2020. szeptember 9., 14:54

Az egészségügyi miniszter szerint komoly dezinformációs kampány folyik a járvánnyal összefüggésben

Komoly dezinformációs kampány folyik Szlovákiában a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ez ellen kell a legtöbbet harcolni. Ezt Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter közölte a kormányülés előtt.

 Marek Krajčí
Marek Krajčí egészségügyi miniszter
Fotó: TASR

„Szlovákiában romlik a helyzet. Nem vagyunk olyan egységesek, mint az elején, a járvány kitörésekor” – mondta Krajčí, aki Csehország nem segít a félretájékoztatás elleni harcban.

„Ott közelednek a választások. A társadalom megosztott, és sokszor a szakemberek is ellentmondásos állásfoglalásokat adnak ki.”

Krajčí nem örül annak, hogy egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Kedden ez 131 embert jelentett, akik közül 98 esetben igazolták az új típusú koronavírust.

Annak kapcsán, hogy az emberek nem akarnak korlátozó intézkedéseket, Krajčí azt mondta, hogy ha mindenki hordana szájmaszkot, nem lenne szükség korlátozásokra.

„Amennyiben hordják a szájmaszkot, és betartják azt, amiben megegyeztünk, nem lesz szükség semmilyen széleskörű korlátozó intézkedés elfogadására” – jegyezte meg.

Krajčí továbbá emlékeztetett: a kormány pénzeszközöket különített el a megbízási szerződésre dolgozó, kisegítő munkaerő számára, amely a regionális közegészségügyi hivataloknak fog segíteni a fertőzöttek kapcsolatainak a felderítésével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.