2021. március 2., 13:33

Népszámlálás, nemzeti ünnep és sok más egyéb a Kassai Figyelőben

Értékes és színes tartalommal megjelent a Kassai Figyelő márciusi száma.

Galéria
+1 kép a galériában

A lap külön figyelmet szentel március 15-ének, nemzeti ünnepünknek. Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja írt ez alkalomból ünnepi köszöntőt.

A lap vezető témája a népszámlálás. Tompa Mihály A gólyához című verse mellett, Mihályi Molnár László értékes és buzdító gondolatat ajánljuk az olvasók figyelmébe. Ezen kívül a lapban még egy kitöltési útmutató is található.

A koronavírus világjárvány is fókuszba kerül. A lap interjút közöl Petrikán Péterrel, Nagykapos polgármesterével, aki a pandémia ellenére elért eredményekbe enged betekintést.

A Kassai Figyelőben olvashatunk még a Visegrádi Négyek, közép-európai együttműködésről, a nemrég elkészült királyhelmeci multifunkciós sportcsarnokról, valamint arról is, hogy járvány idején sem csökkent az olvasási kedv.

A kassai Európa Szálló története is megelevenedik a lap hasábjain, de olvashatunk arról is, hogy régi fényében ragyog a borsi Rákóczi-várkastély.

Az 1918 és 1945 közötti időszakot tekinti át terjedelmes írásában Gazdag József. S nem maradhat el a megemlékezés a nemrég elhunyt Huszár Lászlóról sem.

Puss Sándor atya a nagyböjt kapcsán osztja meg gondolatait. S aki szeretné tudni, miről írtak a lapok száz évvel ezelőtt, az is érdekes olvasnivalót talál a Kassai Figyelőben.

Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.