2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs!videó 2018. február 19., hétfő 08:28 Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé.
Aich Péter: Nagyokos fehérek videó 2018. február 07. | Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban.
Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó 2018. február 04. | A nagyobb történelmi korszakoknak – a bennük történtektől függően – mindig is megvolt a maga népvándorlása. Hol a háborúk, a járványok, majd pedig a romló klimatikus viszonyok és nem utolsósorban a migrációra igényt tartó (általában fehér) hatalmi rétegek okozták a migrációt...
Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó 2018. február 03. | Az érsekkétyiek petíciót indítottak Molnár Péter polgármester leváltására. Pár nap leforgása alatt 252 aláírás gyűlt össze, ami bőven több annál, amennyi a polgármester leváltásáról szóló népszavazás kiírásához szükséges (151).
Őry Péter: Ki-ki a maga háza előtt videó 2018. február 01. | Söpörjön mindenki a saját háza előtt, tartja a régi mondás. Kár, hogy a közlekedésügyi tárcánál valahogy nem ismerik ezt a szólást.
Hülyének néznek, de kit érdekel! - Egy nímand naplójából videó 2018. január 31. | Csak ülök és nézek ki a fejemből. Ezt csinálom csendben, munka után, ha végzek a műszakkal. Nézem a dobozt, ami már egyre nagyobb és már nem is doboz formájú, hanem lapos. Talán jobban tenném, ha ehelyett a haverokkal a kocsmában ülnék, mert ebből a dobozból hozzám nem szólnak, vagy csak ritkán. Ha meg néha szólnak is, akkor éppen még nem vagyok otthon, mert vagy melózok, vagy ülök a dugóban hazafele a hatvanhármas úton, ami még mindig nem egy sztráda.
Aich Péter: Bűnök videó 2018. január 28. | Rendezgetem a régi képeket és emlékeket, nézegetem, merre jártunk néhány éve. Sok szépet láttunk. Amióta leomlott a vasfüggöny, kitárulkozott a világ, olyan helyre is eljuthatott az ember, ahova azelőtt közönséges halandóként nem lett volna lehetősége. Fölfedezni mentünk a világot, s ámulva vettük tudomásul, mi mindenről maradtunk le, amiért kihagytak a megszakítatlan fejlődésből, s mi mindent titkoltak el a magukat oly bölcsnek tartó kommunista vezetők.
Máté László: Fábry Zoltán, a felelős ember, a felelő ember videó 2018. január 26. | Élete munkássága fölé emelkedik: magatartássá!, amelynek máig szóló üzenete van. Vallotta és életével igazolta: minden ember annyit ér, amennyit másokért képes tenni.
Agárdy Gábor: Nyögdíjas dilemmám videó 2018. január 23. | Davosban – a kockázati tényezők kiszűrése érdekében - rengeteg katonával, kommandóssal, titkosszolgálati lakájjal megkezdődött a 48. Davosi Világgazdasági Fórum. Egy éve írtam: szűkül a zsák szája, a Föld lakossága 88%-a szegényének nincs miből „hadisarcot“ adnia, az 1% gazdagnak, akik ezek vagyonának egyenlő részét bitorolják, meg nincs lassan honnan harácsolnia...
Ködösítés, nem sokkal több - nyílt levél Csicsai Gábornak videó 2018. január 20. | Decemberben fogadta el a parlament a csereföldekről szóló törvénymódosítást. Február végén jár le a kérvények beadásának határideje. Egyelőre azonban nagy a káosz, ami nem kis felháborodást váltott ki az érintettek körében. Egyik olvasónk ez ügyben nyílt levélben fordult Csicsai Gáborhoz, a mezőgazdasági tárca államtitkárához (Most-Híd).
Aich Péter: Divat videó 2018. január 13. | A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás.
Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó 2018. január 11. | Szlovákián élünk, mondja az egyik ismerősöm, aki mellesleg helyi önkormányzati képviselő – ezzel a megállapítással egyébként sokat segített tájékozódnom a világban, majd azzal folytatta, hogy nekünk itthon kell megoldani a magyarság helyzetét, nem Budapesttől kell várni a segítséget. Ez a mély eszmecsere már korábban zajlott és nem is ez késztetett arra, hogy „tollat“ ragadjak.
Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó 2018. január 06. | Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Kövesdi Károly: Rükverc után agyzsugor videó 2018. január 05. | Mi más is lehetne az új esztendő legáhítottabb kívánsága, mint hogy ez a posztliberális, mikrohullámú sütőben felmelegített eszmék által elbutított, istenadta nyugat-európai nép felismerje a hamis próféták álarca mögött az ordas vonásokat.
