2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Samu István: Nyílt levél Bugár Bélának! 2018. március 02., péntek 10:14 | Hirek.sk  | Forrás: Hirek.sk, Samu István
Samu István, mint felvidéki/szlovákia magyar polgár nyílt levélben fordult Bugár Bélához. Levelét alább olvashatják.

Tisztelt Bugár Béla! Pártelnök úr!

A tegnapi események után felszólítom, hogy hozzáállásával fejezze be közösségünk morális megbélyegzését! Ön sajnos nem csak egy politikus, hanem magyar nemzetiségű politikus lévén a számbeli többségi nemzet elképzeléseiben a szlovákiai magyarokról alkotott képben is megjelenik. Tehát, ha Ön utolsó csatlósként és esetlegesen a polip csápjaként kitart a jelenlegi – morálisan megbukott – kormány mellett, olyan pontra viszi a felvidéki magyarság megítélését, ahonnan megint éveknek kell eltelnie, hogy visszahozzuk! Mi, felvidéki magyarok, igenis tisztességes közösség vagyunk, akik semmilyen körülmények között nem támogatják a maffia- és a korrupt állam létét.

Figyelmébe ajánlom, hogy a felvidéki/szlovákiai magyar közösség mindig motorja és kezdeményezője volt a demokratikus, morálisan tiszta, szolidáris jogállam megteremtésének! 

Csak, hogy emlékezzen: 

- 1970-es évektől az individuális szabadságjogokért való küzdelem (Charta 77) és a nemzetiségi iskolák megvédése Csehszlovákiai Magyar Jogvédő Bizottság - Duray Miklósék

- 1989-es antikommunista események, FMK, Együttélés stb.

- 1998 - az MKP megalakulása és részvétele a "kékkoalíciós-kormányban a mečiari maffiaállam ellenében és annak letörésében (ebben Ön is meghatározó személy volt)

- a nyugati (Páneurópai) demokráciákhoz való csatlakozás kezdeményezése a NATO-n és az EU csatlakozáson keresztül

- közösségünk harcai a nyelvtörvények ellen, a szurkolóverések elleni küzdelem, a Malina Hedvig ellen elkövetett jogtiprások elleni harc stb.

Ezek a felsorolt tények mind ismételten és nyomatékosan bizonyítják közösségünk pozitív és küzdelmes viszonyát a jogállamiság megteremtéséhez.

Éppen ezért – remélve azt, hogy még maradt Önben a tisztességes politizálás irányában és közössége irányában elkötelezettség – határozottan kérem, hogy a maffia és erkölcsileg lezüllött kormánykoalícióval szemben az a minimális, hogy követeljék Robert Kaliňák, Tibor Gašpar és Robert Fico lemondását!!! Ha ez nem történik meg, felszólítom Önt, lépjen ki a kormánykoalícióból, mert Ön nemcsak pártja megítéléséért felel, hanem az eddigi évtizedes küzdelmeink által kialakított szlovákiai/ felvidéki magyarság tisztességes hírnevét is kockára teszi a szlovákság és az európai közvélemény előtt!!

Cinkosok közt bűnös az is, aki hallgat!

Üdvözlettel: Samu István felvidéki magyar, Szlovákia polgára!

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz