2022. december 16., 17:49

A Hlas-SD szerint csak egyetlen forgatókönyv van, az előrehozott választás

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke szerint az egyetlen forgatókönyv az alkotmány módosítása és az előrehozott választás, és egyetért Zuzana Čaputová államfővel a választás lehetséges időpontját illetően is – tájékoztatta a TASR-t Patrícia Medveď Macíková, a párt szóvivője.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
A Hlas-SD támogatni fogja a parlamentben az alkotmány módosítását”

– jelentette ki Pellegrini és hozzátette, ez vonatkozik az előrehozott választásról szóló tárgyalásra és dátumának kihirdetésére.

Pellegrini felszólította a többi parlamenti pártot, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnökkel együttműködve kezdjék el keresni a megoldást az alkotmány módosítására, és arra, hogy közösen találjanak megfelelő időpontot a választásra, legkésőbb 2023 júniusáig.

Hozzátette, hogy a Hlas-SD demokratikus, és főleg felelős döntést fog támogatni.

Hogy az állampolgárok újra leoszthassák a lapokat és olyan kormányt választhassanak, amely ezután a szerencsétlen időszak után kivezeti az országot a mostani kínlódásból”

 – tette hozzá Pellegrini.

Azt is leszögezte, a Hlas kész hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek minél gyorsabban megkapják a szükséges állami segítséget.

 „Ennek érdekében miután megtörténik az alkotmánymódosítás és ki lesz hirdetve az előrehozott választás dátuma, valamint a parlament elfogadja a Hlas módosító indítványát és 840 millió eurót átcsoportosít az egészségügybe az alkalmazottak és a páciensek számára, a Hlas kész megszavazni a jövő évi költségvetést” – jelentette ki Pellegrini.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.