A Honismereti Kerékpártúra résztvevői a bányavárosokat célozták meg

,  

Esztergom/Ipolybalog. A 43. Honismereti Kerékpártúra résztvevői idén az ország középső területeit vették célba. A mintegy 50 fős kerékpáros csapat Esztergomból indult útnak, hogy a Szikince és Garam partján haladva, majd meghódítva a Selmeci hegységet eljussanak az egykori bányavárosokba.

Forrás: Hírek.sk

Véget ért a 41. Honismereti Kerékpártúra

,  

Szímő/Andód. 41. alkalommal indultak útnak a Honismereti Kerékpártúra résztvevői. Ezúttal az ország nyugati területeit vették célba. A 80 fős kerékpáros csapat Szakolcán pattant nyeregbe.

Forrás: Hírek.sk

2014-ben a 40 éves Honismereti Kerékpártúrát díjazta a Kerekasztal

,  

Pozsony. Idén a Honismereti Kerékpártúra szervezői kapták a Szlovákia Magyarok Kerekasztalának Civil Társadalom Fejlesztéséért Díját. Az elismerést minden évben egy-egy olyan szerveződés kapja, amely példás kiállásával elősegíti a polgári öntudat fejlődését és fennmaradását. Idén a díjat a Honismereti Kerékpártúra szervezői kapták. A mozgó rendezvény negyvenedik éve zajlik és építi, erősíti közösségét. A díjátadásra a Kerekasztal éves konferenciáján, a hagyományoknak megfelelően került sor.

Forrás: Hírek.sk

Idén jubilált a Honismereti Kerékpártúra

,  

Zemplén. Idén 40. alkalommal rendezték meg a Honismereti Kerékpártúrát. Ezúttal Torna, Abaúj, Zemplén és Ung történelmi vármegyék emlékhelyein kerekeznek a résztvevők.

Forrás: Hírek.sk

Honismereti kerékpártúra

,  

38. alkalommal pattantak kerékpárra a Honismereti Kerékpártúra résztvevői. Idén a Duna mentén róják a kilométereket.

Forrás: Hírek.sk

36. Honismereti kerékpártúra

,  

DUNASZERDAHELY. 2010 augusztusában 36-ik alkalommal pattantak kerékpárra a Honismereti kerékpártúra résztvevői. A tavalyi Szepességi és Felső-Gömöri vidék látnivalói után a nyugat-szlovákiai régióban ismerkedtek a környék nevezetességeivel, miközben rótták a kilométereket a közutakon, a kerékpárutakon és helyenként a határi utakon. A szervezők évről évre igényesebb programot kínálnak a résztvevőknek.

Forrás: Regnet Stúdió