2017. július 22., szombat - Magdolna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Agárdy Gábor: A beépített kisördögvideó 2017. július 19., szerda 11:29 Az uborkaszezon is tud „híreket generálni“, csak kellőképpen figyelni kellene. Azért írom, hogy „kellene", mert - lévén ideje a szabadságolásoknak - az EP-képviselők és a néhány tízezres kiszolgáló apparátus is pihen.
Őry Péter: Zűrzavar a fejben videó 2017. május 03. | Felmerül a kérdés, hogy az Egyszerű Emberek performance politikai pojácájából pártelnökké vedlett ember hányszor veti le a „láthatatlan kígyóbőrt”? Ki is Alojz Hlina valójában?
Agárdy Gábor: Káosz és banán fagyival videó 2017. április 29. | Néha egy-egy tv-tudósítás vagy hír is tud témát adni egy apróbb eszmefuttatáshoz, néha halálosan komoly, máskor abszurd szürrealista köntösben... 
Molnár Judit: Bedőlt összeborulás videó 2017. április 29. | Komoly várakozás előzte meg az MKP és a Most-Híd e heti találkozóját. Akár a meglepetés erejével is bírhat, hogy a pártok kimondták, nem folytatják országos szinten az egyeztetést, és nem indulnak közösen az őszi megyei választásokon. Tiszta beszéd. S ezzel megkímélték a választókat is a szemfényvesztő, őszintétlen megegyezést lebegtető hadoválástól.
Őry Péter: Egy kis mečiarizmus, egy kis kommunizmus! videó 2017. április 28. | Az elmúlt néhány napban ismét tanúi lehettünk annak, hol tart jelenleg a szlovák demokrácia, és mire képes az a „hármaskoalíció”, amely jelenleg kormányozza Szlovákiát.
Németh Gabriella: Emelkedhet a minimálbér és többet fizethetnek a túlórákért videó 2017. április 27. | Szlovákia jól gazdálkodik – a miniszterelnök és a pénzügyminiszter minapi közös sajtótájékoztatója után röviden így lehet összefoglalni az ország gazdasági helyzetéről szóló beszámolót. Robert Fico szerint „a bőrünkön kellene érezni a javulást". A Magyar Közösség Pártja napi kontaktusban van a régiókban élő munkavállalókkal, kis- és középvállalkozókkal, de a kormányfő és a pénzügyminiszter által festett pozitív eredményekkel sajnos nem találkoztunk.
Tokár Géza: Rég rajtunk a bélyeg videó 2017. április 25. | Nem különösebben szokásom más kommentárok kapcsán írni, de Lajos P. János szombati Megbélyegzése kapcsán már csak azért is kivételt teszek, mert a cikk az aránytalanságaival szépen rámutat a szlovákiai magyar társadalom alapvető problémáira.
Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai videó 2017. április 19. | Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is.
Palcsó Attila: Nincs itt, hanem feltámadt! videó 2017. április 15. | „Nincs itt, hanem feltámadt!”, hangzik a diadalmas kijelentés, s ez azt üzeni számukra, hogy Isten elfogadta Jézus áldozatát, aki végigjárta a földi lét állomásait a születéstől a halálig, hogy betöltse küldetését, hogy végül halálával, tökéletes bűntelen áldozatával megváltsa bűnéből az embert.
Kiss Réka: Otthontalan memoár videó 2017. április 13. | 2017 van, és hangosan ki kell mondani: igenis van bajunk! Igenis rengeteg bajunk származik belőle! Persze ez akkor sem érdekelt igazán senkit, s sajnos ez mára sem változott. A hatalom köreiben senkit sem érdekel az, hogy családok törtek ketté, senkinek nem okoztak álmatlan éjszakát a könnyek és az, hogy évtizedekig nem kerülhetett friss virág számos itthon hagyott sírhalomra.
