2022. augusztus 5., 14:26

A tyúkoknak sem szabad gyalogolniuk az autópályán

Péntek hajnalban, 1 óra után hívás érkezett a nagyszombati autópályafelügyeltre, és egy lengyel kamionsofőr a rendőrök segítségét kérte.

Tyukom mondja kitrákoty
A szétszóródott ketrecek
Fotó: Polícia SR - Trnavský kraj

A D 1-es autópálya Trencsén felé vezető szakaszán ugyanis vagy ötven ketrec elszabadult a kamion rakodóteréből és az úttesten vagy 80 méteren szétszóródott. A ketrecekben eleven tyúkok tartózkodtak, amelyek közül jó néhány kiszabadult.

A helyszínre érkező rendőrök komoly erőbedobással igyekeztek összeterelni a szárnyas jószágokat, és begyűjteni a ketreceket. Ezt követően bevárták azt a pótkamiont, amelyre felrakták a ketreceket. Az érintett szakaszt azonban reggel hat óráig le kellett zárni a forgalom elől.

Mint tudjuk, a szegény emebert az ág is húzza, és ez a lengyel gépkocsivezetőre is igaz. Őt ugyanis megbüntették, amiért nem megfelelően rögzítette járművén a ketreceket és ezzel veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát.

Pénzbírságot róttak ki rá, ráadásul elvették a vezetői jogosítványát is, amelyet csak akkor kaphat vissza, ha befizette a büntetést.

Kellett a leleményesség is
Még lámpa is kellett
Fotó:  Polícia SR - Trnavský kraj
Jól kösd oda máskor
A rakomány
Fotó:  Polícia SR - Trnavský kraj

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.