2017. május 25., csütörtök - Orbán
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövesdi Károly: Melyik nemzet kabinetje?videó 2017. május 24., szerda 09:10 Olvasom az egyik közösségi portálon a hírt, hogy ülésezett a Most-Híd vegyespárt nemzetpolitikai kabinetje. Immáron ötödször.
Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp videó 2017. május 21. | A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják. Ez a konkrét alkalom biztosan nem a magyar gyerekek érdekeit szolgálja, ez kiderül a híradásokból, nem is kívánom tovább ecsetelni. De mindenképp továbbgondolásra késztet a téma.
Agárdy Gábor: A hetedik cikkely videó 2017. május 18. | Az Európai Parlament május 17-én balliberális többséggel megszavazta az uniós szerződés inkriminált 7. cikkelyének alkalmazásának előkészületeit Magyarországgal szemben. Ez elméletileg azt jelenthetné, hogy megszűnhetne szavazati joga az Európa Tanácsban. Írásomban nem magával a ténnyel és annak politikai előzményeivel, hanem inkább kiváltó okaival és céljával kívánok foglalkozni...
Fiala Ilona: A műsorvezetők felelőssége videó 2017. május 17. | Nem tudom megszokni a hanyag, slampos, olykor érthetetlen, zagyva megfogalmazású, mindemellett affektáló, hadaró műsorvezetést. Pedig tele van vele a rádió és a tévé. Ne mondja nekem senki, hogy ez így trendi, meg fiatalos és modern, sőt hogy ez vonzza az embert a készülékekhez. Ami manapság folyik a médiában, az a nyelv elleni vétség – tisztelet a kivételnek. Pedig úgy tudtam, a média példát mutat, sőt nevel. Ha ez a példa, akkor máris elvesztünk.
Lomnici Zoltán: Tamás Ilonka néni példája videó 2017. május 16. | Az anyaországban és az elszakított területeken minden magyar ismerte és tisztelte a nemzet tanítóját, Tamás Ilonka nénit. Elsőként kapta meg a Magyar Becsületrendet és az Európai Parlamentben is több alkalommal szóba került az emberi méltóságért és nemzetünk védelmében kifejtett, haláláig tartó küzdelme - írta Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke az alkalomból, hogy Ilonka néni ma lenne 105 éves.
Samu István: Együtt erő vagyunk! videó 2017. május 14. | Az RMDSZ gazdaságpolitikai, oktatáspolitikai, nemzetpolitikai és ifjúságpolitikai vállalásai szinte betűre pontosan azonosak az MKP célkitűzéseivel. Az autonómia, vagy önkormányzatiság területén is azonosak a célkitűzések.
Farkas Iván: Védjük meg régiónk alapvető érdekeit! videó 2017. május 13. | A 2017. május 11-i tüntetésen jelen levő párkányiak azt mondták, 1990 óta nem volt hasonló megmozdulás a városháza előtti téren Párkányban.
Kiss Beáta: Kedvező előjelek videó 2017. május 04. | Az SZMPSZ által közzétett beiratkozási adatok óvatos optimizmusra adnak okot. Jó jel, hogy emelkedik a beíratott jövendőbeli elsősök száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest, noha a végleges létszámadatok csak szeptember 15-e után válnak ismertté.
Őry Péter: Zűrzavar a fejben videó 2017. május 03. | Felmerül a kérdés, hogy az Egyszerű Emberek performance politikai pojácájából pártelnökké vedlett ember hányszor veti le a „láthatatlan kígyóbőrt”? Ki is Alojz Hlina valójában?
Agárdy Gábor: Káosz és banán fagyival videó 2017. április 29. | Néha egy-egy tv-tudósítás vagy hír is tud témát adni egy apróbb eszmefuttatáshoz, néha halálosan komoly, máskor abszurd szürrealista köntösben... 
Molnár Judit: Bedőlt összeborulás videó 2017. április 29. | Komoly várakozás előzte meg az MKP és a Most-Híd e heti találkozóját. Akár a meglepetés erejével is bírhat, hogy a pártok kimondták, nem folytatják országos szinten az egyeztetést, és nem indulnak közösen az őszi megyei választásokon. Tiszta beszéd. S ezzel megkímélték a választókat is a szemfényvesztő, őszintétlen megegyezést lebegtető hadoválástól.
Őry Péter: Egy kis mečiarizmus, egy kis kommunizmus! videó 2017. április 28. | Az elmúlt néhány napban ismét tanúi lehettünk annak, hol tart jelenleg a szlovák demokrácia, és mire képes az a „hármaskoalíció”, amely jelenleg kormányozza Szlovákiát.
Németh Gabriella: Emelkedhet a minimálbér és többet fizethetnek a túlórákért videó 2017. április 27. | Szlovákia jól gazdálkodik – a miniszterelnök és a pénzügyminiszter minapi közös sajtótájékoztatója után röviden így lehet összefoglalni az ország gazdasági helyzetéről szóló beszámolót. Robert Fico szerint „a bőrünkön kellene érezni a javulást". A Magyar Közösség Pártja napi kontaktusban van a régiókban élő munkavállalókkal, kis- és középvállalkozókkal, de a kormányfő és a pénzügyminiszter által festett pozitív eredményekkel sajnos nem találkoztunk.
Tokár Géza: Rég rajtunk a bélyeg videó 2017. április 25. | Nem különösebben szokásom más kommentárok kapcsán írni, de Lajos P. János szombati Megbélyegzése kapcsán már csak azért is kivételt teszek, mert a cikk az aránytalanságaival szépen rámutat a szlovákiai magyar társadalom alapvető problémáira.
Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai videó 2017. április 19. | Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is.
Palcsó Attila: Nincs itt, hanem feltámadt! videó 2017. április 15. | „Nincs itt, hanem feltámadt!”, hangzik a diadalmas kijelentés, s ez azt üzeni számukra, hogy Isten elfogadta Jézus áldozatát, aki végigjárta a földi lét állomásait a születéstől a halálig, hogy betöltse küldetését, hogy végül halálával, tökéletes bűntelen áldozatával megváltsa bűnéből az embert.
Kiss Réka: Otthontalan memoár videó 2017. április 13. | 2017 van, és hangosan ki kell mondani: igenis van bajunk! Igenis rengeteg bajunk származik belőle! Persze ez akkor sem érdekelt igazán senkit, s sajnos ez mára sem változott. A hatalom köreiben senkit sem érdekel az, hogy családok törtek ketté, senkinek nem okoztak álmatlan éjszakát a könnyek és az, hogy évtizedekig nem kerülhetett friss virág számos itthon hagyott sírhalomra.
Menyhárt József: Emlékeznünk kell videó 2017. április 12. | A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapját minden év április 12-én tartjuk. 1947-ben ezen a napon kezdődött a szlovákiai magyar lakosság Felvidékről való kitelepítése. Az emléknap tisztelgés a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített mintegy százezres magyarság előtt, akik az állampolgárságuktól, közösségüktől, vagyonuktól megfosztva, szülőföldjükről elűzve kemény akarással új otthont teremtettek maguknak.
Samu István: Van remény a Beneš-dekrétumok kapcsán videó 2017. április 09. | Meddig lehet egy olyan rendelet érvényben a 21. század Európájában, amely emberi sorsokat, családokat, közösségeket tett tönkre?
Karaffa Attila: Egy nap, amely más, mint a többi! videó 2017. április 07. | Az ember életében vannak pillanatok, életesemények, amelyeket különösképpen vár. Egy szurkoló életében ez: „A meccsnap”. A nap, amikor kedvenc csapatának szurkolhat, teli torokból buzdíthatja kedvenceit, klubszínekbe öltözik, és az aréna felé veszi az útját.
