2018. február 22., csütörtök - Gerzson
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövesdi Károly: Pótolhatatlanékvideó 2018. február 21., szerda 12:31 Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években.
Agárdy Gábor: Lengyel félelem Kelettől és Nyugattól? videó 2017. augusztus 15. | Lengyelország nem ok nélkül gyanakszik, ugyanis úgy a szovjet, mint a német hosszan tartó megszállás még elevenen él a köztudatban.
Európa, hazánk, miért nem felelsz? - 120 éve született Stószon Fábry Zoltán videó 2017. augusztus 07. | Állok 2017 augusztusában Fábry Zoltán sírjánál, szinte Stósz tetején, mert a temető domborzatilag a település legmagasabb pontján fekszik. Emlékszem, akkor, 1970 májusában lélekemelő látvány tárult a gyászszertartás résztvevői elé: a mélyben meghúzódó házak, s a mögöttük hirtelen szinte az égig futó, bujazöld hegyfal valami kozmikus fenségesség hangulatát is előidézte. Még nem értek véget a búcsúbeszédek, amikor minden szónál kifejezőbben, Fábry békére, harmóniára törekvő erőfeszítéseit jelképezve szivárványt gyújtott a völgy fölött az ég - írja Batta György.
Agárdy Gábor: Lista a migrációról videó 2017. augusztus 02. | Úgy látszik, hogy Európa minimálisan kettészakadóban van a migránsválság megoldását illetően. Az egyik álláspont az illegális migráció korlátozása, a lehető legalacsonyabb szinten tartása. A másik pedig a „Wilkommenskultur“ - gyertek csak, majd lesz tartózkodási engedély meg kvóta. Ez van nagy vonalakban…
Őry Péter: Ahol még betonozni sem szabad videó 2017. augusztus 01. | Időnként keresztrejtvényt fejtek. Az egyiknek a megoldása: a gondolkodás nehéz munka, talán ezért gyakorolják annyira kevesen. De hogy a megfejtés egy „agytröszt” jelszava is, azt nem írta meg a rejtvényújság.
Molnár Judit: Bugár Béla tévelygése videó 2017. augusztus 01. | Számtalan furcsaságot produkált már a politikai élet a rendszerváltás óta eltelt eseménydús több mint két és fél évtizedben. Arra azonban még nem volt példa, hogy a kormánykoalíció egyik pártelnöke és a kormány egyik tagja maga ellen tüntessen. A Bugár-Érsek tandem ezt is összehozta. Történelmet írtak. Paradox, furcsa, megmosolyogtató történelmet.
Aich Péter: Egy kis névmásítás videó 2017. július 31. | Európa közepén, ahol annyira azt verik a fejünkbe, hogy rendkívül toleránsnak kell lenni minden másság iránt, a megmondók képtelenek elismerni, hogy (többek között) a név azonosító jel. Olyan, akár egy kód, amit nem lehet csak úgy megváltoztatni – még akkor sem, ha egy nyelvtörvénnyel takarózva ágálunk.
Karaffa János: Menedéket Jumurdzsáknak? videó 2017. július 24. | Amikor annak idején – újra és újra - elolvastam Gárdonyi Géza „Egri csillagok” című örökbecsű regényét, úgy gondoltam, ez egy olyan mű, amelyben tisztán megkülönböztethető a Jó és a Rossz. A Jó oldalon áll a hazáját védő Bornemissza Gergely és Dobó István, míg a Gonoszt a hódító törökök és a kegyetlen Jumurdzsák testesítette meg számomra.
Agárdy Gábor: A beépített kisördög videó 2017. július 19. | Az uborkaszezon is tud „híreket generálni“, csak kellőképpen figyelni kellene. Azért írom, hogy „kellene", mert - lévén ideje a szabadságolásoknak - az EP-képviselők és a néhány tízezres kiszolgáló apparátus is pihen.
Fiala Ilona: Megdöbbenéssel és megrendüléssel videó 2017. július 18. | Megdöbbenéssel olvasom Jana Zwyrtek Hamplová cseh politikus blogját, amelyben felháborodva és kirívóan populista módon vázolja le a mai cseh társadalomban észlelhető ellentéteket.
Kövesdi Károly: Senkiföldje, háttérben Kotlebával videó 2017. július 17. | Fico tavaly még a prioritások között emlegette az R2-es megépítését. Ha Kotleba a megyei választások során zászlajára tűzi (mondjuk az Ipoly-hidak mellé) az R2-es építését, tömegével szerez szavazatokat, akár a magyarok körében is.
Aich Péter: Megoldások videó 2017. július 10. | Új helyzet van, azt másképp kell megoldani, de nem csak szemre, pót- és látszatmegoldásokkal.
