Victor Ponta miniszterelnök is részt vesz az RMDSZ jövő heti kongresszusán

hirek.sk 2015. április 10., 16:50
Kolozsvár. Victor Ponta román miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) április 17-18-án tartandó kolozsvári kongresszusán – közölte pénteki hírlevelében az RMDSZ.
Az "újratervezés" jegyében tartandó tanácskozáson 778 küldött és 120 meghívott, valamint a sajtó jelenlétére számítanak a szervezők. Az RMDSZ közlése szerint szinte valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke köszönti a kongresszust. A felsorolásban szerepel Calin Popescu Tariceanu, a román felsőház elnöke, Alina Gorghiu és Vasile Blaga, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két társelnöke és Daniel Constantin a Konzervatív Párt elnöke, valamint Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke is.

A kongresszus jövő pénteken a vendégek köszöntőbeszédeivel kezdődik, majd Kelemen Hunor beszámolójával, az elnök megválasztásával és az alapszabály módosításával folytatódik. Az elnöki tisztségre csak Kelemen Hunor kapott jelölést.

A második napon, szombaton módosítják a szövetség programját, és ekkor fogadják el a kongresszus dokumentumait. A rendezvény fontos momentumát képezi a 25 éves RMDSZ évfordulója alkalmából szervezett Ezüsttulipán-díjátadó, amelyen közel 80 jelenlegi és egykori országos testületi vezetőt jutalmaznak. A kongresszuson vetítik le először az RMDSZ – 25 éve együtt című dokumentumfilmet, amely a szövetség negyedszázados történelmét eleveníti fel.

Kovács Péter kongresszusi biztos, a szövetség főtitkára elmondta, dinamikus, látványos rendezvényt terveznek, amely méltán támasztja alá a mottóul választott „újratervezés” üzenetét.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS