2021. december 29., 15:47

Az államfő szerint Szlovákiának stabilitásra van szüksége

Szlovákiának stabilitásra van szüksége, ez kulcsfontosságú - mondta Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Az új évben véget kell vetni a végeláthatatlan politikai harcoknak, és jobban oda kell figyelni a szakértőkre - jelentette ki. Sürgősen megoldást kell találni arra is, hogyan lehet itthon tartani az egészségügyi dolgozókat – mondta a TASR hírügynökségnek az államfő év végi értékelésében.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR
Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a végeláthatatlan politikai csatározásokat nézzünk, amelyeknek nincsenek nyertesei, csak vesztesei. Jobban oda kell figyelnünk a szakértőkre, és tiszteletben kell tartanunk őket"

 - hangsúlyozta az államfő.

Az elnök asszony indokoltnak tartja az egészségügyi dolgozók béremelésekre és az egészségügy finanszírozásának növelésére irányuló kérését.

Egészségünk és életünk függ attól, mennyire motiváltak az egészségügyben dolgozók. Már most is túl kevesen vannak, és ha nem teremtünk számukra megfelelő feltételeket, beleértve a fizetést is, akkor még kevesebben lesznek"

 – jelentette ki Čaputová. Hozzátette, hogy az összes szomszédos országban jobb feltételek között végezhetik munkájukat az egészségügyi dolgozók.

A köztársasági elnök szerint a szlovák társadalom azért küzd, hogy meghatározza, milyen értékek érvényesüljenek a közéletben.

Önzés és kíméletlenség lesz, agresszív közbeszéd és viselkedés, alacsony szintű politikai kultúra és hazugság, vagy megpróbálunk inkább tisztességes társadalmat építeni, ahol a szabályok és a szakmaiság tisztelete érvényesül"

– fogalmazott Zuzana Čaputová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.