2017. május 26., péntek - Fülöp, Evelin
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kövesdi Károly: Melyik nemzet kabinetje?videó 2017. május 24., szerda 09:10 Olvasom az egyik közösségi portálon a hírt, hogy ülésezett a Most-Híd vegyespárt nemzetpolitikai kabinetje. Immáron ötödször.
Agárdy Gábor: Vízhiány és népszaporulat videó 2017. február 22. | Afrika négy országában (Szudán, Nigéria, Szomália és Jemen) éhínség fenyeget, csaknem 1,4 millió gyerekre vár éhhalál – a közelmúltban így figyelmeztette a világot az UNICEF. Az EU 82 millió € támogatást ad a térségnek, elsősorban élelmiszerre és ivóvízre...
Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó 2017. február 17. | Tárcaközi egyeztetésre került az általános és középiskolák, oktatási intézmények finanszírozásáról szóló 597/2003–as törvény módosítási javaslata. Legnagyobb erénye, hogy a magyar iskolák szempontjából semmi húsba vágó változást nem irányoz elő.
Kövesdi Károly: Bugár Béla rögvalósága videó 2017. február 16. | Csáky Pál elszakadt a valóságtól, emelte fel a mutatóujját minap Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Az MKP-nak rendet kell teremtenie, toldotta meg Danko kapitány barátja és Fico alezredes harcostársa, hozzátéve, nemcsak Csáky Pálra, hanem Őry Péterre, a párt Országos Tanácsának elnökére és Gubik Lászlóra, a Via Nova vezetőjére is gondol. Ki hitte volna, hány emberre gondol egyszerre Bugár Béla, ha egy emberrel keveredik vitába?
Bevallom. Egyre jobban be vagyok tojva! videó 2017. február 15. | Egyszerűen nem értem a régi haverokat. Korábban, amit mondtam, az volt. Hittek nekem. Mindegy, hogy az igaz volt-e, vagy sem. Most meg nem értem, mi van. Elrontottam valamit? Ezek elkezdtek önállóskodni, azt gondolnak, amit akarnak, már nem azt, amit én akarok.
Kövesdi Károly: Andó, endő videó 2017. február 14. | Közelednek a megyei választások, ideje tűz alá venni a Magyar Közösség Pártját. Nehogy már még jobban „bebetonozza“ magát, és jobb eredményt érjen el a vegyespártnál, amelynek igencsak nyikorog a kereke. Mert mégiscsak botrány, hogy a tíz éve leváltott elnök minden erőfeszítése ellenére nem tud kimúlni ez a társaság a felvidéki közéletből! Sőt, megfiatalodva, felfrissülve képviseli tovább a magyarok érdekeit. Hallatlan pimaszság!
Karaffa Attila: „Cselekedjünk mindnyájan egyetértésben és szeretetben!” videó 2017. február 13. | Nemrégiben Alsóbodokon került sor egy tanácskozásra, amelynek témája Esterházy János felvidéki mártírgróf személye, élete, munkássága volt. Több történész, civil szervezetek képviselői, politikusok is részt vettek a találkozón.
Agárdy Gábor: Férfiasság videó 2017. február 10. | A Mindenható valahogy úgy szerkesztette meg ezt a földgolyót, hogy élőlényeinek döntő többsége – ha tetszik, ha nem – kétnemű. Ez ellen lehet tiltakozni, de minek - ez van...
Kövesdi Károly: Extrémek kontra extrémek videó 2017. február 08. | A vak is láthatja, hogy Szlovákiában új szelek fújdogálnak. A kormány meghirdette a terrorizmus és extrémizmus elleni nagy honvédő háborút, ami a terrorizmus és extrémizmus elleni harcot folytató nemzeti egységben virtualizálódik. S ez csak a kezdet.
Fiala Ilona: Dolgozol, vagy csak lazsálsz? videó 2017. február 05. | Ezen a héten rezonált a bölcsődetörvény. Lényege, hogy az érintett szülők és a bölcsődék működtetői, sőt az államfő tiltakozása ellenére a parlament márciustól hatályba lépteti a törvényt. Ennek értelmében csak azok a szülők járathatják kisgyermeküket bölcsődébe, akik dolgoznak.
