2019. december 28., 09:27

Az Arriva 64 ezer eurót osztott szét a Nyitra melletti buszbaleset áldozatai között

Az Arriva társaság 2000 euró vissza nem térítendő támogatást adott a november 13-án Nyitra mellett történt buszbalesetet elszenvedett utasoknak, illetve a hozzátartozóiknak. A cég összesen 64 000 eurót osztott szét az áldozatok között.

buszbaleset nyitra mellett
Fotó: FB

Petra Helecz, az Arriva kommunikációs menedzsere közölte:

a közlekedési társaság megállapodott a gímesi és a koloni polgármesterrel arról, hogy mindkét községben emlékművet állítanak a buszbaleset áldozatainak emlékére,

illetve emléktáblákat is avatnak a mentőegységek és mindazok tiszteletére, akik segítséget nyújtottak a balesettel összefüggésben.

A tragikus buszbaleset következtében 12 ember életét veszítette, köztük négy kiskorú. További 20 ember megsebesült, hárman súlyosan. A karambol körülményeit továbbra is vizsgálják.

Az előzetes információk szerint a balesetet valószínűleg egy túlterhelt teherautó okozta, amely egy lejtőn hajtott lefelé. A nagymértékű terhelés miatt feltehetőleg elveszítette az egyensúlyát, és nekiütközött a szembejövő autóbusz hátsó részének, amely ennek következtében befordult az árokba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.