2016. augusztus 25., csütörtök - Lajos, Patrícia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Agárdy Gábor: Lokalizmus kontra globalizmusvideó 2016. augusztus 24., szerda 11:12 A világ eseményeit figyelő ember értetlenül áll bizonyos események értelmezése előtt, még akkor is, ha a mindenható média igyekszik „megmagyarázni“ mindazt, ami körülöttünk történik…
Köpöncei Péter: A Most-Híd kiütéssel győzött videó 2016. augusztus 23. | A múlt hét történései közé tartozik, hogy a #Sieť képviselői kiléptek pártjukból és a Most-Híd frakcióját erősítik a parlamentben. Azzal nincs problémám, hogy kiléptek, azt tartom vérlázító átverésnek, hogy képviselői mandátumaikról nem mondtak le és nem hagyták el a törvényhozást.
Őry Péter: Stabil kupeckedés videó 2016. augusztus 22. | A szlovák kormány a „földrengések” dacára stabil. Legalábbis Robert Fico szerint. A valóság viszont kissé mást mutat. Bő öt hónappal a márciusi parlamenti választások után Európa egyik legfurcsább kormánykoalíciója négy összetevőből hirtelen háromra zsugorodott, és a kormányfő lázasan számolgat, mennyi az annyi.
Kövesdi Károly: „Ha az emberek elveszítik a hitüket” videó 2016. augusztus 17. | Sok dél-szlovákiai gazdát rázott ki a hideg a tavaszi parlamenti választások után, amikor kiderült, hogy a Most-Híd lepaktált a patás ördögnek tartott Ficóval, sőt az ősellenség Szlovák Nemzeti Párttal is együtt óhajt kormányozni. Jézus Mária, riadoztak, megint jön Simon a nyakunkra!
Köpöncei Péter: Bálványokat görget a víz videó 2016. augusztus 11. | Az emóciókkal teli választások után Szlovákia belpolitikája olyanná vált, mint a Duna holtága. Lassan, csöndesen csordogál a folyó, közben a mederben súlyos bálványokat görget maga előtt a víz.
Agárdy Gábor: Agyrémek videó 2016. augusztus 10. | Olvasom a CDU-híreket, már csak azért is, mert egy mértéktartó pártnak tartottam a német Kereszténydemokrata Uniót. Kohl kancellár elnöklése alatt példát mutattak a világnak, nemcsak kereszténydemokráciából…
Kövesdi Károly: A Kis Maurice videó 2016. augusztus 05. | Nem lett belőle vezető hír, de felröppent, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke listát vezet azokról, akikben csalódnia kellett vagy akik elárulták. Harminc éve vezeti noteszkéjében a maga kis feketelistáját.
Őry Péter: Magyarok az élet kapujában videó 2016. augusztus 04. | Élet és halál. Szabadság vagy rabszolgaság. Közép-Európa és a magyarság történelemkönyvének lapjait a rövid, békés időket leszámítva mindig is a harcok, a védekezés és a megmaradásért vívott szívós küzdelem eseményei írták tele.
Őry Péter: A Billa-ügy tanulsága videó 2016. augusztus 03. | A gyarmatosító gondolkodásmódnak legjobb ellenszere nyelvi jogaink kikényszerítése. Ez a mi feladatunk és kötelességünk! Tudatosítanunk kell, hogy alkotmányos és törvényes jogaink vannak ebben az országban, amelyekkel élni kell.
Agárdy Gábor: Selbstendlösung - végleges megoldás a németeknek? videó 2016. augusztus 02. | Ha megnézzük Európa utóbbi száz évének történelmét, az javarészt Németországról szól. Így vagy úgy, Németország volt az, amely útjára indította a marxizmust és a bolsevizmust. Aztán elvesztette az I. világháborút, amivel szinte megelőlegezte a II. világháborút, amit szintén elvesztett…
Agárdy Gábor: Karel Gott újra megszólalt videó 2016. július 25. | A művészeket sem hagyja általában hidegen az, ami ma Európában történik. Legyen szó gazdasági, akár politikai és természetesen kulturális történésekről is. Ismert például Zdena Studénková szlovák színésznő kritikus álláspontja az Európából diktált migrációt illetően. Ugyanúgy újra hallatja hangját az éppen rákbetegségből felépülőben lévő „arany csalogány“ - Karel Gott.