Menyhárt József: Emlékeznünk kell videó 2017. április 12. | A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapját minden év április 12-én tartjuk. 1947-ben ezen a napon kezdődött a szlovákiai magyar lakosság Felvidékről való kitelepítése. Az emléknap tisztelgés a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített mintegy százezres magyarság előtt, akik az állampolgárságuktól, közösségüktől, vagyonuktól megfosztva, szülőföldjükről elűzve kemény akarással új otthont teremtettek maguknak.
Samu István: Van remény a Beneš-dekrétumok kapcsán videó 2017. április 09. | Meddig lehet egy olyan rendelet érvényben a 21. század Európájában, amely emberi sorsokat, családokat, közösségeket tett tönkre?
Karaffa Attila: Egy nap, amely más, mint a többi! videó 2017. április 07. | Az ember életében vannak pillanatok, életesemények, amelyeket különösképpen vár. Egy szurkoló életében ez: „A meccsnap”. A nap, amikor kedvenc csapatának szurkolhat, teli torokból buzdíthatja kedvenceit, klubszínekbe öltözik, és az aréna felé veszi az útját.
Kövesdi Károly: Tanulás kontra megfelelési kényszer videó 2017. március 31. | Esküszöm, nem írok több cikket az iskolai beíratásról, sóhajtottam fel már húsz évvel ezelőtt is. Hiszen akit nem lehet meggyőzni, annak hiába mondjuk. Aki pedig tisztában van vele, hogy miért fontos egy kisgyerek számára az anyanyelven történő tanulás, annak nem kell nyomni a sódert.
Molnár Judit: Kevesek kevese videó 2017. március 29. | A napokban volt egy éve, hogy megalakult Robert Fico harmadik kormánya. Kétségtelenül a rendszerváltás óta eltelt több mint két és fél évtized legbizarrabb kormánykoalíciója ez. A hatalom áhítata a koalíciót létrehozó négy pártnál felülírt minden korábbi eszmeiséget és értéket. Természetellenes tákolmány született, önös pártérdekekből, és nem választói akaratból.
Varga Lajos: Mit ünneplünk március 28-án? videó 2017. március 28. | Az a baj, hogy sokan elfelejtik, a tanítás és a nevelés valahogy elválaszthatatlanul összefonódó kettőssége a tanítói feladatoknak. A jó tanító nemcsak átadja a tananyagot, hanem a hétköznapi helyzetekben is emberi módon tud viselkedni, s viselkedése mintául szolgálhat tanulói számára.
Szűcs Éva: Mire a fák megnőnek videó 2017. március 25. | A XXI. századi ember azt gondolja, bármit megengedhet magának, azt képzeli, joga van minden felett uralkodni és saját alantas igényeinek a környezetet alárendelni...
Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó 2017. március 23. | Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle.
Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó 2017. március 22. | Az őszi megyei választások „játékszabályait” egy csapásra átírta a február elején meghozott új jogszabály. Tartamáról és várható következményeiről semmilyen előzetes társadalmi vita nem folyt, amit sajnálatosnak tartok. Ettől függetlenül a törvényi változást, az egyfordulós rendszerre való áttérést a mi választási előkészületeinkben is nyilvánvalóan szem előtt kell tartanunk.
Agárdy Gábor: A víz világnapján videó 2017. március 22. | Négy dolog van a világon, amik nélkül előbb vagy utóbb megszűnik az élet. Ezek a (jó)levegő, (ivó)víz, (nap)fény és (táp)eledel…
Géresi Róbert: Kétnyelvűség mindenáron videó 2017. március 20. | Már másfél évtizede nem vagyok megrendelője az Új Szónak. Mindig is tudvalévő volt, hogy az egyetlen magyar nyelvű napilap jobb esetben közömbös, rosszabb esetben barátságtalan a felvidéki magyar keresztyén-keresztény közösségekkel, a reformátusokkal pedig különösen az.