Molnár Judit: Vadóc világa videó 2017. december 24. | Mintha kiszakadt volna az ég, olyan sűrűn hullt a hó. Óriási pelyhekben. Semmit sem lehetett látni. Csak a sok hópihét. A szél táncoltatta őket.
Agárdy Gábor: Egy népszámlálás világraszóló eseménye videó 2017. december 23. | A világtörténelem talán egyik legjelentősebb eseményének a megünneplése lesz az idén karácsonykor. Tavaly is az volt, jövőre is az lesz, csak az eseménytől számított idő hosszabbodik az idő múlásának fizikai törvénye szerint...
Puss Sándor: A karácsony előtti hajsza... videó 2017. december 21. | Egy tizenvalahány éves falusi kislány karácsonyi kalandjai a nagyvárosban. Szerintem most bármely EU-s nagyvárost megnevezhetném, ezért nyugodt lélekkel hűséges maradhatok az eredetiséghez – a főhős nevét sem kell megváltoztatnom (be sem mutatkozott).
Kövesdi Károly: Öt százalékos önfényezés videó 2017. december 16. | Az eddigi 108%-os kvótát megemelték 113%-ra, vagyis kerek 5%-al több fejpénzt kapnak a nemzetiségi iskolák. A megemelt normatíva ténye dicséretes, de szó sincs arról, amiről a harsonák zengenek, hogy mosztos magyarjaink megoldották volna a magyar kisiskolák szomorú, helyenként kétségbeejtő helyzetét.
Őry Péter: Mi fán terem a lojalitás? videó 2017. december 14. | Valószínűleg mindenkinek nekiszegezték már az obligát kérdést a többségi nemzet tagjai: ha szlovák-magyar futballmeccset nézel, kinek szurkolsz? Magyarországnak, vagy Szlovákiának?
Karaffa Attila: Nem vagyunk szlovák falu, Mr. George F. Hemingway! videó 2017. december 13. | Történt a minap, hogy George F. Hemingway született Szabó György, a budapesti Honvéd tulajdonosa a Digi Sport Reggeli Start nevű adásában városunkat, Dunaszerdahelyt szlovák falunak nevezte.
Aich Péter: Egyesülés, mint mánia videó 2017. december 11. | Amikor Csehszlovákia felbomlóban volt, Németországban jártam. Ott rám csodálkoztak mondván, hogyan van ez: amikor Európa egyesülni kíván, ti válni akartok?
Molnár Judit: Borbély Alexandra, a szlovák színésznő videó 2017. december 10. | Örömhír: Borbély Alexandra lett a legjobb európai színésznő. A Testről és lélekről című film főszereplője nyerte ugyanis a legjobb színésznő díjat az Európai Filmdíj szombati, berlini díjátadóján. Örömében a jelek szerint sokan osztoznak, akár csúsztatás, ferdítés, hazugság árán is.
Puss Sándor: FBI ügynök volt a Mikulás videó 2017. december 06. | Bármennyire is reklámhúzásnak tűnik, ez a színtiszta igazság. December 6-án minden kisgyermek a Mikulás bácsit várja (rosszabbik esteben a Télapót, Télanyót). Pedig az eredeti Mikulás nem gyerekjáték. Az egyháztörténelemből tudjuk, hogy a manapság szentként tisztelt Mikulás püspök voltaképpen a leánykereskedés elleni küzdelem élharcosa volt.
Agárdy Gábor: Trehányok videó 2017. november 27. | „A trehány az mindig trehány marad“ – mondogatta egy fél évszázaddal ezelőtt nagyapám akkor, amikor meglátott olyan csúnyán, rosszul kivitelezett műszaki dolgokat, amiket amúgy egy kis odafigyeléssel tökéletesen meg lehetett volna csinálni…
Csáky Pál: Matovič, Bugár - és Danko táskája videó 2017. november 25. | Történt, hogy Igor Matovič, önmagát nagyon szerető individualista politikus, Egyszerű Ember 2017 novemberében ajánlatot tett az MKP-nak, s ezzel igencsak felkorbácsolta a szlovákiai politikai állóvizeket. A legérdekesebb hozadéka ennek a lépésnek az lett, hogy egyik napról a másikra tele lett a Most-Híd vezetőinek nadrágja.
Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó 2017. november 23. | Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel.
Aich Péter: Facebook videó 2017. november 22. | Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna?
Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó 2017. november 21. | Az Egykori gödreink Simonffy András egyik novellájának címe, a hetvenes évek közepéről. A szerzőről ma már szinte nem is hallunk, kevésbé ismert, talán csak a bölcsészhallgatók találkoznak a nevével. Kellemes csalódás lenne, ha tévednék, mert Simonffy kiváló író. A budapesti gödrök azonban messzire vannak, időben is, térben is, ezért maradjunk a hazai gödröknél és gödröcskéknél.
Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó 2017. november 20. | Sokan, sok mindent leírtak már a DAC-Slovan bajnoki után kirobbantott fegyelmi eljárás kapcsán. A szlovák sajtó címlapokon hozta a DAC stadionban a gyönyörűszép koreográfiát, amely persze egyeseknek nem tetszett. Köszönet érte mindenkinek, aki segített benne, főleg a fanklubnak. Vajon mikor foglalkoznak majd azzal, hogy nekünk mi nem tetszik…? De menjünk csak szépen sorjában.
Agárdy Gábor: Az egészségügyi visszacsatolás (hiánya) videó 2017. november 19. | Több ismerősöm panaszkodott, hogy az egészségügyi ellátás alatt valami nem egészen tiszta dolog történik a kezelőorvos és a betegbiztosító között. Többnyire a fogorvosokra panaszkodtak, mert észrevették, hogy az orvosnál lévő nyilvántartásukban olyan kezelés is benne foglaltatik, amelyben nem volt részük. Voltak azonban más szakorvosokról is ilyen vélemények...
Karaffa János: A Győztes oldalon állunk videó 2017. november 17. | Ha igazán teljes értékű életet akarunk élni, akkor az egyenes utat, a szűk és nehéz ösvényt, az Úr útját kell választanunk. Ez az út nem kényelmes és kellemes, nem borítanak elénk vörös szőnyeget, hanem akadályokon kell áthaladnunk, csapdákat állítanak nekünk.
Első  Előző  1 / 17   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -1°C / 2°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 0°C
Holnap: -0°C / 2°C
Losonc
Ma: -5°C / -5°C
Holnap: -6°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / -2°C
Holnap: -5°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Belföld Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélni Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélni videó POZSONY. Nagyon korai arról beszélni, mi lesz a második szociális csomag tárgya – mondta Ján Richter munkaügyi miniszter hétfőn, az érdekegyeztető tanács ülését követően. A munkaügyi miniszter arra számít, hogy egy hónapon belül ismertetik majd az intézkedéscsomag részleteit. Számvevőszék: sikeres volt a szlovák EU-elnökség, de törvénysértések történtek videó Az ellenőrök hiányosságokat találtak például a könyvelésben, a közbeszerzések kapcsán és a szerződések központi nyilvántartásában. Juraj Zábojník elemző is indulna az államfőválasztásokon videó A biztonságpolitikai elemző azt mondta, minden állampolgár elnöke szeretne lenni.
Külföld Kiska: a V4 csoport egyes politikusai megkérdőjelezik az EU szerepét Kiska: a V4 csoport egyes politikusai megkérdőjelezik az EU szerepét videó BÉCS. Andrej Kiska szlovák államfő szerint a visegrádi csoportot alkotó országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) "egyes politikusai" saját belpolitikai céljaik érdekében megkérdőjelezik az Európai Unió szerepét. Kiska konkrét neveket nem említett, amikor erről beszélt hétfőn Bécsben az osztrák elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Támadással fenyegette a szíriai hadsereget a török külügyminiszter videó Mevlüt Cavusoglu elmondta, hogy a török csapatok nem kímélik majd a szíriai kormányerőket, ha a kurdok segítségére sietnek. Lavrov: Brüsszel téved, amikor feltételeket szab a Nyugat-Balkánnak videó Az orosz politikus szerint Moszkva a történelmi, szellemi és kulturális kapcsolatok megőrzésére törekszik balkáni barátaival.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak.
Magyar világ Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata videó Bulgária elismerést érdemel, mert megvédte a külső határait, amivel Magyarországot is - mondta a miniszterelnök hétfőn Szófiában. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét.
Kultúra 50 éves Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere 50 éves Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere videó BUDAPEST. Magyarország legnépszerűbb rockzenekarának frontembere elérte a félszáz évet, február 19-én ünnepli 50. születésnapját. A zenekar a Facebook-oldalán meglepő fotóval köszöntötte Lukács Lászlót. Rendőrségi fotóval köszönti a Tankcsapda rockzenekar az 50 éves Lukács Lászlót. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is. BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát videó A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen.
Színes Jennifer Lawrence felcseréli a filmezést a politikai aktivizmussal Jennifer Lawrence felcseréli a filmezést a politikai aktivizmussal videó LOS ANGELES. Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak. A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Phjongcshang 2018 - Először győztek a norvégok a síugrók csapatversenyében videó Noha Norvégia nagyhatalomnak a számít a sportágban, mégis először diadalmaskodott ebben a számban az ötkarikás játékokon. Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Frissítvevideó A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert.
Mozaik A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó OSLO. A takarítószerek rendszeres használata hosszú távon ugyanolyan káros lehet a tüdőre, mint húsz éven át napi 10-20 cigaretta elszívása - állapították meg norvég szakemberek. Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk. Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk