2017. március 30., csütörtök - Zalán
Cikkek közt...  Videók közt...  
Molnár Judit: Kevesek kevesevideó 2017. március 29., szerda 10:49 A napokban volt egy éve, hogy megalakult Robert Fico harmadik kormánya. Kétségtelenül a rendszerváltás óta eltelt több mint két és fél évtized legbizarrabb kormánykoalíciója ez. A hatalom áhítata a koalíciót létrehozó négy pártnál felülírt minden korábbi eszmeiséget és értéket. Természetellenes tákolmány született, önös pártérdekekből, és nem választói akaratból.
Varga Lajos: Mit ünneplünk március 28-án? videó 2017. március 28. | Az a baj, hogy sokan elfelejtik, a tanítás és a nevelés valahogy elválaszthatatlanul összefonódó kettőssége a tanítói feladatoknak. A jó tanító nemcsak átadja a tananyagot, hanem a hétköznapi helyzetekben is emberi módon tud viselkedni, s viselkedése mintául szolgálhat tanulói számára.
Szűcs Éva: Mire a fák megnőnek videó 2017. március 25. | A XXI. századi ember azt gondolja, bármit megengedhet magának, azt képzeli, joga van minden felett uralkodni és saját alantas igényeinek a környezetet alárendelni...
Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó 2017. március 23. | Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle.
Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó 2017. március 22. | Az őszi megyei választások „játékszabályait” egy csapásra átírta a február elején meghozott új jogszabály. Tartamáról és várható következményeiről semmilyen előzetes társadalmi vita nem folyt, amit sajnálatosnak tartok. Ettől függetlenül a törvényi változást, az egyfordulós rendszerre való áttérést a mi választási előkészületeinkben is nyilvánvalóan szem előtt kell tartanunk.
Agárdy Gábor: A víz világnapján videó 2017. március 22. | Négy dolog van a világon, amik nélkül előbb vagy utóbb megszűnik az élet. Ezek a (jó)levegő, (ivó)víz, (nap)fény és (táp)eledel…
Géresi Róbert: Kétnyelvűség mindenáron videó 2017. március 20. | Már másfél évtizede nem vagyok megrendelője az Új Szónak. Mindig is tudvalévő volt, hogy az egyetlen magyar nyelvű napilap jobb esetben közömbös, rosszabb esetben barátságtalan a felvidéki magyar keresztyén-keresztény közösségekkel, a reformátusokkal pedig különösen az.
Agárdy Gábor: Közép-európai Egyesült Államok? videó 2017. március 02. | A Brexit után az Európai Unióban erősödnek azok a hangok, amelyek a gazdaságilag „többsebességes“ Európai Uniót látnák szívesen. Erről maga Jean-Claude Juncker, az EB elnöke nyilatkozott eléggé félreérthetetlenül a közelmúltban...
Molnár Judit: Magyar sikerek – felvidéki örömök videó 2017. február 28. | Tagadhatatlan. Sikerszériában vagyunk. A mögöttünk lévő időszak bővelkedik a nagyszerűbbnél nagyszerűbb teljesítményekben. Magyar sikerekben és eredményekben.
Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével videó 2017. február 24. | „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés.
Agárdy Gábor: Vízhiány és népszaporulat videó 2017. február 22. | Afrika négy országában (Szudán, Nigéria, Szomália és Jemen) éhínség fenyeget, csaknem 1,4 millió gyerekre vár éhhalál – a közelmúltban így figyelmeztette a világot az UNICEF. Az EU 82 millió € támogatást ad a térségnek, elsősorban élelmiszerre és ivóvízre...
Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó 2017. február 17. | Tárcaközi egyeztetésre került az általános és középiskolák, oktatási intézmények finanszírozásáról szóló 597/2003–as törvény módosítási javaslata. Legnagyobb erénye, hogy a magyar iskolák szempontjából semmi húsba vágó változást nem irányoz elő.
Kövesdi Károly: Bugár Béla rögvalósága videó 2017. február 16. | Csáky Pál elszakadt a valóságtól, emelte fel a mutatóujját minap Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Az MKP-nak rendet kell teremtenie, toldotta meg Danko kapitány barátja és Fico alezredes harcostársa, hozzátéve, nemcsak Csáky Pálra, hanem Őry Péterre, a párt Országos Tanácsának elnökére és Gubik Lászlóra, a Via Nova vezetőjére is gondol. Ki hitte volna, hány emberre gondol egyszerre Bugár Béla, ha egy emberrel keveredik vitába?
