2023. május 16., 14:16

A leváltott miniszterek visszatértek a parlamentbe, a pótképviselők távoztak

Több leváltott miniszter kedden visszatért a parlamentbe, hogy ismét gyakorolja a 2020-as választáson szerzett mandátumát, így távoztak a helyüket eddig elfoglaló pótképviselők – tájékoztatott Anna Andrejuvová (OĽANO), a parlament mentelmi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke.

Fotó: TASR

A legtöbb változás az OĽANO soraiban van, ugyanis visszatért a parlamentbe Eduard Heger volt kormányfő, valamint Jaroslav Naď, Roman Mikulec és Ján Budaj volt miniszterterek, további Andrej Stančík volt külügyi államtitkár.

Emiatt távoznia kellett a törvényhozásból Sebastián Kozarecnek, Gyimesi Györgynek, Vladimír Zajačiknak, Vojtech Tóthnak és Cseh Péternek.

Képviselő lett Milan Krajniak (Sme rodina) eddigi munkaügyi miniszter, és Štefan Holý volt miniszterelnök-helyettes (Sme rodina), emiatt Jozef Hlinkának és Eva Hudecovának kellett távoznia. Veronika Remišová (Za ľudí) eddigi miniszterelnök-helyettes is visszatért a parlamentbe, Miriam Šuteková adta át neki a helyét.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök arról tájékoztatott, hogy azok a törvénytervezetek, amelyeket korábban Cseh, Gyimesi és Šuteková terjesztett elő, már nincsenek a parlament napirendjén.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.