2023. január 29., 11:41

A szlovák külügyminiszter intézkedne

Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia ideiglenesen megbízott vezetője szerint harcolni kell a lakosságot félrevezető információk ellen.

Magán kezdhetné
Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter
Fotó: TASR

A tárca az idén szeretné nagyobb erőbedobással védeni az "információs teret", ennek érdekében nemcsak az online felületeken, hanem az embereket személyesen is tájékoztatva mutatna rá a dezinformációk veszélyes voltára.

Rastislav Káčer úgy látja, hogy sok a hamis információ és hazug állítás, ezek különösen a közösségi médiákban terjednek. Mint rámutatott, sokan ezek alapján hoznak napi döntéseket, ezért is volna fontos, hogy az állam objektív, megbízható forrásokból származó információkkal lássa el a társadalmat, és egyben erősítené Szlovákia euroatlanti irányultságát és annak tudatosítását is, hogy milyen szövetségi rendszer része.

Azok, akik félretájékoztatnak, éppen ezt az irányt igyekeznek megzavarni és befolyásolni az embereket, különösen a jelenlegi háborús helyzetben, amikor az orosz propagandát terjesztik. Mindez ráadásul a demokratikus berendezkedést is veszélyezteti.

A tárca arra törekszik, hogy megvilágítsa, miért része Szlovákia az EU-nak és a NATO-nak, és miért akar a demokratikus Nyugat része lenni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.