Bevallom. Egyre jobban be vagyok tojva! videó 2017. február 15. | Egyszerűen nem értem a régi haverokat. Korábban, amit mondtam, az volt. Hittek nekem. Mindegy, hogy az igaz volt-e, vagy sem. Most meg nem értem, mi van. Elrontottam valamit? Ezek elkezdtek önállóskodni, azt gondolnak, amit akarnak, már nem azt, amit én akarok.
Kövesdi Károly: Andó, endő videó 2017. február 14. | Közelednek a megyei választások, ideje tűz alá venni a Magyar Közösség Pártját. Nehogy már még jobban „bebetonozza“ magát, és jobb eredményt érjen el a vegyespártnál, amelynek igencsak nyikorog a kereke. Mert mégiscsak botrány, hogy a tíz éve leváltott elnök minden erőfeszítése ellenére nem tud kimúlni ez a társaság a felvidéki közéletből! Sőt, megfiatalodva, felfrissülve képviseli tovább a magyarok érdekeit. Hallatlan pimaszság!
Karaffa Attila: „Cselekedjünk mindnyájan egyetértésben és szeretetben!” videó 2017. február 13. | Nemrégiben Alsóbodokon került sor egy tanácskozásra, amelynek témája Esterházy János felvidéki mártírgróf személye, élete, munkássága volt. Több történész, civil szervezetek képviselői, politikusok is részt vettek a találkozón.
Agárdy Gábor: Férfiasság videó 2017. február 10. | A Mindenható valahogy úgy szerkesztette meg ezt a földgolyót, hogy élőlényeinek döntő többsége – ha tetszik, ha nem – kétnemű. Ez ellen lehet tiltakozni, de minek - ez van...
Kövesdi Károly: Extrémek kontra extrémek videó 2017. február 08. | A vak is láthatja, hogy Szlovákiában új szelek fújdogálnak. A kormány meghirdette a terrorizmus és extrémizmus elleni nagy honvédő háborút, ami a terrorizmus és extrémizmus elleni harcot folytató nemzeti egységben virtualizálódik. S ez csak a kezdet.
Fiala Ilona: Dolgozol, vagy csak lazsálsz? videó 2017. február 05. | Ezen a héten rezonált a bölcsődetörvény. Lényege, hogy az érintett szülők és a bölcsődék működtetői, sőt az államfő tiltakozása ellenére a parlament márciustól hatályba lépteti a törvényt. Ennek értelmében csak azok a szülők járathatják kisgyermeküket bölcsődébe, akik dolgoznak.
Csóti György: A román sovinizmusnak nincs határa videó 2017. február 04. | Betiltották a Székelyföldön előállított, Erdély-szerte és Magyarországon is igen népszerű Igazi Csíki Sör gyártását, palackozását és forgalmazását Romániában. Miről van itt szó? Nem másról, mint a román sovinizmus tombolásáról.
Farkas Iván: A népszavazás intézményének megerősítéséért videó 2017. február 02. | Nagy-Britanniát elárasztották a petíciók és a népszavazások. 1,2 millióan kérték újabb népszavazás kiírását Nagy-Britannia EU-tagságáról. Másik petícióban több mint 120 ezren kérték, hogy London váljon ki Nagy-Britanniából, majd csatlakozzon az Európai Unióhoz. 568 ezren írták alá azt az ősszel kezdeményezett petíciót, hogy az akkor még elnökjelölt Donald Trumpot ne engedjék beutazni Nagy-Britanniába. Az utóbbi petíciót a brit alsóház idén januárban vitatta meg.
Farkas Iván: Zavaros energiaárak videó 2017. január 23. | Az év elején a kormány diadalittasan jelentette be, hogy idén az energiahordozók ára újra csökken. Valóban, a lakossági földgáz ára 2,6 százalékkal, a lakossági távhő ára 5 százalékkal, a lakossági villamos energia ára pedig 4,3 százalékkal csökkent. Az ivóvíz ára a tavalyi szinten maradt.
