Szakmai gyakorlatra hívják a külhoni magyar szakképzésben részt vevő diákokat

hirek.sk 2015. március 24., 11:35
BUDAPEST. Magyarországi szakmai gyakorlatra hívja a külhoni magyar szakképzésben részt vevő diákokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A 2015 a külhoni magyar szakképzés éve elnevezésű program keretében meghirdetett felhívásra a jelentkezéseket április 5-ig várják.
A nemzetpolitikai államtitkárság közleménye szerint a külhoni magyar szakképzés fejlesztésével a Kárpát-medence gazdaságfejlesztéséhez kívánnak hozzájárulni, amelynek elengedhetetlen eleme, hogy a diákok a tanulmányaik során megfelelő gyakorlati képzésben részesüljenek.

A felhívás célja, hogy a külhoni szakképző intézmények diákjai egy hónapos gyakorlatot teljesíthessenek magyarországi szakképző intézményekben, amely által tovább erősödik a külhoni és a magyarországi intézmények közötti együttműködés, valamint intenzívebbé válhat a tapasztalatcsere. Ezen időszak alatt a diákok és a tanárok elsajátíthatják a magyarországi szakképzési gyakorlatokat - közölték.

A felhívásra 5+1 tagú csoportok (öt diák és egy vezető tanár) jelentkezhetnek, akik erdélyi, kárpátaljai, vajdasági, felvidéki, muravidéki vagy horvátországi külhoni magyar szakképző intézmény (14-18 éves) diákjai, valamint a tanáraik.

A felhívás a www.szakkepzeseve.hu oldalról érhető el.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS