2021. június 8., 10:50

A volt államtitkárt kiengedték a kórházból

Monika J. volt államtitkárt pénteken (június 4.) kiengedték a pozsonyi Kramáre kórházból. Öt napig volt bent. Az információt, melyre az Ereport portál hívta fel a figyelmet és k Monika J. ügyvédje, Peter Erdös is megerősítette.

Monika Jankovská
Fotó: TASR

Erdös a védence egészségi állapotával kapcsolatban elmondta: az átfogó vizsgálatok után az orvosok súlyos egészségkárosodást állapítottak meg nála. 

Monika J. ellen három ügyben folyik eljárás. Az egészségi állapota miatt jelenleg nem tud közreműködni az ügyek kivizsgálásában. Az ügyvédje szerint most az a legfontosabb, hogy mielőbb rendbe jöjjön, és képes legyen együttműködni a hatóságokkal. Hangsúlyozta, hogy addig is folytatódik a nyomozás.

A Fatima bár átruházásának ügyében folyó vizsgálatot felügyelő ügyész május 26-án Monika J. volt államtitkár szabadlábra helyezése mellett döntött. A terheltet ekkor a trencséni börtönkórház pszichiátriai osztályán kezelték. Elektromos karperecet kapott, melynek hordására egy másik bűnténnyel összefüggésben kötelezték őt.

Monika J. tavaly március óta volt letartóztatásban. A Vihar fedőnevű akció keretében vették őt őrizetbe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.