2023. február 8., 16:49

A csehek szigorítanának az utánvétes fizetés szabályain, ez vár ránk is?

Elképzelhető, hogy hamarosan megváltozhat az internetes vásárlások egyik legnépszerűbb fizetési módja. A szakemberek legalábbis ezt mondják, mivel a gazdasági helyzet inkább az egyéb fizetési lehetőségeknek kedvez. A futárszolgálatok és a Szlovák Posta is nyitottak az új kihívásokra.

Fotó: TASR

Pedig Szlovákia polgárai előszeretettel választják ezt a fajta fizetési formát, valószínűleg nem véletlenül. Nagyobb biztonságban érzik magukat, ha csak akkor fizetnek az áruért, amikor az már a kezükben van. Csehországban viszont már egyre hangosabban beszélnek arról, hogy ez a fajta fizetési mód komoly változáson megy át, írja a tvnoviny.sk portál.

Fokozatosan megszűnik az utánvétes fizetés lehetősége a kisebb árú szállítmányok esetében, és főleg azoknál marad meg, amelyek ára nagyságrendekkel magasabb. Valószínűleg a szolgáltatás ára is drágább lesz, akár a duplájára is nőhet”

– jelentette ki Richard Kotrlík, a Skip Pay fizetésszolgáltatás munkatársa az idnes.cz cseh portálnak.

A futárok nem nyirbálnák meg az utánvétes fizetési lehetőségeket

Szlovákiában azonban úgy tűnik, nem eszik olyan forrón a kását. Az egyik legnagyobb futárcég szerint nagyon népszerű fizetési mód az utánvétes fizetés, ezért nem nyirbálnák meg, hanem inkább javítanának rajta.

A DPD-nél egyelőre nem szándékozunk korlátozást bevezetni az utánvétes fizetés igénybevételében,

inkább kibővítenénk más lehetőségekkel, bevezetnénk például az utánvétes fizetés lehetőségét fizetési kapun keresztül” – mondta Bačíková, DPD Slovensko PR-menedzsere.

A Szlovák Posta továbbra is számol utánvétes fizetéssel

A Szlovák Posta a statisztikákra hivatkozva azt állítja, hogy jelenleg a csomagküldemények fele utánvéttel történik.

Emiatt a Szlovák Posta a közeljövőben nem tervez jelentős változtatásokat az utánvét szolgáltatásban”

– mondta Jana Lukáčová szóvivő.

Hozzátette ugyanakkor, folyamatosan követik az új trendeket a fizetési módok terén, és arra az esetre, ha az ügyfelek viselkedése megváltozna, rugalmasan tudnak reagálni.​

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.