Agárdy Gábor: A migráció egyik lehetséges oka videó 2017. július 07. | Idehozzák a milliókat, mert velük sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet birtokba venni a jövő gazdasági forrásait, mint bármilyen katonai akcióval. Így a területet „viszonylagos csendben és tisztán“, nagyobb ellenállás nélkül lehet megszerezni.
Agárdy Gábor: Ez Angela Merkel küldetése? videó 2017. június 30. | Angela Merkelnek sikerült Németországot a saját (bal-liberalizálódó?) képére formálnia, a kérdés már csak az, hogy kinek az utasítására történt mindez. Ugyanis FDJ-os kutyából nem lesz sohasem tökéletes CDU-CSU-s szalonna.
Őry Péter: Még egyszer a jelnyelvről videó 2017. június 29. | Nem lenget itt senki semmiféle botot, verekedni sem akarunk, csak fontosnak tartjuk a magyarságunkat, azok esetében is, akik hátránnyal kénytelenek megküzdeni. Ezért nem árt, ha tisztázzuk a fogalmakat, és az sem mellékes, hogy milyen törvényeket szavazunk meg. Hogy ne a törvény elfogadása után kelljen magyarázkodni.
Aich Péter: Revizionizmus videó 2017. június 23. | Az idegen szavak szótárából megtudjuk, hogy a revízió ellenőrzést, felülvizsgálatot jelent, de módosítást is, átértékelést. Csúnya dolog az, mert arról szól, hogy amit valami nagyokosok egyszer kimondtak és kiválónak minősítettek, nem is olyan jó. A nagyokosoknak ugyanis az eredeti értelmezéshez kötődik az érdekük, ezért számukra igazságuk megváltoztatása, bármennyire ésszerű volna, nem ésszerű, hiszen nem az ő érdeküket szolgálja.
Kiss Beáta: Tények és kérdések videó 2017. június 22. | A finanszírozási törvény legutóbbi módosítása továbbra sem tölthet el bennünket felhőtlen örömmel.
Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó 2017. június 21. | Tovább zajlik a „Szlovákiában szlovákul“ politika gyakorlata és tartalommal való megtöltése. Sőt, új dimenziót kapott, mert a parlament módosította a jelnyelvről szóló törvényt és vele együtt az oktatási törvény ide vonatkozó passzusait is. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. Az oktatási törvényben ez azt jelenti, hogy a siket gyermekeknek és tanulóknak „garantált joguk van elsődlegesen a szlovák jelnyelven történő nevelésre és oktatásra is“.
Kövesdi Károly: Ismét döntött a jellem videó 2017. június 20. | A szlovák közmédia vezérigazgató-választásán ismét suhogott egyet a varázsköpönyeg, és átgombolva a gombokat, a hidas társaság vígan megszavazta a Mečiar-korszakban elhíresült igazgató visszahozását a köztelevízió élére.
Fiala Ilona: Megvan a megoldás! videó 2017. június 19. | Hurrá! Az oktatási miniszter megtalálta a megoldást az évek óta húzódó problémára.
Menyhárt József: Kiska évértékelő beszéde: tetszett, de… videó 2017. június 18. | Andrej Kiska államfő e minőségében immár harmadik alkalommal tartotta meg az ország helyzetét értékelő beszédét a pozsonyi parlamentben. Ebben a bejegyzésemben - különösebb felvezető nélkül - három olyan témakörhöz fűzök gondolatokat, amelyeket Kiska elnök a beszédében alaposan “körbejárt”. Továbbá szót ejtek egy olyan témáról is, amellyel kapcsolatban az elnök a “hallgatni arany” taktikájára esküszik.
Karaffa Attila: Víz, víz, tiszta víz… videó 2017. június 18. | Talán ismerősnek cseng mindannyiunknak a fenti mondóka szövege. Még kisgyermekkorban tanítják az óvodában, és a tiszta víz fogalmával szinte elsőként ismerkednek meg a gyerekek. De mi történik felnőttkorban? Mennyire becsüljük meg a tiszta vizet, az ívóvizet, az egyik legnagyobb kincsünket?
Agárdy Gábor: Telefonhívás a 21. században videó 2017. június 15. | Elegem van a Google-ból, Facebookból, Twitterből, Whatsappból és a többiből. Ki akarok szállni! Elmegyek egy lakatlan szigetre, ahol nincs internet, kábel-tv, senki, aki folyamatosan figyelne és kémkedne utánam!
Kövesdi Károly: Továbbra is pórázon videó 2017. június 14. | Talán fölösleges magyarázni, mi az autonómia és az önkormányzatiság, akár a kultúra, akár az oktatás, akár egyéb területre kivetítve. A témával többen foglalkoztak az utóbbi hetekben, nem szeretném a fát hordani az erdőbe. Inkább lássuk a politikai kommunikáció csalárdságát. Mert a Most-Híd a Kisebbségi Kulturális Alap létrejöttét úgy lengeti a fejünk fölött, mintha megvalósult volna a felvidéki magyarok kulturális autonómiája.
