2022. november 24., 13:22

A stabilizációs hozzájárulás nem segít a kórházakon?

Az egészségügyi dolgozóknak felajánlott stabilizációs hozzájárulás sem hosszú, sem rövid távon nem segít a kórházakon – jelentette ki Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) vezetője az egészségügyi minisztériumban csütörtökön kezdődött tárgyalások előtt. Úgy fogalmazott, a szakszervezet a kormány szerdai (november 23.) sajtótájékoztatójáig meg voltak győződve arról, hogy a megállapodás irányába haladnak.

Peter Visolajský
Peter Visolajský, az Orvosi Szakszervezeti Szövetség vezetője
Fotó: TASR

Visolajský hangsúlyozta, a LOZ nem állt elő új követelésekkel. „Nem kértünk további milliókat, nem voltak további követeléseink. A munkaszerződésekről, a kollektív szerződésekről egyeztettünk az egészségügyi minisztériummal" - tette hozzá. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter újabb követelésekről beszélt.

A szakszervezeti vezető azt válaszolta, olyan vitáról van szó, amelynek témája nem része a LOZ nyolc követelésének.

„Az egészségügyi tárca úgy reagált, hogy ezzel nincs semmi probléma. Nem további összegről van szó, ez félretájékoztatás és hazugság" - mondta Visolajský. Megismételte, hogy a LOZ célja továbbra is a megállapodás, az, hogy a kórházakban elérhető legyen az egészségügyi ellátás. Kritizálta Matovičot a kommunikáció módja miatt, ami szerinte nem segít semmit.

„Abban a hiszemben voltunk, hogy a megállapodás felé haladunk, ezért érthetetlen, ami a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott" - jelentette ki.

A kormány stabilizációs hozzájárulást ajánlott fel azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik nem távoznak a kórházakból. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint a LOZ-zal kötendő memorandum aláírására irányuló erőfeszítések egyelőre kudarcba fulladtak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.