Csóti György: A román sovinizmusnak nincs határa videó 2017. február 04. | Betiltották a Székelyföldön előállított, Erdély-szerte és Magyarországon is igen népszerű Igazi Csíki Sör gyártását, palackozását és forgalmazását Romániában. Miről van itt szó? Nem másról, mint a román sovinizmus tombolásáról.
Farkas Iván: A népszavazás intézményének megerősítéséért videó 2017. február 02. | Nagy-Britanniát elárasztották a petíciók és a népszavazások. 1,2 millióan kérték újabb népszavazás kiírását Nagy-Britannia EU-tagságáról. Másik petícióban több mint 120 ezren kérték, hogy London váljon ki Nagy-Britanniából, majd csatlakozzon az Európai Unióhoz. 568 ezren írták alá azt az ősszel kezdeményezett petíciót, hogy az akkor még elnökjelölt Donald Trumpot ne engedjék beutazni Nagy-Britanniába. Az utóbbi petíciót a brit alsóház idén januárban vitatta meg.
Farkas Iván: Zavaros energiaárak videó 2017. január 23. | Az év elején a kormány diadalittasan jelentette be, hogy idén az energiahordozók ára újra csökken. Valóban, a lakossági földgáz ára 2,6 százalékkal, a lakossági távhő ára 5 százalékkal, a lakossági villamos energia ára pedig 4,3 százalékkal csökkent. Az ivóvíz ára a tavalyi szinten maradt.
Samu István: A kultúra létkérdés! videó 2017. január 23. | Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra.
Agárdy Gábor: Múlt és jövő videó 2017. január 21. | Fura egy nemzet a magyar. Pár évvel ezelőtt olvastam egy statisztikát, amelyben rátaláltam néhány érdekes adatra, miszerint a magyar nép Európa egyik legpesszimistább népe, az elkövetett öngyilkosságokban és kísérletekben vezető helyen szerepel (ma már, hálistennek, ez csökkenőben van)...
Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó 2017. január 20. | Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a szlovák törvényhozók figyelmét arra a tűrhetetlen gyakorlatra, amellyel a francia, német és újabban az osztrák hivatalok viszonyulnak a kelet-közép- európai fuvarozókhoz. Az ő törvényeik szerint ugyanis a magyar, szlovák, lengyel, vagy baltikumi fuvarozók kötelesek a francia, német vagy osztrák minimálbért (a miénk többszörösét) fizetni sofőrjeiknek, amennyiben az adott országokban vesznek fel fuvart.
Farkas Iván: A szakadék enyhítése a cél videó 2017. január 19. | Hiteles, nyilvános, a sajtóban megjelent információkra alapozva közölte az Oxfam ügynökség, hogy 2016 végére a világ nyolc leggazdagabb emberének összesített vagyona meghaladja a világon élők szegényebbik felének összesített vagyonát.
Őry Péter: Likvidáló erejű egyenlősdi videó 2017. január 13. | Gyakran tapasztaljuk, hogy az igazi húsbavágó és a munkavállalók tömegeit érintő kérdések nálunk alig jelennek meg a közbeszédben. Szlovákiában nem igazán hangos a sajtó azoktól a jogszabályoktól, amelyeket tavaly Németország és Franciaország vezetett be, pedig szlovákiai munkavállalók ezreit is érinthetik. A sor pedig Ausztriával folytatódik.
Farkas Iván: 2017 egyik legfőbb kihívása a novemberi megyei választások videó 2017. január 11. | Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017-es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Menyhárt József: Ahogy lehet... videó 2017. január 09. | Az év elején talán fogékonyabbak vagyunk arra, hogy gondolatban megálljunk, felemeljük fejünket a mindennapi kötelességek és feladatok sűrű áradatának sodrából, és visszatekintsünk a mögöttünk hagyott évre, évekre. A számvetések, újratervezések és újévi fogadalmak, fogadkozások időszaka ez.
Agárdy Gábor: Meglepődhetünk? videó 2017. január 08. | Az emberiség fejlődése során sok filozófiai és vallási irányzattal találkozhatunk. A több- és egyisten-hívőkkel, valamint ateistákkal is, akik eleve nem hisznek semmilyen felsőbbrendű lény létezésében...
