2022. szeptember 12., 15:18

A jövő héten dől el, kik lesznek az új miniszterek

Már javában zajlanak a meghallgatások a köztársasági elnöki palotában az új miniszterjelöltekkel. Karel Hirmant, Viliam Karast és Rastislav Káčert is meghallgatja Zuzana Čaputová.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Igor Matovič pénzügyminiszter már a hétvégi televíziós vitaműsorban bejelentette, hogy szakemberek kerülnek a miniszteri posztokra. A gazdasági miniszterjelölt Karel Hirman energetikai szakértő már túl van a köztársasági elnökkel folytatott beszélgetésen. Mint mondta, alaposan át kell gondolnia az ajánlatot, és mérlegelnie kell az összes lehetőséget. Azt is elmondta Čaputovának,

szeretné megszerezni a kormányfő támogatását is, nem szeretne ugyanis egyetlen párt jelöltje lenni.

Utána az ügyvédi kamara vezetője és talán az új igazságügyi miniszter, Viliam Karas előtt nyílt meg a köztársasági elnök irodájának ajtaja, este pedig – utolsóként – Rastislav Káčer diplomatát fogadja Zuzana Čaputová, aki a külügyminiszteri posztra pályázik.

Az oktatásügyet Eduard Heger szeretné megtartani magának, mivel a koalíció még nem egyezett meg az új jelölt személyében. A kéréséről, ahogy a többi jelöltről is az államfő hamarosan dönteni fog.

A miniszteri posztok azt követően üresedtek meg, hogy az SaS kilépett a kormánykoalícióból az Igor Matovič pénzügyminiszterrel való nézeteltérései miatt. A négy miniszternek hivatalosan a parlamenti ülés keddi (szeptember 13-i) megnyitása után kellene lemondaniuk a posztjukról.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.