2024. március 26., 15:16

Államfőválasztás: Korčokot támogatja a KDH a második fordulóban

Ivan Korčokot támogatja az ellenzéki KDH az államfőválasztás második fordulójában – jelentette be sajtótájékoztatóján Milan Majerský, a mozgalom elnöke.

KDH
Fotó: TASR

Hozzátette, Korčok garanciát jelent azoknak az értékeknek a képviseletére, amelyeket a KDH hirdet.

Felszólította a KDH választóit és az összes állampolgárt, hogy menjenek el választani és Korčokra szavazzanak.

A KDH az első fordulóban is Korčokot támogatta.

Majerský köszönetet mondott a KDH választóinak, akik meghallgatták a mozgalom ajánlását, és Korčokra szavaztak.

Megismételte, azért támogatták már az első fordulóban is, mert olyan esélyes jelölt, aki azonosul a mozgalom értékrendjével.

Tiszteletben tartja ezeket az értékeket, az élet védelmét a fogantatástól kezdve, a férfi és a nő közti házasság védelmét, és az emberi méltóság védelmét

– mondta Majerský.

Elmondása szerint

Korčok ígéretet tett, hogy elnökként is eszerint fog cselekedni, és nem nyit meg kulturális-etikai kérdéseket.

A KDH nagyra tartja, hogy Korčok geopolitikai nézetei is egyeznek a mozgalom véleményével, vagyis az EU- és NATO-tagság egyértelmű támogatásával. További ok Korčok támogatására, hogy a „kormányzati úthenger” maga alá akarja gyűrni az igazságszolgáltatást és a jogállamiságot. Majerský részt vesz Korčok nagygyűlésein is, de beszédet nem fog mondani.

Peter Pellegrini indulását és kampányát álságosnak tartja a KDH.

Egyrészt olyan színben tünteti fel magát, mint aki a nyugati világ értékrendjét vallja, de fél beszélni a választóinak az EU-tagság előnyeiről és pozitívumairól, és azokról a biztonsági előnyökről, amit a NATO-tagság jelent számunkra

– mutatott rá a KDH elnöke.

Szerinte ez a választás arról szól, hogy olyan elnöke lesz-e az országnak, aki garantálja az alkotmányos intézmények működését, vagy pedig hetente változtatni fogja a véleményét, mert Pellegrini szerinte ilyen politikus. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.