2022. október 8., 14:47

Az SaS akár az előrehozott választásokba is belemenne, csak menjen már Matovič

Az SaS parlamenti képviselője, Peter Cmorej szerint az országnak semmi jót sem hozna az előrehozott parlamenti választás, de ha másképp nem lehet elérni, hogy Igor Matovič kikerüljön a székéből, akár ebbe is belemennek – hangzott el az RTVS Szombati dialógusok című műsorában.

Igor Matovič Peter Cmorej
Fotó: TASR

A pénzügyminiszter, Igor Matovič ezt a kijelentést azzal kontrázta, hogy szerinte az az SaS, mely egy következő kormányt is meg akart buktatni, az ország gondja...

„Senkivel nem tárgyaltunk, senki nem keresett meg minket, nem rohanunk az előrehozott választásokba.

Meggyőződésünk, hogy Szlovákiában ma a legnagyobb probléma Igor Matovič pénzügyminiszter.

Én személy szerint már nem látok különbséget Matovič, Fico vagy Blaha között” – mondta Cmorej, hozzátéve, hogy már nem próbálkoznak Matovič visszahívásával, hacsak a körülmények alapvetően nem változnak. Ha nincs más lehetőség arra, hogy a pénzügyminiszter távozzon székéből, az előrehozott választások a végső megoldás. Ha Matovič nem lenne a kormányban, Cmorej szerint még mindig lenne esély arra, hogy a jelenlegi összetételű parlament kitartson a rendes választásokig.

Ugyanakkor az SaS-es képviselő nem tud arról, hogy a kormányzattal szembeni bizalmatlansági indítványt készülne bárki benyújtani. Nem igazán hiszi, hogy Tomáš Taraba ilyennel állna elő.

Igor Matovič természetesen az SaS-ben látja az ország legnagyobb problémáját.

Sőt, szerinte a párt szavazói is látják ezt, hiszen

A felmérések szerint tömegesen hagyják el az SaS pártot a korábbi tagok, mivel az a harmadik demokratikus kormányt akarta megbuktatni

– mondta, majd hozzátette, az SaS nélküli kormányban végre nyugalom van és folyhat az érdemi munka.

Tarabáék támogatását Matovič azzal magyarázza, hogy egy kisebbségi kormánynak akkor van esélye túlélni, ha találnak olyan ellenzéki politikusokat, akik nem azt nézik, ki terjeszti elő a törvényjavaslatot, hanem azt, hogy az adott törvény segíti-e az embereket.

Arra a kérdésre, hogy vajon nincs-e itt az idő az SaS-szel tárgyalni, a pénzügyminiszter azt válaszolta, hogy itt lenne, csak éppen nincs kivel tárgyalni.

Ezt a kijelentését azzal magyarázta, hogy a korábban kormánytag, most ellenzéki párt egész nyáron az ő személyével volt elfoglalva, nem az elszabadult energiaárak rendezésével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.