Menyhárt József: Variációk (közös f)ellépésre videó 2017. január 07. | Épp három hónapja, hogy az MKP sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy a bíróságokon 2016 júliusától fizetőssé vált a magyar (és az egyéb, nem szlovák) nyelvhasználat. A jogszabályi változás kapott is némi nyilvánosságot a honi magyar sajtóban, bár közel sem akkorát, mint amekkorát az ügy a jelentősége folytán megérdemelt vol­na.­
Csáky Pál: Tisztánlátást és önbecsülést az új évben! videó 2017. január 06. | Valami baj van a felvidéki magyarok mintegy felével. A probléma gyökere valószínűleg két momentumban érhető tetten. Az első a nem kellő szintű műveltség, s az ebből fakadó igénytelenség. A közös dolgaink iránti közönyösség, a művalóvilág-lét. A másik a külső hatás.
Őry Péter: Hivatali kétnyelvűség: bűnbakkeresés videó 2017. január 05. | Hogy miért nem érvényesül Szlovákiában a hivatali kétnyelvűség? Ha eddig nem tudtuk volna, most világosan kiderült: az önkormányzatok és a polgárok tehetnek róla, mert nem élnek a törvény adta lehetőségekkel! Magyarán: a felvidéki „gyalogmagyar” a hibás azért, hogy útlevelét, személyazonosítóját, erkölcsi bizonyítványát stb. nem kérheti anyanyelvén az állami hivataltól. Mert joga ugyan van, de az csak otthon, a konyhában érvényesül, legfeljebb a falusi önkormányzatnál.
Nagy Dávid: Bíró úr, kérem! videó 2017. január 05. | “Ha úgy gondolod, túl kicsi vagy ahhoz hogy számíts, próbálj meg egy szúnyoggal aludni.” akadtam ma a Dalai Láma szavaira az interneten. Történt ez pár órával azelőtt, hogy jött a hír, miszerint a szlovák törvényhozás elé kerül a bírósági anyanyelvhasználattal kapcsolatos kezdeményezésünk.
Nagy Dávid: Embernek maradni videó 2017. január 02. | „Hát ember leszel, fiam?” – kérdezte nagyapám az esküvőm előestéjén. „Ember biza” – válaszoltam, bár nekem nem a férfivé-válás örömei jártak fejemben. Generációs különbségek… Embernek lenni és embernek maradni a mai világban nem könnyű feladat. Ez az első gondolat, amely eszembe jut a 2016-os évvel kapcsolatosan.
Molnár Judit: Veszteségek videó 2016. december 24. | Szerette a karácsonyi vásárok hangulatát. A nyüzsgést, a puncs édes illatát, még a csontig ható hideget is. Most mégis idegesítette. A zsúfoltság tülekedésnek, a zsibongás hangzavarnak tűnt, s ő csak csendre vágyott…
Agárdy Gábor: Nem akarom...! videó 2016. december 22. | Nem akarom, hogy teherautóval gyilkoljanak az ünnepváró vásárban bárhol a világon!
Menyhárt József: Tollvon(akod)ás videó 2016. december 17. | Szeptember elején, egy héttel kinevezését követően levelet írtunk Érsek Árpádnak, az új közlekedésügyi miniszternek. Azon túl, hogy gratuláltunk reménykeltő kinevezéséhez, konstruktív és szakmailag alaposan alátámasztott anyagot bocsátottunk rendelkezésére egy évek óta húzódó kérdés megoldási lehetőségeire vonatkozóan.
Őry Péter: Ízlések és pofonok videó 2016. december 12. | Ízlések és pofonok különbözőek, ahogyan „az összefogás alakzatai” is. Ha csak a szigorú tényeket vesszük: aligha említhető egy lapon az RMDSZ – MPP magyar egységlista egy képzeletbeli Most-Híd – MKP listával. Az elsőben két romániai magyar párt közös listájáról van szó – mely mögé támogatóként, jelöltet nem indítva beállt a harmadik is –, a képzeletbeli szlovákiai lista viszont egy többségi–kisebbségi összefogás vegyes listája lenne. A kettő nem ugyanaz.
Őry Péter: Korrekt semmitmondás vagy összefogás videó 2016. december 09. | Talán nem túlzás párhuzamot keresni a felvidéki és az erdélyi magyar politizálás között. Az alaphelyzet az, hogy mind az erdélyi, mind a felvidéki magyarság lélekszáma drámai módon csökken, és – akárcsak nálunk – Erdélyben is több politikai pártra szakadt a magyarság, pedig a közösség szempontjából ez egyenlő az öngyilkossággal.