Samu István: A kultúra létkérdés! videó 2017. január 23. | Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra.
Agárdy Gábor: Múlt és jövő videó 2017. január 21. | Fura egy nemzet a magyar. Pár évvel ezelőtt olvastam egy statisztikát, amelyben rátaláltam néhány érdekes adatra, miszerint a magyar nép Európa egyik legpesszimistább népe, az elkövetett öngyilkosságokban és kísérletekben vezető helyen szerepel (ma már, hálistennek, ez csökkenőben van)...
Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó 2017. január 20. | Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a szlovák törvényhozók figyelmét arra a tűrhetetlen gyakorlatra, amellyel a francia, német és újabban az osztrák hivatalok viszonyulnak a kelet-közép- európai fuvarozókhoz. Az ő törvényeik szerint ugyanis a magyar, szlovák, lengyel, vagy baltikumi fuvarozók kötelesek a francia, német vagy osztrák minimálbért (a miénk többszörösét) fizetni sofőrjeiknek, amennyiben az adott országokban vesznek fel fuvart.
Farkas Iván: A szakadék enyhítése a cél videó 2017. január 19. | Hiteles, nyilvános, a sajtóban megjelent információkra alapozva közölte az Oxfam ügynökség, hogy 2016 végére a világ nyolc leggazdagabb emberének összesített vagyona meghaladja a világon élők szegényebbik felének összesített vagyonát.
Őry Péter: Likvidáló erejű egyenlősdi videó 2017. január 13. | Gyakran tapasztaljuk, hogy az igazi húsbavágó és a munkavállalók tömegeit érintő kérdések nálunk alig jelennek meg a közbeszédben. Szlovákiában nem igazán hangos a sajtó azoktól a jogszabályoktól, amelyeket tavaly Németország és Franciaország vezetett be, pedig szlovákiai munkavállalók ezreit is érinthetik. A sor pedig Ausztriával folytatódik.
Farkas Iván: 2017 egyik legfőbb kihívása a novemberi megyei választások videó 2017. január 11. | Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017-es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Menyhárt József: Ahogy lehet... videó 2017. január 09. | Az év elején talán fogékonyabbak vagyunk arra, hogy gondolatban megálljunk, felemeljük fejünket a mindennapi kötelességek és feladatok sűrű áradatának sodrából, és visszatekintsünk a mögöttünk hagyott évre, évekre. A számvetések, újratervezések és újévi fogadalmak, fogadkozások időszaka ez.
Agárdy Gábor: Meglepődhetünk? videó 2017. január 08. | Az emberiség fejlődése során sok filozófiai és vallási irányzattal találkozhatunk. A több- és egyisten-hívőkkel, valamint ateistákkal is, akik eleve nem hisznek semmilyen felsőbbrendű lény létezésében...
Menyhárt József: Variációk (közös f)ellépésre videó 2017. január 07. | Épp három hónapja, hogy az MKP sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy a bíróságokon 2016 júliusától fizetőssé vált a magyar (és az egyéb, nem szlovák) nyelvhasználat. A jogszabályi változás kapott is némi nyilvánosságot a honi magyar sajtóban, bár közel sem akkorát, mint amekkorát az ügy a jelentősége folytán megérdemelt vol­na.­
Első  Előző  1 / 13   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 11°C / 18°C
Holnap: 7°C / 20°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 19°C
Holnap: 7°C / 20°C
Losonc
Ma: 7°C / 21°C
Holnap: 8°C / 19°C
Kassa
Ma: 2°C / 12°C
Holnap: -1°C / 17°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
164 éveMegszületett Vincent van Gogh, holland festő (Napraforgók).
72 éveMegszületett Eric Clapton brit rockgitáros, énekes és zeneszerző.
186 éveMegszületett Tóth Albert Kálmán költő, dráma- és újságíró, politikus, a MTA levelező tagja.
173 éveMegszületett Paul Verlaine, francia költő.
150 éveAz Amerikai Egyesült Államok megvá­sárol­ta Oroszországtól Alaszkát 7 200 000 dollárért.
