2022. november 16., 19:32

Az államfő szerint a lengyelországi incidens megmutatta a NATO-tagállamok szolidaritását

A lengyelországi rakétaincidens újra megmutatta a NATO-szövetségesek közti szolidaritást és a jó kapcsolatokat – jelentette ki prágai látogatása során szerdán Zuzana Čaputová államfő – tájékoztatott a TASR tudósítója.

Caputova Stoltenberg
Fotó: TASR

„A leglényegesebb információ, hogy nem szándékos támadás történt Oroszország részéről. Véletlenről van szó, melyet az orosz agresszió és a fokozódó bombázás ellen védekező ukrán fél idézett elő” – mondta Čaputová, hozzátéve, hogy a keddi orosz bombázás minden eddiginél hevesebb volt.

Az államfő szerint ebben a helyzetben nincs szükség gyors és rendkívüli intézkedések bevezetésére. „Az incidens egyúttal újra megmutatta a NATO-szövetségesek közti szolidaritást és a jó kapcsolatokat, ami a biztonságunkat szolgálja” – tette hozzá.

A rakéta egy mezőgazdasági épületet talált el kedden az ukrán határtól mindössze hat kilométerre fekvő Przewodówban. Andrzej Duda lengyel államfő kijelentette, hogy feltehetően baleset történt, nem pedig szándékos támadás. Feltételezhetően egy orosz gyártmányú rakétáról van szó, melyet az orosz támadás ellen védekező ukrán légvédelem lőtt ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.