2020. augusztus 5., 16:56

A rendőrség illegális bevándorlókat kapcsolt le

Az Országos Rendőrfőkapitányság embercsempészés miatt vett őrizetbe egy indiai állampolgárt.

Fotó: Facebook Polícia SR Nitrianksy Kraj

A rendőrség információi szerint a negyvenéves férfi  Magyarországról kölcsönzött teherautóval a magyar-szlovák határon keresztül illegálisan szállított öt indiai állampolgárt Ausztriába. A férfi Párkányban jött át a szlovák határon.

A rendőrség közösségi oldalán közzétett információ szerint a férfit az érsekújvári járásbeli Köbölkúton kapcsolták le, nem sokkal éjfél után. A szokásos eljárást követve, az ügyet a nemzeti egység nyomozója vette át, aki vádat is emelt a férfi ellen.

Az embercsempészetért héttől tíz évig terjedő szabadságvesztés jár. A nyomozó az ügyésznek javaslatot nyújtott be, hogy a vádlottat őrizetben tartsák, az idegen állampolgárok pedig a rendőrségi fogdában maradnak, amíg a külföldi rendőrök át nem veszik az ügyet.

A rendőrség további három külföldi állampolgárt tartóztatott le egy Aranyosmarót melletti faluban, Taszármalonyán (Tesárske Mlyňany).

A sofőr a kamion kirakodása során fedezte fel a három illegális külföldi állampolgárt, majd azonnal hívta a rendőrséget.

A rendőrök kiderítették, hogy a 18 és 23 éves körüli külföldiek Afganisztánból származnak, és nem rendelkeznek semmilyen úti okmánnyal, amivel bizonyítani tudják, hogy szlovákiai vagy a schengeni övezetben lévő Európai Uniós országok egyikéből származnak.

A rendőrök átadták az idegen személyeket a külföldi hatóságoknak. Az idegenek hároméves kitiltást kaptak Szlovákia és az Európai Uniós országok területéről.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.