Agárdy Gábor: Közép-európai Egyesült Államok? videó 2017. március 02. | A Brexit után az Európai Unióban erősödnek azok a hangok, amelyek a gazdaságilag „többsebességes“ Európai Uniót látnák szívesen. Erről maga Jean-Claude Juncker, az EB elnöke nyilatkozott eléggé félreérthetetlenül a közelmúltban...
Molnár Judit: Magyar sikerek – felvidéki örömök videó 2017. február 28. | Tagadhatatlan. Sikerszériában vagyunk. A mögöttünk lévő időszak bővelkedik a nagyszerűbbnél nagyszerűbb teljesítményekben. Magyar sikerekben és eredményekben.
Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével videó 2017. február 24. | „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés.
Agárdy Gábor: Vízhiány és népszaporulat videó 2017. február 22. | Afrika négy országában (Szudán, Nigéria, Szomália és Jemen) éhínség fenyeget, csaknem 1,4 millió gyerekre vár éhhalál – a közelmúltban így figyelmeztette a világot az UNICEF. Az EU 82 millió € támogatást ad a térségnek, elsősorban élelmiszerre és ivóvízre...
Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó 2017. február 17. | Tárcaközi egyeztetésre került az általános és középiskolák, oktatási intézmények finanszírozásáról szóló 597/2003–as törvény módosítási javaslata. Legnagyobb erénye, hogy a magyar iskolák szempontjából semmi húsba vágó változást nem irányoz elő.
Kövesdi Károly: Bugár Béla rögvalósága videó 2017. február 16. | Csáky Pál elszakadt a valóságtól, emelte fel a mutatóujját minap Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Az MKP-nak rendet kell teremtenie, toldotta meg Danko kapitány barátja és Fico alezredes harcostársa, hozzátéve, nemcsak Csáky Pálra, hanem Őry Péterre, a párt Országos Tanácsának elnökére és Gubik Lászlóra, a Via Nova vezetőjére is gondol. Ki hitte volna, hány emberre gondol egyszerre Bugár Béla, ha egy emberrel keveredik vitába?
Bevallom. Egyre jobban be vagyok tojva! videó 2017. február 15. | Egyszerűen nem értem a régi haverokat. Korábban, amit mondtam, az volt. Hittek nekem. Mindegy, hogy az igaz volt-e, vagy sem. Most meg nem értem, mi van. Elrontottam valamit? Ezek elkezdtek önállóskodni, azt gondolnak, amit akarnak, már nem azt, amit én akarok.
Kövesdi Károly: Andó, endő videó 2017. február 14. | Közelednek a megyei választások, ideje tűz alá venni a Magyar Közösség Pártját. Nehogy már még jobban „bebetonozza“ magát, és jobb eredményt érjen el a vegyespártnál, amelynek igencsak nyikorog a kereke. Mert mégiscsak botrány, hogy a tíz éve leváltott elnök minden erőfeszítése ellenére nem tud kimúlni ez a társaság a felvidéki közéletből! Sőt, megfiatalodva, felfrissülve képviseli tovább a magyarok érdekeit. Hallatlan pimaszság!
Karaffa Attila: „Cselekedjünk mindnyájan egyetértésben és szeretetben!” videó 2017. február 13. | Nemrégiben Alsóbodokon került sor egy tanácskozásra, amelynek témája Esterházy János felvidéki mártírgróf személye, élete, munkássága volt. Több történész, civil szervezetek képviselői, politikusok is részt vettek a találkozón.
Agárdy Gábor: Férfiasság videó 2017. február 10. | A Mindenható valahogy úgy szerkesztette meg ezt a földgolyót, hogy élőlényeinek döntő többsége – ha tetszik, ha nem – kétnemű. Ez ellen lehet tiltakozni, de minek - ez van...