Kövesdi Károly: Tanulás kontra megfelelési kényszer videó 2017. március 31. | Esküszöm, nem írok több cikket az iskolai beíratásról, sóhajtottam fel már húsz évvel ezelőtt is. Hiszen akit nem lehet meggyőzni, annak hiába mondjuk. Aki pedig tisztában van vele, hogy miért fontos egy kisgyerek számára az anyanyelven történő tanulás, annak nem kell nyomni a sódert.
Molnár Judit: Kevesek kevese videó 2017. március 29. | A napokban volt egy éve, hogy megalakult Robert Fico harmadik kormánya. Kétségtelenül a rendszerváltás óta eltelt több mint két és fél évtized legbizarrabb kormánykoalíciója ez. A hatalom áhítata a koalíciót létrehozó négy pártnál felülírt minden korábbi eszmeiséget és értéket. Természetellenes tákolmány született, önös pártérdekekből, és nem választói akaratból.
Varga Lajos: Mit ünneplünk március 28-án? videó 2017. március 28. | Az a baj, hogy sokan elfelejtik, a tanítás és a nevelés valahogy elválaszthatatlanul összefonódó kettőssége a tanítói feladatoknak. A jó tanító nemcsak átadja a tananyagot, hanem a hétköznapi helyzetekben is emberi módon tud viselkedni, s viselkedése mintául szolgálhat tanulói számára.
Szűcs Éva: Mire a fák megnőnek videó 2017. március 25. | A XXI. századi ember azt gondolja, bármit megengedhet magának, azt képzeli, joga van minden felett uralkodni és saját alantas igényeinek a környezetet alárendelni...
Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó 2017. március 23. | Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle.
Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó 2017. március 22. | Az őszi megyei választások „játékszabályait” egy csapásra átírta a február elején meghozott új jogszabály. Tartamáról és várható következményeiről semmilyen előzetes társadalmi vita nem folyt, amit sajnálatosnak tartok. Ettől függetlenül a törvényi változást, az egyfordulós rendszerre való áttérést a mi választási előkészületeinkben is nyilvánvalóan szem előtt kell tartanunk.
Agárdy Gábor: A víz világnapján videó 2017. március 22. | Négy dolog van a világon, amik nélkül előbb vagy utóbb megszűnik az élet. Ezek a (jó)levegő, (ivó)víz, (nap)fény és (táp)eledel…
Géresi Róbert: Kétnyelvűség mindenáron videó 2017. március 20. | Már másfél évtizede nem vagyok megrendelője az Új Szónak. Mindig is tudvalévő volt, hogy az egyetlen magyar nyelvű napilap jobb esetben közömbös, rosszabb esetben barátságtalan a felvidéki magyar keresztyén-keresztény közösségekkel, a reformátusokkal pedig különösen az.
Agárdy Gábor: Közép-európai Egyesült Államok? videó 2017. március 02. | A Brexit után az Európai Unióban erősödnek azok a hangok, amelyek a gazdaságilag „többsebességes“ Európai Uniót látnák szívesen. Erről maga Jean-Claude Juncker, az EB elnöke nyilatkozott eléggé félreérthetetlenül a közelmúltban...
Molnár Judit: Magyar sikerek – felvidéki örömök videó 2017. február 28. | Tagadhatatlan. Sikerszériában vagyunk. A mögöttünk lévő időszak bővelkedik a nagyszerűbbnél nagyszerűbb teljesítményekben. Magyar sikerekben és eredményekben.
Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével videó 2017. február 24. | „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés.
Első  Előző  1 / 14   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 12°C / 14°C
Holnap: 9°C / 22°C
Ógyalla
Ma: 15°C / 15°C
Holnap: 10°C / 23°C
Losonc
Ma: 6°C / 10°C
Holnap: 4°C / 18°C
Kassa
Ma: 12°C / 13°C
Holnap: 11°C / 18°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
278 éveOrbán napja, aki a szőlőművesek, kádárok, kocsmárosok patrónusa, és a fagyosszentek közé tartozik.
