2021. április 13., 11:16

Interjú a Szlovákul játékosan könyvsorozat illusztrátorával, Dudek Henriettával

Dudek Henrietta illusztrátor és Bakos Adriana tanárnő már a harmadik játékos és vidám szlovák könyvön dolgoznak együtt, és meg sem állnak, amíg minden évfolyamot le nem fednek.

Galéria
+4 kép a galériában
A párkányi ifjú illusztrátor, Dudek Henrietta

Heni, a fiatal párkányi alkotó elmondja, örömét leli a munkában, jó, hogy ehhez a hasznos, a magyar gyerekek szlováktanulását nagyban megkönnyítő projekthez munkájával hozzájárulhat.

Hogy találtál a szakmára? 

Bár az egyetemen biológiát és genetikát tanultam, az életcélom mindig is a rajzolás volt. Kisgyermekkorom óta rajziskolába jártam, tanulmányaim befejeztével pedig Budapesten elvégeztem a grafikus-illusztrátor tanfolyamot. Azzal kezdtem, hogy a szobák, konyhák, fürdőszobák falára a megrendelő ízlése szerinti motívumokat festettem. Mostanában az illusztrálás mellett plakátokat, logókat, honlapokat készítek, párom segítségével pedig létrehoztam egy webshopot, ahol egyedi festett ruhák, feliratos pólók, bögrék és egyéb tárgyak vásárolhatók. Az egyetemen kapott tudás se vész kárba, hiszen biokémiával, genetikával, sejtekkel foglalkozó tudományos könyveket is illusztrálok.

Dudek Heni illusztrátor
Fotó:  archív

Meg tudsz ebből élni?

Elmondhatom, munkám a hobbim. Öröm ebből megélni, hiszen hasznosat, szépet alkotok, magamat adom, és nem utolsó sorban akkor dolgozom, ha ihletem van. A digitális technikát kombinálom a kézi festéssel, például ruhák vagy esküvői meghívók tervezésekor. Ha jól és profi szinten dolgozunk, akkor szépen épül a vevőkör is, hiszen egyre többen keresik az egyedi és kreatív dolgokat.

Úgy tudom, Bakos Adrival régóta dolgozol együtt.

Adrival először egy társasjátékon dolgoztunk, majd felajánlotta a Szlovákul játékosan sorozat illusztrálásának lehetőségét. Örömmel elfogadtam és az elsős és másodikos diákok könyve már el is készült. Jelenleg a harmadikosok könyvén dolgozunk. Ezekhez tartozik egy meséket tartalmazó melléklet is, nagy illusztrációkkal, valamint kifestő. Adri célja az, hogy a gyerekek ne sematikus, de használható tudást kapjanak és én  tehetségemmel igyekszem őt segítenie ezen az úton. .

Dudek Heni illusztrátor
Fotó:  facebook

 

Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.