2024. február 16., 10:10

Az izraeli kormányfő ellenzi a palesztin állam elismerését

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közleményben jelentette ki péntek reggel, hogy "Izrael továbbra is ellenzi egy palesztin állam egyoldalú elismerését".

Nem akarják a zsidók
Joe Biden - Benjámin Netanjahu
Fotó: TASR/ma7

Az izraeli miniszterelnök Joe Biden amerikai elnökkel folytatott telefon beszélgetése után közölte: szerinte Izraelt nem kényszeríthetik rá, hogy elfogadja egy palesztin állam megszületését.

Izrael határozottan elutasítja a nemzetközi utasításokat a palesztin rendezésről. Egy ilyen megállapodás csak a felek közötti közvetlen, előfeltételek nélküli tárgyalásokkal születhet meg"

- jelentette ki Netanjahu.

 Az izraeli katonai hírszerzés ezen a héten jelentést terjesztett az izraeli vezetők elé, amelyben arra figyelmeztetett, hogy ha a hadseregnek sikerül is felszámolnia a Hamászt mint szervezett katonai erőt Gázában, akkor is fennmarad mint "terrorcsoport és gerillacsoport", és továbbra is élvezi a gázai lakosság támogatását. A dokumentum arra is figyelmeztetett, hogy mivel jelenleg Izraelben nem történik gyakorlati erőfeszítés a Gázai övezet háború utáni jövőjét felvázoló terv kidolgozására, "Gáza mély válságban lévő térséggé válik".

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.