Belföld Kaliňák: Kiska repülőútjainak 70 százaléka nem függött össze hivatali feladataival Kaliňák: Kiska repülőútjainak 70 százaléka nem függött össze hivatali feladataival videó POZSONY. Andrej Kiska köztársasági elnök repülőútjainak 70%-a nem függött össze hivatali teendőivel. Erről ma Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatta a parlamentet, a közjogi méltóságok 2015-2017 között lezajlott repülőútjairól jelentést adva. Mint elhangzott, Kiska esetében az elnöki tevékenységével nem összefüggő repülőutak ára 2015-től 789.525 euró volt, ez csaknem 30.000 euró havonta. A köztársasági elnök nem térítette meg azokat a repülőutakat, amelyek nem hivatali teendőit szolgálták. A cél: a kisebbségi nyelvhasználat egyenlő biztosítása a bíróságon videó Kőrösi Ildikó, az MKP önkormányzati alelnöke szerint a két perrendtartás további módosításra szorulhat. Patakyová független, apolitikus és elszánt ombudsman akar lenni videó Mária Patakyová Jana Dubovcovát váltja tisztségében, akinek megbízatása 2017. március 28-án járt le.
Külföld Putyin megnövelte az orosz haderő létszámát Putyin megnövelte az orosz haderő létszámát videó MOSZKVA. Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök. A haderő kötelékébe július 1-jétől már 1 903 151-en tartoznak majd, de a katonák létszáma változatlan marad. Embercsempészek mintegy 100 migránst juttattak Ciprusra videó Az illegális bevándorlók a hatóságoknak elmondták, hogy fejenként 1000 eurót fizettek az embercsempészeknek az útért. Trump eltörli Obama klímavédelmi intézkedéseit Frissítvevideó Az elnöki rendelet aláírásakor Donald Trump ismét hitet tett az olajkitermelés és a szénbányászat fontossága mellett.
Itthon Emléktáblát avattak a pozsony-ligetfalui munkatábor zsidó áldozatainak Emléktáblát avattak a pozsony-ligetfalui munkatábor zsidó áldozatainak videó POZSONY. Emléktáblát leplezett le Trócsányi László magyar, Lucia Žitňanská szlovák és Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter a pozsony-ligetfalui munkatáborban a második világháború végén életüket vesztett zsidó áldozatoknak a tábor egykori helyszínén. Az osztrák kezdeményezésre készült négynyelvű emléktábla a tábor egykori helyszínén, a mostani Leberfinger éttermen kapott helyet. Gödöllőn és Esztergomban járt a galántai Megbecsültek Társasága videó A galántai Megbecsültek Társaságában gazdag programmal várják a szépkorúakat, ezúttal tavaszindító kiránduláson vettek részt. Komáromi Egyetemi Napok - tizenharmadik alkalommal videó Az idei tematika elsősorban Selye János 110. évfordulója, illetve az egészségügy és a stressz lesz.
Magyar világ Bejegyezte az Európai Bizottság a kisebbségi európai polgári kezdeményezést Bejegyezte az Európai Bizottság a kisebbségi európai polgári kezdeményezést videó KOLOZSVÁR. Bejegyezte az Európai Bizottság az európai kisebbségi szervezetek által közösen összeállított Minority SafePack című európai polgári kezdeményezést - közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). A kezdeményezés célja, hogy uniós szinten jogalkotás kezdődjön az európai kisebbségvédelemről. Ennek célja, hogy egymillió aláírással kezdeményezzék, jogalkotás kezdődjön az európai kisebbségvédelemről. Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben videó Balás Béla püspök, Kipke Tamás író, Süveges Gergő újságíró és Szalai Katalin, a Kairosz Kiadó vezetője kapott emlékérmet. Veronai buszbaleset: Alvászavarokkal kezelték a sofőrt? videó A veronai buszbalesetben eddig 17-en vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú.
