2017. január 19., csütörtök - Sára, Márió
Cikkek közt...  Videók közt...  
Farkas Iván: A szakadék enyhítése a célvideó 2017. január 19., csütörtök 11:35 Hiteles, nyilvános, a sajtóban megjelent információkra alapozva közölte az Oxfam ügynökség, hogy 2016 végére a világ nyolc leggazdagabb emberének összesített vagyona meghaladja a világon élők szegényebbik felének összesített vagyonát.
Agárdy Gábor: Nooormálisak vagyunk? videó 2016. október 06. | Néha-néha az ember talál az fb-n is inspirációt. Ezúttal a demográfia európai alakulása fogott meg, főleg a Soros-féle igyekezettel összevetve...
Samu István: Az aradi vértanúk példája és a termőföld szeretete videó 2016. október 04. | „Nem én kiáltok, a föld dübörög…” A föld dübörög, megszólítva az őshonos közösséget, hogy újra társak lehessenek, jóban és rosszban. Fel kell ébredni és újra visszatalálni örökségünkhöz, a földhöz!
Molnár Judit: Üzenet Brüsszelnek videó 2016. október 03. | Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék … szólt a magyar kormány egyik hívószava a hétvégi népszavazás előtt. A kormány kampánya rendkívül erőteljes volt, a remélt elsöprő siker azonban elmaradt, hiszen a népszavazás érvénytelen lett. A jelek szerint a Brüsszelnek szóló üzenet fontosságát otthon sokan nem értették meg. Ennek ellenére a 3,2 millió nem mégis komoly muníció a magyar kormány számára.
Zilizi Zoltán: A zoboralji beiratkozások margójára videó 2016. szeptember 29. | Egyre ismételgetjük a magas színvonalat iskoláinkban. Persze, jó volna, ha intézményeink vonzóbbá válnának. Ez azonban félrevezet, illetve önmagában a színvonal – vagy annak hangoztatása – kevés.
Varga Lajos: Beszéljünk iskolánk jövőjéről! - beszéljünk! videó 2016. szeptember 21. | A TANDEM nonprofit szervezet, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és a Magyariskola.sk portál Beszéljünk iskolánk jövőjéről címmel közös projektet indítottak. A kezdeményezés célja, hogy a szülők bevonásával nyilvános párbeszéd induljon az iskoláink jövőjéről. A kezdeményezést csak üdvözölni lehet, hiszen időszerű, sőt évtizedek óta létező és máig nagyon sok a megválaszolatlanul hagyott kérdés.
Agárdy Gábor: A pávatáncnak vége videó 2016. szeptember 20. | Most, hogy a brexit miatt is lelohadt az európaiak kedve, hogy aláírják a TTIP-t (Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerséget), Európa kapott látszólag egy esélyt, hogy pl. a génmódosított élelmiszerek (GMO) forgalmazása valamelyest időben kitolódjon és addig is létrejöjjön egy EU-s szabályozási mechanizmus, amellyel majd féken lehet tartani az Amerikából beáramló GMO-s termékeket…
Karaffa Attila: Nem vonakodom a munkától videó 2016. szeptember 16. | Márton Áron püspök jelmondatát választottam a jegyzet címének. Erdélynek, de az egész magyar katolicizmus főpásztorának a 2016-as esztendőben emlékévvel adózunk. Születésének 120., halálának 36. évfordulójára emlékezik a világ magyarsága, köztük mi, felvidéki magyarok is.
Varga Péter: A vízügyi törvényjavaslat padlóra küldheti a mezőgazdászokat videó 2016. szeptember 14. | Sajnos kész tényként könyvelhetjük el, hogy első olvasatban átment a szlovák törvényhozásban a Híd azon vízügyi törvényjavaslata, amely megszabja az öntözővíz-szolgáltatás fizetőssé tételét. Vajon milyen érdekeket szolgál ezen törvényjavaslat, amely a jövőben akár tönkreteheti elsősorban azon dél-szlovákiai agrárvállalkozásokat, amelyek vízigényes kultúrák termesztésével foglalkoznak?
Samu István: Fejlesztés helyett környezetszennyezés Nagykeszin? videó 2016. szeptember 10. | A „megfélemlített” Nagykeszi lakosságát és az alsó-csallóközi polgártársaimat, valamint jómagamat is nyugtalanítja a dánok által érdekes körülmények között megszerzett és létrehozott sertéstelep környezetre, illetve a régió gazdasági és mezőgazdasági felemelkedésére ható káros működése.
Őry Péter: A rossz vezető a legstabilabb pártot is lerombolhatja videó 2016. szeptember 09. | Mielőtt bárki (vagy a magát józannak tartó többség) örömünnepet tartana a németországi tartományi választások eredménye láttán, juttassuk eszébe, hogy a német politika is sokszereplős játszma.
Agárdy Gábor: Fenntartható fejlődés vagy nemnövekedés videó 2016. szeptember 07. | Földünk nyersanyag- és erőforrásai végesek – ezt már tudják az alapiskolások is. Egy zsákból nem lehet a végtelenségig csak kivenni, néha-néha tenni is kell bele valamit. Elméleti szinten ezzel a fenntartható fejlődés elmélete foglalkozik…
Gazdag József: Hedvig elköltözött, mi maradtunk videó 2016. szeptember 05. | Tíz éve verték meg Malina Hedviget. Azóta várunk arra, hogy az elkövetőket (s az esetleges megbízóikat is, mert feltételezhető, hogy voltak ilyenek) nevükön nevezzék, előállítsák és megbüntessék. Ilyesmire persze hiába várunk.
Farkas Iván: Komoly elvárásokkal tekint régiónk lakossága az új közlekedési tárcavezető tevékenysége elé videó 2016. szeptember 01. | A rendszerváltás idején az ország déli járásaiban élők életszínvonala volt a legmagasabb – persze a fővárost leszámítva –, a déli járások városainak, falvainak arculata volt a legcsinosabb. Röpke 20 év elég volt ahhoz, hogy a helyzet merőben megváltozzon.
Kiss Beáta: Félmegoldások kora videó 2016. augusztus 29. | A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai, illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron...
Agárdy Gábor: Lokalizmus kontra globalizmus videó 2016. augusztus 24. | A világ eseményeit figyelő ember értetlenül áll bizonyos események értelmezése előtt, még akkor is, ha a mindenható média igyekszik „megmagyarázni“ mindazt, ami körülöttünk történik…
Köpöncei Péter: A Most-Híd kiütéssel győzött videó 2016. augusztus 23. | A múlt hét történései közé tartozik, hogy a #Sieť képviselői kiléptek pártjukból és a Most-Híd frakcióját erősítik a parlamentben. Azzal nincs problémám, hogy kiléptek, azt tartom vérlázító átverésnek, hogy képviselői mandátumaikról nem mondtak le és nem hagyták el a törvényhozást.
Őry Péter: Stabil kupeckedés videó 2016. augusztus 22. | A szlovák kormány a „földrengések” dacára stabil. Legalábbis Robert Fico szerint. A valóság viszont kissé mást mutat. Bő öt hónappal a márciusi parlamenti választások után Európa egyik legfurcsább kormánykoalíciója négy összetevőből hirtelen háromra zsugorodott, és a kormányfő lázasan számolgat, mennyi az annyi.
Kövesdi Károly: „Ha az emberek elveszítik a hitüket” videó 2016. augusztus 17. | Sok dél-szlovákiai gazdát rázott ki a hideg a tavaszi parlamenti választások után, amikor kiderült, hogy a Most-Híd lepaktált a patás ördögnek tartott Ficóval, sőt az ősellenség Szlovák Nemzeti Párttal is együtt óhajt kormányozni. Jézus Mária, riadoztak, megint jön Simon a nyakunkra!
Köpöncei Péter: Bálványokat görget a víz videó 2016. augusztus 11. | Az emóciókkal teli választások után Szlovákia belpolitikája olyanná vált, mint a Duna holtága. Lassan, csöndesen csordogál a folyó, közben a mederben súlyos bálványokat görget maga előtt a víz.
