2023. február 19., 15:55

A költségvetésből teremtenék elő az 500 eurós jutalompénzt

A Markíza kereskedelmi csatorna Testre szabva című vasárnapi politikai vitaműsorában Michal Šipoš (OĽANO) képviselő kifejtette, hogy mozgalma az állami költségvetésből finanszírozná a választókat motiváló 500 eurót, amelyet Igor Matovič pártelnök helyezett kilátásba azoknak, akik részt vesznek az előrehozott választásokon.

Szép új világ
Michal Šipoš - Matúš Šutaj Eštok - Michal Šimečka
Fotó: TASR/ma7

További részleteket nem közölt, de kilátásba helyezte, hogy a jövő hét folyamán erről többet is megtudhat a közvélemény.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) besorolatlan képviselő elmondta, hogy képviselőtársai nem támogatják Matovič elképesztő ötleteit. Mindezt a kétségbeesett politikusok kétségbeesett tetteinek nevezte. Ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy a Hlas-SD minden olyan javaslatot, amely az emberek helyzetén javítana támogatni fog. Véleménye szerint véget kellene vetni az effajta ötleteléseknek és ennek egyik hatékony módja lehetne a választások időpontjának előrehozása.

Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke úgy vélekedett, hogy a szeptemberig már nem lenne célszerű a költségvetés rovására pénzt kiadni, ehelyett inkább takarékoskodni kellene, már csak azért is, hogy maximalizáni lehessen a megnőtt energiaárakat.

Michal Šipoš nem tudta megmondani, hogyan alakulhat Eduard Heger kormányfő jövője, amennyiben elhagyná az OĽANO-t. Mindezt hipotetikus kérdésnek nevezte. Szerinte most az a legfontosabb cél, hogy a demokratikus erők győzzenek az előrehozott választásokon. Már az is örömmel töltené el, ha az OĽANO 12-15 százalékot szerezne.

Šutaj Eštok a választások után együttműködést az eredmények ismeretében tudná konkretizálni, mindez a választók döntésétől függ.

Michal Šimečka elutasította azt a feltevést, hogy a Progresszív Szlovákia már megállapodott a Hlas-SD-vel a választások utáni együttműködésről. Mint megjegyezte, Peter Pellegrini pártelnökkel sosem találkozott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.