Első  Előző   2 / 14   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 13°C / 13°C
Holnap: 10°C / 22°C
Ógyalla
Ma: 15°C / 15°C
Holnap: 10°C / 23°C
Losonc
Ma: 9°C / 9°C
Holnap: 5°C / 18°C
Kassa
Ma: 12°C / 12°C
Holnap: 11°C / 18°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
972 éveOrseolo Péter magyar király felajánlotta az országot III. Henrik német-római császárnak.
105 éveMegszületett Kádár János, aki 32 évig volt a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője.
69 éveMegszületett Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, parodista, szinkronszínész.
51 éveMeghalt Tamási Áron Kossuth-díjas író, akadémikus (Ábel - trilógia).
37 éveFarkas Bertalan, az első magyar űrhajós megkezdte egyhetes útját a világűrbe a Szojuz 36 fedélzetén.
Belföld Čižnár Kotleba pártjának feloszlatását kezdeményezi Čižnár Kotleba pártjának feloszlatását kezdeményezi videó POZSONY. Jaromír Čižnár főügyész május 24-én az SZK Legfelsőbb Bíróságának Marian Kotleba pártja, az ĽSNS feloszlatását javasolta – tájékoztatott ma Andrea Predajňová ügyészségi szóvivő. A bíróság korábban már Kotleba Slovenská pospolitosť elnevezésű pártját is feloszlatta. Az ügyészség úgy véli, hogy a politikai párt célja a jelenlegi szlovákiai demokratikus rendszer megbontása. Elöregedőben van a szlovákiai népesség, az átlagéletkor tavaly 40,4 év volt videó Öregszik a lakosság, nőtt a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és 9000 lakossal gyarapodtunk. Kaliňák: szlovákiai információk alapján előztek meg egy dániai támadást videó A belügyminiszter azt mondta, hogy szlovákiai információknak köszönhetően is sikerült megelőzni néhány terrortámadást.
Külföld NATO-csúcs - Trump: a NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről NATO-csúcs - Trump: a NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről videó BRÜSSZEL. Megkezdődött csütörtök este Brüsszelben a NATO-tagállamok vezetőinek munkavacsorája, ezt megelőzően azonban az állam és kormányfők részéről már több nyilatkozat hangzott el az észak-atlanti szövetség legsürgetőbb ügyeiről. A NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről, az elkövetők - akiket ki kell vonni a társadalomból - vesztesei ennek a harcnak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a csúcsértekezleten. Az Egyesült Államok elnöke kitért arra is, hogy minden NATO-tagországnak eleget kell tennie kötelezettségeinek. Jelentősen csökkent a nagy-britanniai bevándorlás videó Tavaly 248 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 84 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben. Tusk: az amerikai elnökkel nincs közös álláspont Oroszországot illetően Frissítvevideó Nincs azonos véleményen az Európai Unió és Trump Oroszországot illetően, de az ukrajnai konfliktusról hasonlóan vélekednek.
Itthon Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési központ Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési központ videó TORNALJA. Megkezdte működését a tornaljai regionális fejlesztési iroda. Az elmúlt évben a Nagyrőcén megtartott kihelyezett kormányülés eredménye az, hogy az idei évben a járásban két helyen, azaz Nagyrőce mellett Tornalján alakult meg és működik az egyik fejlesztési központ. A központ célja, hogy segítséget nyújtson a térségre vonatkozó konkrét projektek realizálásában. Ismét brigád Gombaszögön! videó Idén már második alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy akárki részt vehessen Gombaszög építésében, a brigád ezen a hétvégén lesz. A tanítói kamara nem ért egyet a történelem óraszámának növelésével videó Véleményük szerint nem rendszerszintű intézkedésről van szó.
Magyar világ Orbán: 2018 a családok éve lesz Orbán: 2018 a családok éve lesz videó BUDAPEST. A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet. Orbán Viktor kijelentette: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét. New York állam kormányzója kész a tárgyalásokra a CEU-ról videó A kormányzó kifejezte meggyőződését, hogy "a CEU szabad intézményként történő megőrzése Budapesten mindenki érdekét szolgálja". Külhoni magyar egyetemi joghallgatók nyári egyeteme videó Határon túlról származó joghallgatók, fiatal jogászok, ügyvédek jelentkezését várják, Jelentkezési határidő: június 30.
