2022. augusztus 5., 14:26

A tyúkoknak sem szabad gyalogolniuk az autópályán

Péntek hajnalban, 1 óra után hívás érkezett a nagyszombati autópályafelügyeltre, és egy lengyel kamionsofőr a rendőrök segítségét kérte.

Tyukom mondja kitrákoty
Fotó: Polícia SR - Trnavský kraj
A szétszóródott ketrecek

A D 1-es autópálya Trencsén felé vezető szakaszán ugyanis vagy ötven ketrec elszabadult a kamion rakodóteréből és az úttesten vagy 80 méteren szétszóródott. A ketrecekben eleven tyúkok tartózkodtak, amelyek közül jó néhány kiszabadult.

A helyszínre érkező rendőrök komoly erőbedobással igyekeztek összeterelni a szárnyas jószágokat, és begyűjteni a ketreceket. Ezt követően bevárták azt a pótkamiont, amelyre felrakták a ketreceket. Az érintett szakaszt azonban reggel hat óráig le kellett zárni a forgalom elől.

Mint tudjuk, a szegény emebert az ág is húzza, és ez a lengyel gépkocsivezetőre is igaz. Őt ugyanis megbüntették, amiért nem megfelelően rögzítette járművén a ketreceket és ezzel veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát.

Pénzbírságot róttak ki rá, ráadásul elvették a vezetői jogosítványát is, amelyet csak akkor kaphat vissza, ha befizette a büntetést.

Kellett a leleményesség is
Fotó:  Polícia SR - Trnavský kraj
Még lámpa is kellett
Jól kösd oda máskor
Fotó:  Polícia SR - Trnavský kraj
A rakomány

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.