2023. március 16., 16:31

A szlovákiaiak többsége szerint az Ukrajnába küldött fegyverek elnyújtják a háborút, a Migeket a nagy többség nem adná Kijevnek

Az Ipsos felmérése szerint a szlovákiai választókorú népesség mindössze negyede gondolja úgy, hogy Szlovákiának a MIG-29-es vadászgépeket át kellene adnia Ukrajnának.

Mig 29
Fotó: TASR/AP

A felmérésből kiderül, a válaszadók 12 százaléka határozottan kiáll a vadászgépek átadása mellett, 14 százalék pedig inkább egyetért a Migek átadásával. Ezzel szemben 44 százalék határozottan, 16 százalék inkább ellenzi a vadászgépek átadását.

A válaszadók 37 százaléka határozottan egyetért azzal az állítással, hogy a Kijevnek juttatott fegyverek meghosszabbítják a háborút, további 23 százalék pedig inkább egyetért az állítással. Az állítást 15 százalék határozottan, 11 százalék pedig inkább ellenzi.

A megkérdezettek 44 százaléka (22 százalék határozottan, 22 százalék inkább) azon a véleményen van, hogy Ukrajnának területi engedmények árán is békét kellene kötnie Oroszországgal, 35 százalék (16 százalék határozottan, 19 százalék inkább) ellenben nem ért egyet a felvetéssel.

A felmérést az Ipsos ügynökség végezte március 8-9-én 850 ember bevonásával.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.