92 éveElőször szállított utasokat Miskolc és Lillafüred között az erdei lillafüredi kisvasút.
54 éveAfrika napja
16 éveNemzetközi törölköző nap
997 éveMegszületett Szent VII. Gergely, korában nem túl népszerű pápa.
Belföld Čižnár Kotleba pártjának feloszlatását kezdeményezi Čižnár Kotleba pártjának feloszlatását kezdeményezi videó POZSONY. Jaromír Čižnár főügyész május 24-én az SZK Legfelsőbb Bíróságának Marian Kotleba pártja, az ĽSNS feloszlatását javasolta – tájékoztatott ma Andrea Predajňová ügyészségi szóvivő. A bíróság korábban már Kotleba Slovenská pospolitosť elnevezésű pártját is feloszlatta. Az ügyészség úgy véli, hogy a politikai párt célja a jelenlegi szlovákiai demokratikus rendszer megbontása. Elöregedőben van a szlovákiai népesség, az átlagéletkor tavaly 40,4 év volt videó Öregszik a lakosság, nőtt a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és 9000 lakossal gyarapodtunk. Kaliňák: szlovákiai információk alapján előztek meg egy dániai támadást videó A belügyminiszter azt mondta, hogy szlovákiai információknak köszönhetően is sikerült megelőzni néhány terrortámadást.
Külföld NATO-csúcs - Trump: a NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről NATO-csúcs - Trump: a NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről videó BRÜSSZEL. Megkezdődött csütörtök este Brüsszelben a NATO-tagállamok vezetőinek munkavacsorája, ezt megelőzően azonban az állam és kormányfők részéről már több nyilatkozat hangzott el az észak-atlanti szövetség legsürgetőbb ügyeiről. A NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről, az elkövetők - akiket ki kell vonni a társadalomból - vesztesei ennek a harcnak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a csúcsértekezleten. Az Egyesült Államok elnöke kitért arra is, hogy minden NATO-tagországnak eleget kell tennie kötelezettségeinek. Jelentősen csökkent a nagy-britanniai bevándorlás videó Tavaly 248 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 84 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben. Tusk: az amerikai elnökkel nincs közös álláspont Oroszországot illetően Frissítvevideó Nincs azonos véleményen az Európai Unió és Trump Oroszországot illetően, de az ukrajnai konfliktusról hasonlóan vélekednek.
Itthon Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési központ Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési központ videó TORNALJA. Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési iroda. Az elmúlt évben a Nagyrőcén megtartott kihelyezett kormányülés eredménye az, hogy az idei évben a járásban két helyen, azaz Nagyrőce mellett Tornalján alakult meg és működik az egyik fejlesztési központ. A központ célja, hogy segítséget nyújtson a térségre vonatkozó konkrét projektek realizálásában. Ismét brigád Gombaszögön! videó Idén már második alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy akárki részt vehessen Gombaszög építésében, a brigád ezen a hétvégén lesz. A tanítói kamara nem ért egyet a történelem óraszámának növelésével videó Véleményük szerint nem rendszerszintű intézkedésről van szó.
Magyar világ Orbán: 2018 a családok éve lesz Orbán: 2018 a családok éve lesz videó BUDAPEST. A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet. Orbán Viktor kijelentette: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét. New York állam kormányzója kész a tárgyalásokra a CEU-ról videó A kormányzó kifejezte meggyőződését, hogy "a CEU szabad intézményként történő megőrzése Budapesten mindenki érdekét szolgálja". Külhoni magyar egyetemi joghallgatók nyári egyeteme videó Határon túlról származó joghallgatók, fiatal jogászok, ügyvédek jelentkezését várják, Jelentkezési határidő: június 30.