Agárdy Gábor: Agyrémek videó 2016. augusztus 10. | Olvasom a CDU-híreket, már csak azért is, mert egy mértéktartó pártnak tartottam a német Kereszténydemokrata Uniót. Kohl kancellár elnöklése alatt példát mutattak a világnak, nemcsak kereszténydemokráciából…
Kövesdi Károly: A Kis Maurice videó 2016. augusztus 05. | Nem lett belőle vezető hír, de felröppent, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke listát vezet azokról, akikben csalódnia kellett vagy akik elárulták. Harminc éve vezeti noteszkéjében a maga kis feketelistáját.
Őry Péter: Magyarok az élet kapujában videó 2016. augusztus 04. | Élet és halál. Szabadság vagy rabszolgaság. Közép-Európa és a magyarság történelemkönyvének lapjait a rövid, békés időket leszámítva mindig is a harcok, a védekezés és a megmaradásért vívott szívós küzdelem eseményei írták tele.
Őry Péter: A Billa-ügy tanulsága videó 2016. augusztus 03. | A gyarmatosító gondolkodásmódnak legjobb ellenszere nyelvi jogaink kikényszerítése. Ez a mi feladatunk és kötelességünk! Tudatosítanunk kell, hogy alkotmányos és törvényes jogaink vannak ebben az országban, amelyekkel élni kell.
Agárdy Gábor: Selbstendlösung - végleges megoldás a németeknek? videó 2016. augusztus 02. | Ha megnézzük Európa utóbbi száz évének történelmét, az javarészt Németországról szól. Így vagy úgy, Németország volt az, amely útjára indította a marxizmust és a bolsevizmust. Aztán elvesztette az I. világháborút, amivel szinte megelőlegezte a II. világháborút, amit szintén elvesztett…
Agárdy Gábor: Karel Gott újra megszólalt videó 2016. július 25. | A művészeket sem hagyja általában hidegen az, ami ma Európában történik. Legyen szó gazdasági, akár politikai és természetesen kulturális történésekről is. Ismert például Zdena Studénková szlovák színésznő kritikus álláspontja az Európából diktált migrációt illetően. Ugyanúgy újra hallatja hangját az éppen rákbetegségből felépülőben lévő „arany csalogány“ - Karel Gott.
Karaffa Attila: Újkori Hunyadiak leszünk? videó 2016. július 22. | Mai korunk legnagyobb kihívása ismét a keresztény értékek, az európai gyökerek megvédése. Megálljt kell parancsolni azoknak, akik gyilkolni és hódítani jönnek Európába.
Kövesdi Károly: Mézesmadzag-húzogatás videó 2016. július 15. | Heuréka, törhet ki a gyalogmagyarból az üdvrivalgás, olvasva Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos bejelentését az egykor Dusza István által "kollektív lócaként" elhíresült Gombaszögön. Kiderült, a kormány "nagyvonalú" tervei közt szerepel, hogy két év múlva akár 5 millió euró támogatás is juthat a szlovákiai magyar kultúra támogatására. Egész pontosan 4,88. Feltéve. Ha. Esetleg. Majd. Mert az idei 3,87 milliós, összes kisebbségnek juttatott kerettel szemben jövőre 4,5 milliót szeretne a hídas kormánybiztosi hivatal, s ezt emelnék 2018-ban nyolcmillióra, aminek a 61%-a jutna a magyaroknak.
Köpöncei Péter: A pókerarc tudománya videó 2016. július 06. | Komoly belpolitikai csatározások tanúi vagyunk. A kormány védi miniszterét, az ellenzék pedig sziszüphoszi harcot vív, hogy megbuktassa a belügyminisztert. A semleges szemlélő – feltéve, hogy létezik olyan – szurkol az igazság győzelmének, csak valahogy az nem akar bekövetkezni. Végül is, ha olyan egyszerű lenne, akkor már rég nincs Robert nevezetű belügyminiszterünk és a miniszterelnökünk sem lenne a Bonaparte lakás bérlője.