Első  Előző   2 / 14   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 24°C / 31°C
Holnap: 19°C / 29°C
Ógyalla
Ma: 23°C / 33°C
Holnap: 20°C / 29°C
Losonc
Ma: 19°C / 29°C
Holnap: 17°C / 22°C
Kassa
Ma: 20°C / 27°C
Holnap: 17°C / 25°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
561 éveA nándorfehérvári diadal, ahol a Hunyadi János serege legyőzte a törököket.
123 éveMegtartották a legelső autóversenyt.
116 éveMegszületett Tartsay (Tarcsay) Vilmos vezérkari százados, az antifasiszta ellenállás egyik katonai vezetője.
105 éveNagyváradon megszületett Muráti Lili színésznő, az 1930-as, 1940-es évek "filmbálványa".
73 éveMegalakult a lengyel népi hadsereg, aminek emlékére a lengyelek ezt a napot nemzeti ünnepükként ünneplik.
Belföld Forgalomelterelés a D1-es autópályán Forgalomelterelés a D1-es autópályán videó POZSONY. Forgalomelterelésre figyelmeztet a Nemzeti Autópálya Társaság a D1-es autópályán Pozsonysárfőnél. A forgalom elterelésére figyelmeztet a Nemzeti Autópálya Társaság a D1-es autópályán Pozsonysárfőnél (Blatná). Már gyerekkorban el kell kezdeni a pénzügyi nevelést videó Peter Juroš személyi pénzügyi szakértő szerint már az elsősnek zsebpénzt kellene adni, hogy mihamarabb tudatosítsa a pénz értékét. Ellenzi a munkahelyteremtéstől független támogatást a pénzügyminiszter videó A gazdaságügyi tárca azt javasolja, hogy az olyan cégek is támogatáshoz juthassanak, amelyek nem vesznek fel új munkaerőt.
Külföld Akadozhat az ivóvíz-ellátás Rómában a rendkívüli szárazság miatt Akadozhat az ivóvíz-ellátás Rómában a rendkívüli szárazság miatt videó RÓMA. Ivóvíz-ellátási nehézségekre lehet számítani a hónap végétől Rómában, ahol a hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok. A hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok. Túlterhelik a német igazságügyi rendszert a menekültügyi eljárások videó Az idén várhatóan nagyjából 200 ezer ilyen pert kell lebonyolítani, míg 2015-ben csupán mintegy 50 ezer ügy volt. Trump megfenyegette Iránt videó "Komoly következményei" lesznek annak, ha Irán nem bocsát szabadon három amerikai állampolgárt - jelentette ki az amerikai elnök.
Itthon Új egyezség van születőben a pedagógusbéreket illetően Új egyezség van születőben a pedagógusbéreket illetően videó POZSONY. A Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása, valamint a kormány közötti, a pedagógiai és szakmai alkalmazottak bértarifájának emelését érintő kompromisszumos javaslat kapcsán ült pénteken tárgyalóasztalhoz Pavel Ondekkel, a szakszervezeti szövetség elnökével Peter Plavčan oktatásügyi miniszter. Vélhetően akad oka az örömre a tanároknak. A hőség miatt megtelnek a strandok videó A tisztiorvosok ellenőrzik a strandok vizének minőségét, eddig nem bukkantak különösebb rendellenességre. A szélsőségesen száraz időjárás veszélyezteti a pozsonyi állatkert lakóit videó Az intézmény vezetősége a tűzoltókhoz fordult segítségért.
Magyar világ Tőkés: véget kell vetni a hungarofóbiának Tőkés: véget kell vetni a hungarofóbiának videó TUSNÁDFÜRDŐ. Tőkés László szerint egyszer és mindenkorra véget kell vetni annak a hungarofóbiának, amely csak az antiszemitizmushoz és cigányellenességhez hasonlítható. Az EP-képviselő Tusványoson átfogó képet festett Európa, a magyarság és az erdélyi magyarság helyzetéről. Szakértő: az Iszlám Állam zsoldosai visszatérnek Európába videó A zsoldosokat a szervezett bűnözés szívja fel vagy - még rosszabb esetben - terrorakciók végrehajtására vállalkoznak Európában. Semjén: Az anyaország támogatja a határon túli magyarságot videó A nemzetpolitika és Fidesz-KDNP-kormányzás folytatása mellett foglaltak állást Kárpát-medencei magyar pártpolitikusok.