Karaffa Attila: Újkori Hunyadiak leszünk? videó 2016. július 22. | Mai korunk legnagyobb kihívása ismét a keresztény értékek, az európai gyökerek megvédése. Megálljt kell parancsolni azoknak, akik gyilkolni és hódítani jönnek Európába.
Kövesdi Károly: Mézesmadzag-húzogatás videó 2016. július 15. | Heuréka, törhet ki a gyalogmagyarból az üdvrivalgás, olvasva Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos bejelentését az egykor Dusza István által "kollektív lócaként" elhíresült Gombaszögön. Kiderült, a kormány "nagyvonalú" tervei közt szerepel, hogy két év múlva akár 5 millió euró támogatás is juthat a szlovákiai magyar kultúra támogatására. Egész pontosan 4,88. Feltéve. Ha. Esetleg. Majd. Mert az idei 3,87 milliós, összes kisebbségnek juttatott kerettel szemben jövőre 4,5 milliót szeretne a hídas kormánybiztosi hivatal, s ezt emelnék 2018-ban nyolcmillióra, aminek a 61%-a jutna a magyaroknak.
Köpöncei Péter: A pókerarc tudománya videó 2016. július 06. | Komoly belpolitikai csatározások tanúi vagyunk. A kormány védi miniszterét, az ellenzék pedig sziszüphoszi harcot vív, hogy megbuktassa a belügyminisztert. A semleges szemlélő – feltéve, hogy létezik olyan – szurkol az igazság győzelmének, csak valahogy az nem akar bekövetkezni. Végül is, ha olyan egyszerű lenne, akkor már rég nincs Robert nevezetű belügyminiszterünk és a miniszterelnökünk sem lenne a Bonaparte lakás bérlője.
Kiss Beáta: A tanév végén videó 2016. június 30. | Bizonyára sokan látták már azt a kedves, vicces képet, amely néhány éve rendszeresen felbukkan a Facebookon. A bal oldalán Tanév eleje felirattal a bölcs bagoly látható, szemüveggel, tanári pálcával kezében, frissen, teli munkakedvvel. A jobb oldalon pedig Tanév vége felirattal ugyanez a bagoly csapzottan, szakadtan, minden tolla egyesével ágaskodik… Kifejező kép, kifejező metafora.
Farkas Iván: A Brexit várható gazdasági következményei videó 2016. június 27. | Akármennyire lesújtó a britek népszavazási eredménye, valljuk be őszintén, nem volt váratlan. Elég, ha szemügyre vesszük a törésvonalakat, amelyek a népszavazást megelőzően kirajzolódtak.
Őry Péter: A vonakodó britek videó 2016. június 26. | Senki sem lát a britek fejébe, csak a britek, akik több mint negyven év után úgy döntöttek, elegük van az Európai Unióból. Pontosabban: a briteknek valamicskével több mint a fele. Mert nyilván másképp gondolkodnak az angolok, a skótok, az írek vagy a walesiek.
Csáky Pál: Nem jó hír ez senkinek videó 2016. június 25. | Nagy-Britannia komoly problémákat gerjesztett ezzel a döntéssel saját maga számára, s az EU-belüli 27 országnak is komolyan el kell gondolkodnia a jövőről. Nem tudok azonban egyetérteni azokkal a hangokkal, amelyek régiónkból is csak Brüsszelt okolják a történtekért. Ez féligazság.
Őry Péter: Jog és kötelesség? videó 2016. június 24. | Nemrég felvetettem a kérdést, hogy vajon a szlovákiai magyarok miért is fizetnek ugyanakkora koncessziós díjat a közszolgálati televízió fenntartásáért, mint a szlovákok?
Agárdy Gábor: Nem lesz Brexit videó 2016. június 21. | Kenyerem javának elfogyasztása után, két nappal azelőtt, hogy Nagy-Britanniában megtartanák az EU-ból való kilépésről szóló népszavazást (Brexit), megállapítom, hogy a hétvégén nyugodtam fogom elfogyasztani azt a kenyér-maradékot is, amit a Gondviselés még előre kimért...
Samu István: De jó Magyarnak lenni! videó 2016. június 19. | Az izlandi kapitány: Teljesen felőröltek minket a magyarok... Ilyen vagy hasonló kijelentésre nagyon, nagyon, nagyon sokat várt a mi harmincas generációnk.