Kultúra Musical készül a Beatrice zenekarról Musical készül a Beatrice zenekarról videó BUDAPEST. A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban. Falussy Lilla Ricse, Ricse, Beatrice című musicaljét Bozsogi János viszi színpadra. Virtuózok - Az élő döntővel folytatódik a tehetségkutató videó Az idei széria újdonsága, hogy a döntő ideje alatt a közönség is szavazhat a középdöntőbe jutott 27 gyerekre. Felvidéki magyar színésznőket először hívtak meg a cannes-i filmfesztiválra videó A Jászai Mari-díjas Bandor Éva és Bárdos Judit is szerepel Kristóf György kassai rendező Kihűlés (Out) című filmjében.
Színes Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyar futballmérkőzést Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyar futballmérkőzést videó UNGVÁR. Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden újrajátsszák ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. A helyszín most is Ungvár lesz. Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott. Negyvennégy csapat indul az Felvidéki Labdarúgó-bajnokságon videó A növekvő érdeklődés mellett megrendezett bajnokság most kezdődő alapszakasza idén tizenegy térség egy-egy csoportjában zajlik. Augusztusban rajtol a jégkorongozók Visegrád Kupája videó A jégkorongozók új kupasorozatában négy-négy magyar, illetve szlovák együttes vesz részt.
Mozaik Fellőtték az első tesztrakétát Új-Zélandról Fellőtték az első tesztrakétát Új-Zélandról videó WELLINGTON. Új-Zélandról sikeresen fellőtték az első tesztrakétát csütörtökön. A kaliforniai székhelyű Rocket Lab magáncég kereskedelmi céllal indította rakétaprogramját, amellyel később kisebb műholdakat akar Föld körüli pályára állítani. A tesztet három alkalommal kellett elhalasztani, mielőtt a 17 méter hosszú fekete rakéta felszállt volna. Európából származhatott a legrégebbi előember videó Vélhetően Európában vált ketté a csimpánzok és az ember evolúciós fejlődési vonala, nem pedig Afrikában. Rekordmagas dagály okozhat áradásokat Hawaiin videó A tudósok szerint a globális felmelegedés okozta jelenség évtizedeken belül gyakorivá válhat a régióban.
Hitélet Eredményesen zárult az idei Mariathon Eredményesen zárult az idei Mariathon videó Eredményesen zárult a Kárpát-medencei magyar nyelvű Mária Rádiók összefogása május 18–20. között. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó közös adománygyűjtő akciót szervezett, hogy a felvidéki és a délvidéki magyarlakta területekre is eljuthasson az örömhír a rádión keresztül. Kárpát-medencei összefogással gyűjtöttek a felvidéki és a délvidéki Mária Rádió javára. Bogárdi Szabó István: a református egyház stabil videó A keresztelések, konfirmálások és házasságkötések száma tavaly ugyanannyi volt, mint az azt megelőző két évben - mondta. Böjte Csaba: az elüldözött iraki keresztények talpra fognak állni videó "Azért mentem, hogy vigasztaljam őket, de én kaptam erőt, bátorítást tőlük" - fogalmazott Böjte Csaba.
Múltunk Magyarország 25 éve mondta fel a bős-nagymarosi szerződést Magyarország 25 éve mondta fel a bős-nagymarosi szerződést videó BUDAPEST. A magyar kormány az Országgyűlés felhatalmazásával huszonöt éve, 1992. május 25-i hatállyal mondta fel a Csehszlovákiával 1977-ben aláírt szerződést a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer felépítéséről. A hágai döntés végrehajtásáról szóló szakértői tárgyalások azonban eddig nem vezettek megállapodásra. Elhunyt Alekszandr Burdonszkij, Sztálin egyik unokája videó Az 1941-ben született Burdonszkij korábban úgy nyilatkozott, kevés köze volt Sztálinhoz annak 1953-ban bekövetkezett halála előtt. Falcone bíró meggyilkolása törte meg a szicíliai maffia hatalmát videó Huszonöt éve, 1992. május 23-án gyilkolta meg a szicíliai maffia a bűnszövetkezet ügyeit vizsgáló Giovanni Falcone bírót.
Fő támogatónk