2021. április 8., 19:20

Lévai gasztroenterológiai szakrendelő – Több mint négyszáz páciens fél év alatt

2020. október 1-jétől egy új gasztroenterológiai szakrendelő működik az AGEL csoport által működtetett lévai kórház második emeletén. Az azóta eltelt fél év során négyszáznál is több pácienst láttak el.

kórház
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: www.nemocnicalevice.agel.sk

A gasztroenterológia területén belül komplex ambuláns ellátást nyújtanak nem csupán a háziorvosuktól vagy más specialistától érkezőknek, hanem beutaló nélküli pácienseknek is; akik azért is elégedettek a szakrendelő működésével, mert a szükséges kivizsgálásokra nem kell sokáig várniuk.

Szakrendelőnk sokrétű diagnosztikai, gyógyító és megelőző gondoskodást és ellátást biztosít a gasztrointesztinális traktust érintő megbetegedések területén; mindennel, ami a gyomor, a vékony- és vastagbél, a máj, az epehólyag, az epeutak és a hasnyálmirigy megbetegedéseivel kapcsolatos”

– magyarázta a rendelő orvosa, Monika Kotrusová, aki azt is elárulta, hogy az általános kivizsgáláson túl az emésztőrendszer felső és alsó részének endoszkópos analízisét is véghezviszik, szükség esetén az endoszkópos vizsgálat során – hisztológiai kivizsgálás céljából – a nyálkahártyából is mintát vesznek. Foglalkoznak továbbá az emésztőrendszer daganataival kapcsolatos megelőző gondoskodással is, ide értve a polipok hurok segítségével történő eltávolítását. Szolgáltatásaik között van az emésztőcsatornából eredő vérzés elállítása, de – az esetleges Helicobacter pylori fertőzés diagnosztizálása céljából – ureáz tesztet is végeznek.

A gasztroenterológus arról is beszélt, hogy a legtöbb esetben gyomorfájdalomra és emésztési nehézségekre panaszkodó páciensek keresik fel rendelőjüket, de megelőző jelleggel kolonoszkópiás vizsgálatokat, vagyis vastagbéltükrözést is végeznek.

A lévai kórház gasztroenterológiai szakrendelőjét a tágabb régióból is felkeresik, így Ipolyság, Zselíz és Aranyosmarót környékéről is érkeznek páciensek. A rendelő a járványhelyzet miatt egy hónapig zárva tartott, jelenleg azonban már újra működik. Munkanapokon 7 és 12 óra között fogadja a pácienseket; időpontot a következő telefonszámon egyeztethetnek: 036/637 96 28.

A lévai kórház 2017 szeptembere óta az AGEL csoport tagjaként látja el az ország legnagyobb járásának betegeit. Nyitra megye egyik legnagyobb kórházának vonzáskörzetébe több mint 160 ezer lakos tartozik.
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.