Kultúra Musical készül a Beatrice zenekarról Musical készül a Beatrice zenekarról videó BUDAPEST. A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban. Falussy Lilla Ricse, Ricse, Beatrice című musicaljét Bozsogi János viszi színpadra. Virtuózok - Az élő döntővel folytatódik a tehetségkutató videó Az idei széria újdonsága, hogy a döntő ideje alatt a közönség is szavazhat a középdöntőbe jutott 27 gyerekre. Felvidéki magyar színésznőket először hívtak meg a cannes-i filmfesztiválra videó A Jászai Mari-díjas Bandor Éva és Bárdos Judit is szerepel Kristóf György kassai rendező Kihűlés (Out) című filmjében.
Színes Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyar futballmérkőzést Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyar futballmérkőzést videó UNGVÁR. Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden újrajátsszák ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. A helyszín most is Ungvár lesz. Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott. Negyvennégy csapat indul az Felvidéki Labdarúgó-bajnokságon videó A növekvő érdeklődés mellett megrendezett bajnokság most kezdődő alapszakasza idén tizenegy térség egy-egy csoportjában zajlik. Augusztusban rajtol a jégkorongozók Visegrád Kupája videó A jégkorongozók új kupasorozatában négy-négy magyar, illetve szlovák együttes vesz részt.
Mozaik Fellőtték az első tesztrakétát Új-Zélandról Fellőtték az első tesztrakétát Új-Zélandról videó WELLINGTON. Új-Zélandról sikeresen fellőtték az első tesztrakétát csütörtökön. A kaliforniai székhelyű Rocket Lab magáncég kereskedelmi céllal indította rakétaprogramját, amellyel később kisebb műholdakat akar Föld körüli pályára állítani. A tesztet három alkalommal kellett elhalasztani, mielőtt a 17 méter hosszú fekete rakéta felszállt volna. Európából származhatott a legrégebbi előember videó Vélhetően Európában vált ketté a csimpánzok és az ember evolúciós fejlődési vonala, nem pedig Afrikában. Rekordmagas dagály okozhat áradásokat Hawaiin videó A tudósok szerint a globális felmelegedés okozta jelenség évtizedeken belül gyakorivá válhat a régióban.
Hitélet Eredményesen zárult az idei Mariathon Eredményesen zárult az idei Mariathon videó Eredményesen zárult a Kárpát-medencei magyar nyelvű Mária Rádiók összefogása május 18–20. között. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó közös adománygyűjtő akciót szervezett, hogy a felvidéki és a délvidéki magyarlakta területekre is eljuthasson az örömhír a rádión keresztül. Kárpát-medencei összefogással gyűjtöttek a felvidéki és a délvidéki Mária Rádió javára. Bogárdi Szabó István: a református egyház stabil videó A keresztelések, konfirmálások és házasságkötések száma tavaly ugyanannyi volt, mint az azt megelőző két évben - mondta. Böjte Csaba: az elüldözött iraki keresztények talpra fognak állni videó "Azért mentem, hogy vigasztaljam őket, de én kaptam erőt, bátorítást tőlük" - fogalmazott Böjte Csaba.
Múltunk Magyarország 25 éve mondta fel a bős-nagymarosi szerződést Magyarország 25 éve mondta fel a bős-nagymarosi szerződést videó BUDAPEST. A magyar kormány az Országgyűlés felhatalmazásával huszonöt éve, 1992. május 25-i hatállyal mondta fel a Csehszlovákiával 1977-ben aláírt szerződést a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer felépítéséről. A hágai döntés végrehajtásáról szóló szakértői tárgyalások azonban eddig nem vezettek megállapodásra. Elhunyt Alekszandr Burdonszkij, Sztálin egyik unokája videó Az 1941-ben született Burdonszkij korábban úgy nyilatkozott, kevés köze volt Sztálinhoz annak 1953-ban bekövetkezett halála előtt. Falcone bíró meggyilkolása törte meg a szicíliai maffia hatalmát videó Huszonöt éve, 1992. május 23-án gyilkolta meg a szicíliai maffia a bűnszövetkezet ügyeit vizsgáló Giovanni Falcone bírót.
Fő támogatónk