Kiss Beáta: A tanév végén videó 2016. június 30. | Bizonyára sokan látták már azt a kedves, vicces képet, amely néhány éve rendszeresen felbukkan a Facebookon. A bal oldalán Tanév eleje felirattal a bölcs bagoly látható, szemüveggel, tanári pálcával kezében, frissen, teli munkakedvvel. A jobb oldalon pedig Tanév vége felirattal ugyanez a bagoly csapzottan, szakadtan, minden tolla egyesével ágaskodik… Kifejező kép, kifejező metafora.
Farkas Iván: A Brexit várható gazdasági következményei videó 2016. június 27. | Akármennyire lesújtó a britek népszavazási eredménye, valljuk be őszintén, nem volt váratlan. Elég, ha szemügyre vesszük a törésvonalakat, amelyek a népszavazást megelőzően kirajzolódtak.
Első  Előző   2 / 12   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -13°C / -1°C
Holnap: -15°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -18°C / 1°C
Holnap: -21°C / -12°C
Losonc
Ma: -17°C / -4°C
Holnap: -19°C / -6°C
Kassa
Ma: -17°C / -2°C
Holnap: -21°C / -7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
281 éveSkóciában megszületett James Watt a gőzgép feltalálója.
208 éveMegszületett Edgar Allan Poe amerikai költő, író, a krimi műfajának megteremtője (Holló, Kút és az inga).
116 éveMegalakult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).
115 éveMegszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmből).
114 éveMegszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója.
Belföld Kisebbségi kultúra támogatása – 828 pályázat érkezett Kisebbségi kultúra támogatása – 828 pályázat érkezett videó POZSONY. A kormányhivatal elektronikus pályázati rendszere a Nemzeti kisebbségek kultúrája 2017 pályázat keretében 828 pályázat érkezését regisztrálta. A benyújtott pályázatok összesen 1917 projektre vonatkoznak. A 2017-es évre összesen 4,5 millió eurót különítettek el, ami 621 ezer euróval több, mint az elmúlt esztendőben. Kaliňák szórakoztatónak találja az OĽaNO-NOVA roma polgárőrökkel kapcsolatos tervét videó A belügyminiszter rámutatott, korábban romaügyi kormánybiztosként éppen Peter Pollák állította le a roma polgárőrök tevékenységét. Egy CIA-jelentés szerint taktikai nukleáris fegyver volt Kassán videó Az Központi Hírszerző Ügynökség 13 millió oldalnyi dokumentumot titkosítását oldotta fel. Ezek között van az említett jelentés is.
Külföld Lavina zúdult egy olasz szállóra - Többen meghaltak Lavina zúdult egy olasz szállóra - Többen meghaltak Frissítvevideó PESCARA. Lavina zúdult egy kis szállóra a közép-olaszországi Pescara városában, Abruzzo régióban szerdán. A Rai olasz hírtelevízió szerint akár 20 ember is a hótömeg alatt rekedhetett, többen eltűntek vagy meghaltak. A szerdai olaszországi földrengés ezzel együtt már több halálos áldozatot is követelt. Olaszország középső részét három közepes erejű földrengés rázta meg szerda délelőtt. 294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra tavaly a németek videó Tavaly 280 ezer menedékkérő érkezett Németországba, 2015-ben pedig 890 ezer. A szlovák határon is ellenőrzéseket vezetne be az osztrák védelmi miniszter videó Jelenleg Ausztria a magyar, a szlovén és az olasz határszakaszon végez ellenőrzést.
Itthon Új tanulmányi szakokkal gyarapodnak egyes középiskolák Új tanulmányi szakokkal gyarapodnak egyes középiskolák videó POZSONY. A következő tanévtől új tanulmányi szakokat kínálnak majd egyes szlovákiai középiskolák. A diákok agromechatronika, állatorvosi asszisztens és kerttervezés szakra is jelentkezhetnek. A diákok agromechatronika, állatorvosi asszisztens és kerttervezés szakra is jelentkezhetnek. Lakott területen belül törölték a zéró toleranciát a bringásoknál videó A kerékpárosok örülnek a törvény enyhítésének, de többek szerint ez még nem elég. A csoltói KRAFT Kft. is sikeresen szerepelt a fiatal magyar vállalkozók programban videó A 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve programban a Felvidékről 147-en pályáztak, s 16 pályázat lett sikeres.
