2022. november 25., 19:49

Az orvosi kamara közvetítő szerepet vállalna a megegyezés érdekében

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) közvetíthet a kormány és az orvos szakszervezet között. A kamara ajánlotta fel ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfőnek az egészségügyi minisztériumban pénteken folytatott tárgyaláson. Heger elfogadta a javaslatot – tájékoztatott Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője.

koronavírus orvos maszk
Fotó: freepik.com
Pavel Oravec és Róbert Roland felajánlotta, hogy közvetít a kormány és az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ) között. Eduard Heger ezt elfogadta, ha a LOZ is egyetért vele, akkor a kamara képviselői részt vesznek a következő egyeztetésen"

- mondta a szóvivő.

A kormány és az orvos szakszervezet közti tárgyalás következő fordulóját szombatra (november 26.) tervezik a kormányhivatalba.

Az orvosszakszervezet viszont  nem akarja, hogy az orvosi kamara legyen a mediátora a kormánnyal folytatandó egyeztető tárgyalásnak. Peter Visolajský elnök szerint ezt feladatot egy független közvetítőnek kell ellátnia, az orvoskamara ellenzi az orvosok felmondását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.