Aich Péter: Milyen lovat akartunk? videó 2017. június 13. | Talán egyszer a jövőben nem is atomkorszaknak nevezik századunkat, vagy a számítógép korszakának, hanem a reklám korszakának. Nem nehéz észrevenni, hogy teljesen áthat mindent a reklám, egyre fontosabb szerephez jut, megbolondítja lelkünket, és a zsebünkbe nyúl.
Lomnici Zoltán: Tisztelet a mártírhalált halt hősöknek videó 2017. június 11. | A hirek.sk hosszú éveken keresztül beszámolt azokról a törekvésekről, amelyeknek célja az volt, hogy Ausztria, Olaszország és Horvátország után hazánk is állítson méltó emléket az első világháborúban hősi halált halt haditengerészek emlékére. Az Osztrák-Magyar Monarchia hadiflottájában 27 000 magyar haditengerész szolgált, közülük sokan nem térhettek haza szeretteikhez.
Molnár Judit: A helyzet nem jó videó 2017. június 09. | A felvidéki sajtó forráshiányos, a pénznélküliség alapjaiban határozza meg, ezzel természetesen összefügg, hogy a struktúrája is foghíjas, féloldalas és gyenge, és újságíróképzés híján hiányoznak a szakemberek is - egyebek mellett ez is elhangzott a felvidéki sajtóról az Európai Parlamentben, a Kárpát-medencei kisebbségi médiák helyzetéről szóló konferencián.
Menyhárt József: Alappal vagy alaptalanul? videó 2017. június 06. | Szlovákiában nemrég megvalósult a kisebbségi önkormányzatiság, sőt egyes nyilatkozók szerint – horribile dictu – maga a „kulturális autonómia” öltött testet a hamarosan létrejövő Kisebbségi Kulturális Alapban (KKA). Bár ez utóbbi szóhasználat a törvényjavaslat kidolgozói szerint is túlzás, hisz Solymos László már két éve tisztázta ék egyszerűségű érveléssel, hogy nem akarnak ők autonómiát, hisz az csak elkülönít és elválaszt, ők pedig ennek pont ellenkezőjét akarják.
Karaffa Atilla: Nem szabad félni! videó 2017. június 04. | Gyásznap, nemzeti tragédia, országcsonkítás, szétszabdalás, igazságtalanság, békediktátum az összes jelző egy gyászos történelmi eseményre utal. Kilencvenhét évvel ezelőtt június 4-én keresztre feszítették Magyarországot Trianonban. Megcsonkítva, igazságtalan békediktátumot rákényszerítve bántak el a keresztény Európa védelmezőjével.
Őry Péter: Ez már nem kétsebességes, hanem kétszínű videó 2017. május 30. | Az Európai Bizottság új szabályokat készít elő, amelyek ismét a közúti szállítmányozást fogják szabályozni. Pontosabban lehetetlenné akarják tenni a közép-kelet-európai kamionosok számára a külföldi fuvarozást.
Agárdy Gábor: Fűnyíró és láncfűrész videó 2017. május 29. | Éppen bekapcsolnám vasárnap délben a rádiót, hogy a finom ebédhez egy gyomorkeserű kíséretében meghallgassam a „Jó ebédhez szól a nóta“ kínálatát. Bejön az Interneten, aránylag jó minőségben, mikor is valahol a szomszédban valaki füvet kezd nyírni...
Első  Előző   3 / 17   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 4°C
Losonc
Ma: -4°C / 0°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -6°C / -1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
28 éveAz áldozatok napja
286 éveMegszületett George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke.
111 éveA cserkészet világnapja
578 éveKomáromban megszületett V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
506 éveSevillában meghalt Amerigo Vespucci híres itáliai hajós és felfedező, akiről elnevezték az "új világ"-ot.
Belföld Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában Szlovákiai tolvajok 40 ezer eurós kárt okoztak Ausztriában videó BÉCS, POZSONY. Egy ötfős szlovákiai tolvajbanda legalább 39 bűncselekmény során 40 000 eurós kárt okozott Alsó-Ausztriában, Bécsben és Burgenlandban – írta ma a Kurier napilap. Kerékpárokat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket loptak. Egyszóval mindent, ami a kezük ügyébe került.. Az environmentális oktatásra 155.000 eurót ad a környezetvédelmi tárca videó 28 projektet támogatnak, amelyek közül 17 regionális, 11 pedig országos jellegű. Gyerekek közé csapódott egy autó Hernádújfalunál Frissítvevideó 2 gyermek súlyos, 4 közepes, 6 pedig enyhébb sérüléseket szenvedett.
