2023. május 26., 13:32

A Kalóz Párt - Szlovákia önállóan indul a választásokon

A 2019-ben alapított Kalóz Párt - Szlovákia mai sajtótájékoztatóján megerősítették, hogy a politikai tömörülés önállóan indul a szeptemberi választásokon.

Nagy mellénnyel
Középen Zuzana Šubová, jobbról a második Dajana Maxian Rosová, balról a második Michal Pírek
Fotó: TASR

Zuzana Šubová, a párt elnöke kifejtette, hogy a demokratikus erők összefogását kaotikusnak, koordinátlannak és tartalmatlannak tartja.

A szlovákiai Kalóz Párt az elnök szerint átlátható lesz és ez érvényes a bankszámlájukra is, amelyen valamennyi pénzügyi tevékenységük megvalósul. A pártot kizárólag az emberektől kapott adományokból kívánják pénzelni.

Mint Šubová elmondta, az ő ambíciója, hogy a cseh kalózok választási sikereire hangolódva  a szlovák kalózok is eredményesek legyenek. Pártja együttműködik a cseh testvérpárttal mind a marketing, mind a választási kampány terén.

Programjaink nagyon közeliek és párhuzamosak, mivel a kalózoknak az egyes államokban azonosak a működési elveik"

- tette hozzá.

A választásokon öt százalék feletti eredményt várnak. Szakmailag elszántnak tartják magukat, a jelenlegi társadalmi viszonyokon változtatni szeretnének. Szlovákia lakossága megosztott. Az államot nem kompetensen irányították, ezért erre kívánnak összpontosítani. A párt a korrupció ellen is harcot hirdet.

Az elnökasszony leszögezte, hogy pártja az Európai Unió elszánt híve és annak elveit kívánják átültetni a mindennapokba.

Bemutatkozott a párt két alelnöke: Michal Pírek és Dajana Maxian Rosová is. A pártnak néhány ismert személyiség is a tagja, mint a vadevezős Veronika Kvetáková világbajnoknő vagy Peter Uličný színművész.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.