2022. november 25., 13:49

Az orvosok és a kormány megegyezésében bízik a betegjogi szövetség

A Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (AOPP) bízik benne, hogy végül megegyezés születik a kormány és az orvos szakszervezetek között – jelentette ki Mária Lévyová, az AOPP elnöke a jelenleg zajló hatodik országos betegjogi konferencián.

orvos
Illusztrációs felvétel

Hozzátette, ha erre mégsem kerül sor, akkor a szövetség elvárja, hogy a szaktárca bemutatja a válságtervet, hogyan tudja garantálni a kórházi ellátást az országban, vagy a határ menti régiókban.

Korábban már a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) is megegyezésre szólította fel a feleket.

A kormányt és az orvos szakszervezetet is arra kéri, a béremelésre és a ledolgozott évek után járó fizetési szorzóra vonatkozó eredeti javaslat lépjen életbe, ne a maradó kórházi dolgozóknak felajánlott stabilizációs támogatás.

A Szlovák Mentősök Kamarája szintén a megegyezést sürgette, hogy ne kelljen veszélyhelyzetet kihirdetni az egészségügyben.

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter a csütörtöki (november 24.) tárgyalásokat követően közölte, a nyolcból hét pontban megegyeztek az orvos szakszervezettel, a bérek kérdése maradt nyitva.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.