2021. január 21., 16:14

2023-ig hat új közlekedési összeköttetés jön létre Szlovákia és Magyarország között

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere csütörtökön videókonferencián egyeztetett Andrej Doležal szlovák közlekedés és építésügyi miniszterrel.

Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala

Magyarországnak Szlovákiával van a leghosszabb határszakasza, ezért "nyilvánvaló érdekünk, hogy minél több ponton legyünk összekötve" - szögezi le a magyar külgazdasági és külügyminiszter a szociális hálón közzétett bejegyzésében.

"Idén ősszel befejeződik a Miskolc és Tornyosnémeti közötti gyorsforgalmi út építése, így keleten és nyugaton is autópályával leszünk összekötve a szlovákokkal. Szoktuk is nekik mondani (viccesen), hogy a Pozsony és Kassa közötti autópálya-összeköttetést rajtunk keresztül oldották meg" - teszi hozzá Szijjártó.

2023-ig 6 új közlekedési összeköttetés jön össze a két ország között, köztük 3 új híd az Ipolyon.

Megállapodtak abban is, hogy a világjárvány után újraindítják a szárnyashajó-közlekedést Budapest és Pozsony között, és tovább egyeztetünk a Budapestet Varsóval, Pozsonyon keresztül összekötni hivatott gyorsvasút megépítéséről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.