Külföld Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter videó Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter, Németország egyik legnépszerűbb politikusa, aki egy csütörtöki lapinterjúban jelezte, hogy a gazdaságban folytathatja pályafutását. "Miért ne lehetne váltani a gazdaságból a politikába, és fordítva?" - vetette fel. Uniós jogot sért a holland társaságiadó-szabályozás videó Meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő szabályozást. Folyamatosan emelkedik a csehországi egyetemeken tanuló külföldiek száma videó A külföldi diákok fele szlovákiai, köztük a magyar nemzetiségűek aránya az utóbbi időben csökken.
Itthon A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház videó KOMÁROM. A Magyar Nemzeti Kereskedőház, illetve ipolysági regionális képviselete szervezésében, félszáz felvidéki vállalkozó és cégvezető részvételével egésznapos Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. A külpiacra lépésre felkészítő tréning kapcsán Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója nyilatkozott portálunknak. Félszáz felvidéki vállalkozó részvételével Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. Erős fagyokat hoz a hétvége videó Az előrejelzések szerint helyenként a hőmérséklet akár -20 Celsius-fokig is süllyedhet. Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó Közös nyilatkozatban álltak ki az anyanyelvű oktatás mellett a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei.
Magyar világ Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra videó BUDAPEST. Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban. Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy szerdán bemutatták Jirí Weigllel közösen írt könyvét. Védelmi együttműködéséről írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek videó A V4-ek parlamentjei védelmi bizottságainak tanácskozásán az egyik legfontosabb téma a migráció, ill. az ahhoz való viszony volt. Vincze: az őshonos kisebbségek érdekeinek európai védelme jelenleg értékelhetetlen videó Vincze Lóránt a FUEN elnöke elmondta, eddig mintegy 700 ezer aláírás gyűlt össze Európa-szerte.
Kultúra Meghalt Tahi Tóth László Meghalt Tahi Tóth László videó Életének 75. évében csütörtökön elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Vígszínház az MTI-vel. Pályafutásának emblematikus szerepe A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalhez fűződik. Szombaton kiderül, kié lesz Magyarország legjobb dala videó A Dal döntőjében nyolc induló száll versenybe a győzelemért. A V4-ek kortárs képzőművészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Brüsszelben videó A március 19-ig megtekinthető tárlaton többek közt Németh Marcell, Szabó Ábel, Adorján Attila, Kiss Endre művei is láthatók.
Színes Phjongcshang 2018 - Usain Bolt pezsgőjére pályázik az aranyérmes váltó Phjongcshang 2018 - Usain Bolt pezsgőjére pályázik az aranyérmes váltó videó A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövidpályás gyorskorcsolyaváltó négy tagja egyöntetűen úgy fogalmazott: még nem tudják felfogni azt, hogy olimpiai bajnokok, illetve hogy ők szerezték Magyarország első aranyát a téli játékokon. Bolt állítólag minden győztesnek pezsgőt küld, aki a védjegyévé vált mozdulattal áll a dobogón. Ők pedig megcsinálták. Tovább nőtt a minisörgyárak száma Csehországban videó Tavaly 50 új minisörgyárat nyitottak, s néhány további pedig rövid időn belül kezdi meg termelését. Phjongcshang 2018 - Liu Shaolin ötödik 500 méteren videó Liu Shaolin Sándornak ez a második pontszerző helye Phjongcshangban, korábban 1500 méteren lett ötödik.
Mozaik Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata videó CHICAGO. Hasonlóan kezdődhet a vese, a máj, a gyomor és a hasnyálmirigy daganata, az érett sejtek néha "visszafejlődnek", gyorsan osztódó őssejtekként viselkednek egy új amerikai tanulmány szerint. Emberekben és egerekben tanulmányozták a gyomor és a hasnyálmirigy sejtjeit, egerek vese- és májsejtjeit. A párizsi egyezmény sem állítja meg a tengerszint emelkedését videó a szén-dioxid-kibocsátás azonnali csökkentésére van szükség az emelkedés kockázatának enyhítése érdekében. Mindenidők legkisebb januári kiterjedését érte el az északi-sarki tengeri jég videó Az antarktiszi tengeri jégmező is 17,4 százalékkal volt kisebb az 1981-2010-es átlagnál.
Hitélet Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor - jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat. Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá.
Múltunk 170 éve Párizsból indult 170 éve Párizsból indult "a népek tavasza" videó PÁRIZS. Százhetven éve, 1848. február 22-én forradalom tört ki Párizsban, és ezzel megkezdődött "a népek tavasza". Az 1848. februári forradalom volt a "népek tavaszának" kezdete, a párizsi példát követve Európán forradalmi hullám söpört végig. Több mint 100 évvel a halála után temettek el egy francia katonát videó Claude Fournier őrmester 35 évesen, 1916. augusztus 4-én esett el Verdunnél. Sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét videó Kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
Fő támogatónk