2022. november 21., 15:20

Az orvosok ragaszkodnak a követeléseikhez, a fizetéseknél hajlandóak kompromisszumra

Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ) ragaszkodik nyolc pontjának teljesítéséhez, a fizetéseknél hajlandó kompromisszumra – tájékoztattak a szervezet vezetői a kormányhivatalban zajló tárgyalás szünetében.

orvosok
Fotó: TASR

Peter Visolajský, a szakszervezet elnöke azt mondta, a tárgyalás az első pontnál elakadt. „Tehát ott, hogy tegyünk rendet a kórházak finanszírozásában, az eladósodásuk korlátozásában és az adósság rendezésének megoldásában” – magyarázta.

Visolajský bírálta, hogy a kormány tagjai azt nyilatkozták, a fizetéseken kívül a többi hét pontban egyetértés van.

Visolajský azt állítja, az első pont kapcsán több mindenben megegyeztek Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel (OĽANO-jelölt), de Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszternek ezekről nincs tudomása. „Három órája azt hallgatjuk a pénzügyminisztertől, hogy milyen problémák vannak az első ponttal” – mondta Visolajský.

Legutóbb szerdán (november 16.) tárgyalt a szakszervezet a kormánnyal, a pénzügyminiszter arról tájékoztatott, hogy kiegészítő javaslattal álltak elő a kórházi orvosok bérével kapcsolatban. A LOZ hajlandó azt elfogadni, ha a kormány megnöveli a ledolgozott évek után járó emelési szorzót az összes orvos számára.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.