2022. július 25., 15:01

A Sme rodina mégis beterjeszti a választási időszak lerövidítéséről szóló törvényjavaslatot

Sme rodina továbbra is azt tervezi, hogy előterjeszti a parlamenti ciklus lerövidítését lehetővé tevő alkotmánytörvény-tervezetet – erősítette meg hétfőn Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter. A törvény előterjesztéséről korábban Boris Kollár, a mozgalom elnöke nyilatkozott.

parlament
Fotó: TASR

Krajniak hangsúlyozta, a törvényjavaslat elfogadása nem jelentené a választási ciklus automatikus lerövidítését, csupán megteremtené a jogi kereteket ahhoz, hogy a jövőben ilyen javaslat a parlament elé kerülhessen.

„Nem támogatjuk az alkotmány ilyen értelmű módosítását. A célunk az, hogy a kormány az emberek problémáinak megoldásán dolgozzon, ne pedig a megbízatási időszak lerövidítésének módjait keresse, amikor az emberekért is dolgozhatna” – reagált Remišová. 

Kollar június végén jelentette be, hogy augusztus 25-ig benyújtja a javaslatot. Akkor azt is mondta, hogy a pártja akkor is támogatna egy ilyen törvényjavaslatot, ha az ellenzék terjesztené be. Richard Raši, a Hlas-SD politikusa azonban júniusban azt mondta, hogy Kollár korábban még nem támogatott hasonló törvényjavaslatot.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.