Kiss Beáta: Tűzoltás iskolaügyben videó 2016. június 16. | Bizonyára ma minden pedagógus örül, hogy a parlament végül módosította a közoktatási törvény minimális osztálylétszámokra vonatkozó passzusát az általános iskolákban, kivételt alkalmazva a nemzetiségi intézményekben.
Őry Péter: Egyenjogúság a közszolgálati tévében? videó 2016. június 14. | A szlovákiai televíziózással kapcsolatban két esemény is felborzolta a kedélyeket a napokban. Egyik az volt, hogy a szlovákok nem egyeztek bele a magyar vonatkozású meccsek szlovákiai közvetítésébe (pontosabban az M4 sportcsatorna sugárzásába).
Lomnici Zoltán: Emlékezés az I. világháborúban elhunyt haditengerészeinkre videó 2016. június 13. | A napokban érkezett meg az Országgyűlés elnökéhez az a képviselői önálló indítvány, amelynek célja, hogy az Országgyűlés határozatban emlékezzék meg a hősi halált halt magyar haditengerészekről.
Őry Péter: Szakszerű politikai megbízhatóság videó 2016. június 08. | Hogy stílusos legyek: Szlovákiában ez így járja (Na Slovensku je to tak!). Aki még emlékszik, hogy 1994-ben mennyien és milyen módon cikizték a „koalíciós hármasfogatokat”, amelyek a legalsó szintű hivatalig lefejeztek mindent, annak igen erős déja vu érzése van.
Molnár Judit: Trianoni traumák – szlovák térfélen is videó 2016. június 06. | A jelek szerint kiütötte a biztosítékot az egyik szlovák portál publicistájánál a komáromi trianoni megemlékezésről írt cikkünk. Az eset pontosan megmutatja, hogy a többségi társadalom mennyire nem érti a trianoni diktátum lényegét, a helyzetünket, s azt a közel évszázados traumát, amit a magyar néplélek számára okozott ez az igaztalan döntés. Nem érti, mert ugyanúgy traumaként éli meg.
Samu István: Önmarcangolás helyett erősítsük a jövőbe tekintő nemzeti összetartozást videó 2016. június 03. | A versailles-i békediktátumnak a politikai, gazdasági és magyarság nemzetromboló hatása mellett van még egy nagyon káros hozadéka. A magyar-magyar emberek közötti kapcsolatok frusztrációja. Meggyőződésem, ezzel az utolsó káros örökséggel is foglalkozunk kell.
Agárdy Gábor: Összeesküvés-elmélet – van vagy nincs? videó 2016. június 01. | Az információs forradalom (telefax, mobiltelefon, internet, szociális hálók, stb.) lehetővé tette, hogy a megszerzett ismeret, hír és más információ a fény sebességével terjedjen ezen a sáros földgolyón. Ma már ott tartunk, hogy bizonyos esetekben a demokrácia helyett az (ál)információ diktatúrájáról beszélhetünk...
Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében videó 2016. május 20. | Elvárjuk a Most-Híd parlamenti képviselőitől és kormánytagjaitól, hogy munkájukat ne a vizet prédikálunk és bort iszunk elv alapján végezzék, hanem ígéreteikhez híven tegyenek meg mindent jogállásunk javításáért, köztük a vasúti kétnyelvűség megoldásáért is.
A. Szabó László: Folytatódik a félmegoldások kora videó 2016. május 19. | Amennyiben a parlamentben nem születik olyan módosító javaslat, amely teljesen eltörölné a minimális osztálylétszámokra vonatkozó rendelkezést, és amennyiben nem bízzuk az önkormányzatokra az iskoláik további sorsát, a nagy kapkodásban megint nem a kívánt célt érik el.
Samu István: Sikeres élsport nélkül nem lehet jó országimázst építeni videó 2016. május 18. | Zajlik a jégkorong-világbajnokság, júniusban Európa-bajnokság labdarúgásban és még ebben az évben lesz a világ legnagyobb sportrendezvény is, az olimpia. Az a rendezvény, amely minden ország számára egyfajta PR-megjelenést is biztosit, ha jó eredményeket produkál. Annál nagyobb reklámról, illetve országimázs építésről nem is álmodhatunk, mint amikor az olimpián országunk versenyzői érmeket produkálnak.
Első  Előző  1 / 11   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 18°C / 27°C
Holnap: 15°C / 27°C
Ógyalla
Ma: 18°C / 28°C
Holnap: 15°C / 27°C
Losonc
Ma: 16°C / 25°C
Holnap: 13°C / 24°C
Kassa
Ma: 12°C / 22°C
Holnap: 8°C / 23°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
746 éveSzent Lajosnak, a francia monarchia, a francia katonák, a gomböntők és szobrászok védőszentjének ünnepe
396 éveBethlen Gábor erdélyi fejedelmet magyar királlyá választották a besztercebányai országgyűlésen.
98 éveMegszületett Leonard Bernstein, amerikai zeneszerző és karmester (West Side Story).
78 évePethő Sándor megalapította a Magyar Nemzet című napilapot.
486 éveMegszületett IV. (Rettegett) Iván, minden oroszok cárja.
Belföld Több mint 1500 munkahelyet ígér a kormány a Tőketerebesi járásban Több mint 1500 munkahelyet ígér a kormány a Tőketerebesi járásban Frissítvevideó TŐKETEREBES. Összesen 1540 új munkahelyet létesítenek a Tőketerebesi járásban 2020-ig – derül ki ezen járás fejlesztési akciótervéből, amit a régió nagymértékű munkanélküliségének csökkentése céljából hagyott jóvá a kormány mai, tőketerebesi kihelyezett ülésén. Tőketerebesi kihelyezett ülésén a kormány jelezte, öt éven belül 114,43 millió euró értékű beruházás várható a régióban. Tizenhat járásban 15 százalékosnál nagyobb a munkanélküliség videó A legalacsonyabb mértékű állástalanság júliusban a Galántai, míg a legmagasabb a Rimaszombati járásban mutatkozott. A gázár-visszatérítés javát már kifizette az állam videó A teljes, 48 millió eurós összegből már csupán 1,8 millió euró vár kifizetésre.
Külföld Erdogan: Ankara saját kezébe veszi Szíria egységének védelmét Erdogan: Ankara saját kezébe veszi Szíria egységének védelmét videó ISZTAMBUL. Törökország eltökélt annak segítésében, hogy Szíria megőrizze területi épségét, és a saját kezébe veszi az ügyeket, ha szükség van a szomszédos ország területi egységének megvédésére - jelentette ki szerdán a török államfő. Törökország katonai műveletet indított Észak-Szíriában az Iszlám Állam és a kurd harcosok ellen. Észak-Korea hatalmas sikerként ünnepli legújabb rakétatesztjét videó Az indításnál Kim Dzsong Un, az ország vezetője is jelen volt. Norvégia drótkerítést emel Oroszországgal közös, sarkvidéki határán videó Tavaly 5500, többségében szíriai menekült érkezett e határszakaszon keresztül az észak-európai országba.
Itthon Trópusi meleggel kecsegtet az augusztus végi időjárás Trópusi meleggel kecsegtet az augusztus végi időjárás videó POZSONY. Derült, napfényes és kellemesen meleg időjárás köszönt augusztus utolsó napjaiban az országra. Sőt, még trópusi értékeket hozó napokkal is kecsegtet a nyár végi időjárás. Az elkövetkező napokban csak itt-ott tarkítja majd felhőzet az égboltot az ország felett. Folytatódik a Jazz és Bor a bástyák alatt koncertsorozat Komáromban videó Vasárnap a VI. Bástya - Wine Gardenben Radics Gigi és Hodek Dávid közös koncertje lesz. Hárommillió euróért épülhet üzem Dunaszerdahelyen videó A keményfa-feldolgozó üzem megvalósításával több mint 40 új munkahely létesülhetne.
Magyar világ Kövér László: Románia is felismerheti, hogy a magyarság a szövetségese Kövér László: Románia is felismerheti, hogy a magyarság a szövetségese videó MAROSVÁSÁRHELY. Kövér László szerint Szerbia után Románia is felismerheti, hogy számára az erdélyi magyarság nem veszélyforrás, hanem erőtartalék, és Magyarország nem ellenség, hanem érték- és érdekközösségben lévő szövetséges. Az Országgyűlés elnöke szerint Szerbiában ez a felismerés már megtörtént, Szlovákiában pedig ugyanez érlelődik. Migránsok támadtak fiatalokra Szabadkán videó Szikével vágták meg egy 16 éves fiú fejét és fülét a hétvégén a város központjában. Bayer Zsolt nem gondolkodik kitüntetése visszaadásán videó A publicista a Magyar Időknek azt is nyilatkozta: van olyan kijelentése, amit utólag visszavonna.
