2021. június 25., 19:01

A parlament szeptemberi ülésén mondja el országértékelő beszédét Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová köztársasági elnök a parlament szeptemberi ülésén mondja el országértékelő beszédét.

Fotó: TASR

Pénteken arra kérte Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt, vegye fel a beszédet a szeptemberi parlamenti ülésszak első ülésének napirendjére – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az államfő szóvivője.Az

Az elnök asszony úgy tartja helyesnek, ha az ország helyzetéről szóló beszámolót az új parlamenti ülésszak első ülésén mondja el

- közölte a szóvivő.

Čaputová először 2020 júniusában, néhány nappal 2019. június 15-i beiktatásának első évfordulója előtt mondott országértékelő beszédet a képviselők előtt.
Akkoriban elsősorban a világjárványról, annak hatásairól, a gyengébbek védelméről, az összefogásról beszélt. Szólt továbbá a tudomány támogatásáról, a gazdasági modell kiigazításáról, az oktatásban végbemenő változásokról, az egészségügy fejlesztéséről, a jogállamiságról, valamint az igazságszolgáltatás és az ügyészség terén szükséges változásokról.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.