Kultúra Emir Kusturica Kínában forgatja következő filmjét Emir Kusturica Kínában forgatja következő filmjét videó LOS ANGELES. Kínában forgatja következő játékfilmjét Emir Kusturica szerb filmrendező - értesült a The Hollywood Reporter. A kétszeres Arany Pálma-díjas rendező egy Dosztojevszkij-dráma alapján készíti következő alkotását. Megnyílt a Művészetek Völgye videó a jövő vasárnapig tartó fesztivál 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Jiří Menzel homlokcsókja és egyéb lélekröptető élmények - Szvrcsek Anita mindennapjai videó A tehetséges színművész ma még színházi és filmsikereiben lubickol, ám a nyár végén már az anyaszerep vár rá.
Színes Felpörgetik a turizmust a vizes vb-re érkezett turisták Felpörgetik a turizmust a vizes vb-re érkezett turisták videó BUDAPEST. A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a magyarországi vizes világbajnokság idején - írja a szombati Magyar Idők. A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a magyarországi vizes világbajnokság idején. Vizes vb - Csoportelső a magyar férfi pólóválogatott videó A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte pénteken a francia együttest. Vizes vb - Olasz Anna ötödik, Gyurta Gergely hatodik 25 kilométeren videó A férfiaknál 28 versenyző ugrott a Balatonba a rajtnál 8.30-kor, míg a női mezőny 21 tagja vágott neki a távnak
Mozaik Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutyák túlzott barátságosságának Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutyák túlzott barátságosságának videó WASHINGTON. Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutya túlzott barátságosságának - derítették ki az amerikai Princeton Egyetem kutatói. A kutyák és a Williams-szindrómások közötti kapcsolat első jeleire 2010-ben figyelt fel Bridgett vonHoldt és kutatócsoportja. Csaknem kétmillió dollárért kelt el a holdporos zsák videó A Lunar Sample Return feliratú zsákocskában Neil Armstrong hozott le a Holdról kőzetmintákat 1969-ben. Felére csökkent az AIDS halálos áldozatainak száma videó Tavaly egymillióan vesztették életüket a betegség következtében.
Hitélet Történelmi emlékhellyé avatták a vizsolyi református templomot Történelmi emlékhellyé avatták a vizsolyi református templomot videó VIZSOLY. Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, az első teljes magyar nyelvű Bibliát őrző református templom történelmi emlékhellyé avatásán pénteken. Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta Czibere Károly államtitkár. Kassáig tartott az idei Szent Erzsébet-zarándoklat videó Idén a Telkibánya–Kassa távot járták végig a zarándokok július 13. és 15. között, a Miskolci Egyházmegye szervezésében. Erdélyi zarándoklat és kirándulás a pozsonyi magyar katolikus közösséggel videó Hatnapos körútra került sor Pozsonyból indulva, két és fél ezer kilométert megtéve, Erdély számos pontját érintve.
Múltunk A nándorfehérvári diadal emléknapja A nándorfehérvári diadal emléknapja videó 1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira. A győzelem 555. évfordulója alkalmából az Országgyűlés 2011. július 4-én a napot a nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította. 1456. július 22-én a Nándorfehérvárt védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira. Kassák Lajos 50 éve halt meg videó A Kossuth-díjas költő, író, képzőművész a magyarországi avantgárd egyik legjelentősebb alakja volt. Balassi Bálint nyomában: Krakkó, Dębno, Krosno videó A magyar nyelvű költészet első, világirodalmi szintű, nagy formátumú művelője, Balassi Bálint nyolc évet töltött Lengyelországban.
Fő támogatónk