Kultúra Lou Bega koncertje zárja a nyarat Győrben Lou Bega koncertje zárja a nyarat Győrben videó GYŐR. A németországi származású, kubai zenét játszó Lou Bega és zenekara koncertje zárja a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt a megyeszékhelyen augusztus 26-án, s azon a hétvégén rendezik meg kilencedik alkalommal a Győri Bornapokat. A németországi származású, kubai zenét játszó Lou Bega és zenekara koncertje zárja a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt Megsemmisítették Banksy híres Kémfülke című graffitijét videó 2014 tavaszán Banksy a brit hírszerzés lehallgatóközpontjától (GCHQ) alig öt kilométerre egy házfalra festette művét. Filmszakmai továbbképzést indít a Dunaversitas videó Egyéves mozgóképszerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzus indul filmes, televíziós gyakorlattal rendelkező fiatalok számára.
Színes Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat videó BUDAPEST. Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak. Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat. Rio 2016 - Megérkezett Tokióba az olimpiai zászló videó Az 1964 utáni második tokiói olimpia előkészületei már folynak, a központi stadion építése az év végén kezdődik. Paralimpia 2016 - Nem indulhatnak az orosz sportolók videó Orosz részről politikai jellegű, igazságtalan lépésnek nevezték a határozatot.
Mozaik Üvöltésükről ismerik fel egymást az oroszlánok Üvöltésükről ismerik fel egymást az oroszlánok videó LONDON. Üvöltésükről ismerik fel egymást az azonos falkában élő oroszlánok - derült ki zoológusok egy nemzetközi csoportjának Afrikában végzett kísérleteiből. Az oroszlánok falkában élnek. Üvöltésük hosszú kilométerekről hallható. Jelentősen csökkent a Föld hőmérséklete a tavalyi napfogyatkozás alatt videó Ez volt az első alkalom, hogy műholdakat használtak a földfelszín hőmérsékletének megfigyelésére egy teljes napfogyatkozás idején. Egy 1075 éves fenyő a legöregebb élő fa Európában videó Az észak-görögországbeli Píndosz-hegység egyik magasan fekvő erdejében több mint egytucatnyi ezeréves fa él.
Hitélet Ferenc pápa: engedjük, hogy Jézussal együtt mi is megrendüljünk! Ferenc pápa: engedjük, hogy Jézussal együtt mi is megrendüljünk! videó VATIKÁN. A Szentatya augusztus 24-én kivételes módon nem tartott katekézist a szerdai általános kihallgatás keretében, hanem az olaszországi földrengés áldozataiért imádkozott. A Szentatya augusztus 24-én az olaszországi földrengés áldozataiért imádkozott. Lénár Károly atyára emlékeznek Inámban videó A meghurcolt felvidéki magyar katolikus pap szülőfalujában 16:00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Felszentelték a Szent Jobb ereklyehordozót Makrancon videó A felújított ereklyehordozó eredete sokáig ismertlen volt, mint ahogy azt sem tudták, hogy került a faluba.
Múltunk Ritka avar kori lelet került elő Hajdú-Bihar megyében Ritka avar kori lelet került elő Hajdú-Bihar megyében videó DEBRECEN. Ritka és különlegesen értékes leletre, egy avar korban élt 10-12 éves kislány koponyájára bukkantak a múlt héten a debreceni Déri Múzeum régészei az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti nyomvonalának megelőző feltárásán - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a múzeum igazgatója. A most feltárt aranytárgy Hajdú-Bihar megyében egyedülálló, de az egész Kárpát-medencében is különleges. A sztálini nagy tisztogatások 80 éve kezdődtek videó A tisztogatások csak 1938-ban maradtak abba, addig az időpontig a becslések szerint 600 ezer-1,2 millió embert végeztek ki. Üldözötteket bújtatott a II. világháborúban Nemes Nagy Ágnes videó Huszonöt éve, 1991. augusztus 23-án halt meg Nemes Nagy Ágnes Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, esszéista.
Fő támogatónk