A média lett Matovičék új ellensége

2021. január 17., 08:13
Rajkovics Péter

Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽANO), vagyis a legnagyobb kormánypárt Facebook oldala több mint 175 ezer kedvelővel rendelkezik, akiknek a párt szombaton új ellenségképet vázolt fel, amely nem foglalkozik azzal a politikai alakulattal, amely februárban megnyerte a választásokat. Természetesen a médiáról van szó.

Amikor a kormányfő szerepelt a kereskedelmi adó műsorában

Jaroslav Naď védelmi miniszterük bejegyzését osztották meg, amelyben a politikus arról panaszkodik, a szlovák televíziós és rádiós politikai műsorok hétvégi felhozatalából hiányzik a legnagyobb kormánypárt képviselője.

A politikus közzé is teszi, hogy a közszolgálati rádió szombati, a közszolgálati televízió vasárnapi, a TA3 és a Markíza ugyancsak vasárnapi műsorában nem kap helyet a pártjuk tagja, miközben a Hlastól Peter Pellegrini két műsorban is szerepel, sőt Richard Raši pedig a rádiós beszélgetésben vett részt.

Ezután a védelmi tárca vezetője elmagyarázza, az újságírók szerepe az igazság keresése és a vélemények pluralitásának bemutatása lenne. Szerinte annak a pártnak a véleménye nem érdekli a médiát, amely kormányfőt és minisztereket adott az országnak, miközben egy parlamentbe nem kvalifikált párt hangja, amelynek vezetőségi tagja súlyos vádakkal áll szemben, túl van reprezentálva. A sértődött bejegyzésben azt is kiemeli Naď, hogy a Markíza politikai műsorába eddig csak úgy mehetett, ha azon a hétvégén más hasonló programban nem szerepelt, de feltehetően ez nem mindenkire igaz.

A politikus azután még kiemeli: "A kérdés az, hogy kinek kedvez az OĽANO véleményének cenzúrázása."

A párt közösségi oldalán még hozzátették, milyen fontos a kiegyensúlyozottság az élet minden területén, így a politikai diskurzusban is, amely a hétvégén nem lesz adott.

A bejegyzésre reagáló pártszimpatizánsok mellett azért jócskán akadt olyan hozzászóló is, aki felvetette, jó volna, ha a korábbi műsorok összetételét is figyelembe vennék, mielőtt véleményt mondanak, mert ott jócskán szerepeltek a legnagyobb kormánypárt politikusai, arról nem is beszélve, a végtelen sajtótájékoztatók kapcsán milyen terjedelemben jelennek meg a kormány képviselői napi szinten a televízióban. 

Kövesse facebook oldalunkat is!