2022. szeptember 10., 18:17

A köztársasági elnök megerősítette a miniszterjelöltek névsorának átvételét

Az elnöki palota visszaigazolta, hogy a kormányfő, Eduard Heger három miniszterjelöltet javasolt Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek kinevezésre. Az államfő további lépéseiről hamarosan tájékoztatnak, közölte az elnöki hivatal.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Az elmúlt napokban az SaS valamennyi – összesen négy – minisztere lemondott, és a párt elnöke, Richard Sulík konstatálta, az SaS ellenzékbe vonul.

A kormányfő kisebbségi kormányzást jelentett be. Eduard Heger az új miniszterjelöltek nevét egyelőre nem hozta nyilvánosságra, de annyit közölt, hogy három nevet már átnyújtott a köztársasági elnöknek. A jövendő oktatási miniszteri posztot a megfelelő jelölt megtalálásáig ő látná el, ha erre az államfő meghatalmazást ad neki.

Igor Matovič, az OĽANO elnöke és pénzügyminiszter hozzátette, hogy az új oktatásügyi miniszter kiválasztását nem akarják elsietni. Mint elmondta, több jelöltjük is van, akik független szakértők, akárcsak a többi három miniszterjelöltjük.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.