyarázatra szorul a saját állampolgárságát illetően is.

Sulík szerint Gyimesi kijelentései rosszabbak bármelyik ellenzéki politikus megnyilvánulásainál. Azt is szóvá tette, hogy Gyimesi György nem támogatta szavazatával az új kormányt.

Gyimesi György a közösségi oldalán korábban többször is hungarofóbnak nevezte Martin Klus (SaS) külügyminiszteri államtitkárt. A külügyminisztert, Ivan Korčokot (SaS) pedig zsoldosnak nevezte, aki már több kormányt kiszolgált.

2021. április 10., 08:39 Frissítve: ápr. 10. 12:13

A szlovák külügyminiszter dohog

Korčok elhatárolódott Gyimesi György kijelentésétől, miszerint a nagykövet távolmaradása jelentette a sikeres tárgyalások garanciáját.

A képviselő múlt héten elkísérte Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert Magyarországra, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyaltak a Szputnyik V vakcináról. Gyimesi is részt vett a tárgyaláson, a szlovák külügyi tárcát azonban senki sem képviselte.
Klus és Marián Kéry (Smer-SD), a parlament külügyi bizottságának elnöke Gyimesi magatartását korábban helytelennek nevezték. Az államtitkár szerint a képviselő egyetlen célja nemzetiségi feszültséget kelteni.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!