Kultúra Vitaindító cseh dokumentumfilm-sorozatot forgattak Komáromban Vitaindító cseh dokumentumfilm-sorozatot forgattak Komáromban videó KOMÁROM. Darina Vlková, a Cseh Televízió televíziós riporter-műsorvezetője ezekben a hetekben több helyszínen Harmadik köztársaság címmel dokumentumfilm-sorozatot forgat az 1945 és 1948 közti csehszlovákiai társadalmi-politikai helyzetről. A 2018 februárjától, tehát az 1948-as februári fordulat 70. évfordulója alkalmából látható sorozat kapcsán a cseh filmstáb március 28-án Észak- és Dél-Komáromban készített interjúkat a kitelepítések témájában. Az 1948-as februári fordulat 70. évfordulója alkalmából látható sorozat kapcsán a cseh filmstáb kedden Komáromban forgatott. Új albumon dolgozik Paul McCartney videó A Beatles egykori zenésze egy rádióinterjúban fedte fel, hogy a "javában dolgoznak" az albumon, amely az első lesz 2013 óta. Tíz nap alatt százezren látták a Kincsemet videó A Kincsem az eddigiek alapján úgy tűnik, még jó néhány hétig tarthatja erős pozícióját a magyar mozikban.
Színes Négyméteres piton falt fel egy indonéz földművest Négyméteres piton falt fel egy indonéz földművest videó DZSAKARTA. Négyméteres piton falt fel egy 25 éves indonéziai földművest, akinek holttestét az állatból vágták ki - számolt be a helyi média szerdán. A pitont elejtették, gyomrát felvágták, ott találták meg az eltűnt holtestét, még a gumicsizma is a lábán volt. Repülőteret neveztek el Cristiano Ronaldóról videó A 32 éves támadóról szülővárosa, a Madeira szigetén található Funchal nemzetközi repülőtere kapta új nevét. Első magyarként akar a Déli-sarkig síelni Wynne-Hughes Veronika videó Wynne-Hughes Veronika, akinek édesapja angol, édesanyja magyar, nem először vállalkozik hasonló extrém kalandra.
Mozaik Letölthetővé tenné az emberi gondolatokat Elon Musk Letölthetővé tenné az emberi gondolatokat Elon Musk videó LOS ANGELES. Az emberi agy és a számítógép közvetlen összekapcsolásának lehetőségét tanulmányozza Elon Musk amerikai feltaláló és üzletember - értesült a Wall Street Journal (WSJ) című üzleti lap. Az emberi agy és a számítógép közvetlen összekapcsolásának lehetőségét tanulmányozza Elon Musk amerikai feltaláló. Már 15 ezer éve együtt éltek egerek és emberek videó A szakértők úgy vélik, az első háziegereknek korántsem volt olyan rossz hírük, mint a ma élő egyedeknek. Újabb nagyszabású tudományos kutatás indul a Tibeti-fennsíkon videó A tudósok júniustól a helyszínen vizsgálják, hogy az eltelt időszak alatt milyen változáson mentek keresztül a természeti források
Hitélet Szent László nevét vette fel a Ludovika kápolnája Szent László nevét vette fel a Ludovika kápolnája videó BUDAPEST. Szent László, a lovagkirály nevét vette fel a Ludovika főépületének kápolnája. A március 28-án, kedden tartott ünnepségen - ami a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fennállásának ötödik évfordulójára rendezett programsorozat része volt - beszédet mondott mások mellett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. A kormány Szent László-emlékévvé nyilvánította 2017-et; a lovagkirály éppen 940 éve lépett trónra és 825 éve avatták szentté. Erdélyben is megnyitották a Szent László-emlékévet videó Tamás József római katolikus püspök arra kérte a híveket, hogy – akárcsak a nagy lovagkirály – hitüket sziklaszilárdan éljék meg. Henri Boulad: balliberális ideológiák emésztik Európát videó Nem fogadhatunk be mindenkit és ezzel nem destabilizálhatjuk saját lakosságunkat – nyilatkozta Henri Boulad, jezsuita szerzetes.
Múltunk 125 éve született Mindszenty József, az utolsó magyar hercegprímás 125 éve született Mindszenty József, az utolsó magyar hercegprímás videó ESZTERGOM. Százhuszonöt éve, 1892. március 29-én született a Vas vármegyei Csehimindszenten Mindszenty József esztergomi érsek, bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása. A hercegprímás teljes jogi, erkölcsi és politikai rehabilitálására Erdő Péter bíboros kérésére 2012 márciusában került sor. Érintetlen római kori szarkofágra bukkantak Környén videó A szarkofágban több bronz ruhakapcsot és díszítményeket is találtak. Kennedy legendás történelmi szereplőnek nevezte Hitlert videó John F. Kennedy, amerikai elnök még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy Hitler életben maradt a világháborút követően.
Fő támogatónk