2021. szeptember 28., 11:34

A traumák évének nevezte az elmúlt évet az államfő

Zuzana Čaputová köztársasági elnök a traumák évének nevezte az elmúlt évet.

caputová
Fotó: TASR

„Az elhunytak hozzátartozóinak ezrei fogják egész életükben hordozni ezt a traumát" - mondta az államfő a parlamentben tartott évértékelő beszédében.

Az államfő szerint a válságkezelés és a válságkommunikáció nem a nehézségek megoldásának eszközévé, hanem a probléma részévé vált.

Rámutatott, hogy több területen is hiányosságok mutatkoztak. Szavai szerint rendkívül túlterhelt volt az egészségügyi rendszer, és felhívta a figyelmet a szociális otthonok helyzetére, valamint arra a veszélyre, hogy további egészségügyi dolgozók távozhatnak.

Hivatalba lépése óta kedden másodszor tartott évértékelő beszédet a köztársasági elnök, legutóbb 2020 júniusában szólalt fel a parlamentben. A parlamenti képviselők mellett Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök is meghallgatta az államfő beszédét.
Az államfő szerint soha nem látott szintre süllyedt a politikai vita

Soha nem látott szintre süllyedt a politikai vita – fogalmazott a parlamentben mondott országértékelő beszédében Zuzana Čaputová köztársasági elnök.

Szavait a koalícióhoz és az ellenzékhez is intézte.

Figyelmeztetett a hazugságok, a vulgarizmus és a személyeskedések negatív következményeire.

Rámutatott a stabilitás és az együttműködés szükségességére, és figyelmeztetett a közeljövő kihívásaira. Emlékeztette a politikusokat a lakossággal szembeni felelősségükre is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.