Magyar világ Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót videó STRASBOURG. Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön. Pelczné Gáll Ildikót 310 képviselő támogatta, és választotta meg ezzel az uniós parlament egyik alelnökévé. Wallenberg-díjat kapott egy felvidéki civil szervezet videó A Tan Kereke Egyesület a jogvédelem, a tanulás, a művészet, a sport eszközeivel mutat kiutat a cigánytelepen élőknek. Kövér: meghatározó, hogy vissza tud-e kapaszkodni a közösségi értéktudat videó Az Országgyűlés elnöke kiemelte, "Magyarország a jövőben is maradjon a magyaroké, Európa pedig az európai embereké".
Kultúra A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken videó FÜLEK. Bartók Béla munkásságának bemutatásával és néptánccal ünneplik a magyar kultúra napját Füleken a Városi Művelődési Központban. Az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozattal hagyományt szeretnének teremteni Füleken. Andrea Bocelli koncertet ad novemberben Budapesten videó A koncert programjában népszerű operarészletek és ismert popalbumainak dalai szerepelnek. Szvorák Katalin és Huszti Péter kapja idén a Madách-díjat videó Madách Imrére emlékeznek pénteken Balassagyarmaton. Az ünnepség keretében adják át a díjakat.
Színes Férfi kézilabda-vb - Megvan a Férfi kézilabda-vb - Megvan a "kötelező" magyar győzelem videó ROUEN. A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-re legyőzte szerdán Szaúd-Arábia csapatát a franciaországi világbajnokság C csoportjának negyedik fordulójában, Rouenban. A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-re legyőzte szerdán Szaúd-Arábia csapatát. Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát videó A 2024-es olimpia megrendezéséért Budapest Los Angelesszel és Párizzsal verseng. Kárpát-medencei református borászok borversenye videó A rendezvényt 2017. március 3-5. között tartják Vámosladányban.
Mozaik A legmelegebb év volt 2016 a feljegyzések kezdete óta A legmelegebb év volt 2016 a feljegyzések kezdete óta videó WASHINGTON. A legmelegebb év volt 2016 az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta, a globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál, ezzel három egymást követő évben mértek globális átlaghőmérsékleti rekordot - közölte az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA), az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) és a brit meteorológiai hivatal. A globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál. Álhírszűrő eljárást vezet be Németországban a Facebook videó Az interneten mutatkozó álhírterjesztés, lejáratás és gyűlölködés a német belpolitika egyik fontos témája. Jégrepedés miatt kell bezárni az antarktiszi kutatóállomást videó Jelenleg 88-an élnek a Halley VI-n, de többségük csak nyáron dolgozik, még a tél beállta előtt távoznak.
Hitélet Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában videó KISMARTON. Ägidius Zsifkovics kimartoni megyéspüspökkel is találkoztak az ausztriai magyar és magyarul beszélő katolikus lelkészek ez évi összejövetelük keretében, melyet múlt héten tartottak Kismartonban (Eisenstadt). Az Ausztriában működő magyar és magyarul beszélő katolikus papok éves találkozóját 2006-ig Bécsben tartották meg. Orbán: Placid atya az európai keresztény kultúra tanúságtevője volt videó Olofsson Károly, szerzetesi nevén Olofsson Placid bencés szerzetes vasárnap este, életének 101. évében hunyt el. Elhunyt Olofsson Placid atya videó Életének 101., papságának 78. évében 2017. január 15-én, vasárnap este visszaadta lelkét Teremtőjének Olofsson Placid atya.
Múltunk A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeznek A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeznek videó HEJCE. A tizenegy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeznek ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A megemlékezésen részt vesz és beszédet mond Simicskó István honvédelmi miniszter és Peter Gajdoš szlovák védelmi miniszter. Hitler túlélte a második világháborút, állítja a History Channel videó Adolf Hitler túlélte a második világháborút és Dél-Amerikában élte le az életét- állítja a History Channel új dokumentumfilmje. Gillemot Ferenc, egy elfeledett magyar sportlegenda videó A sporttörténeti feljegyzésekben Gillemot Ferenc nevét gyakran említik, mint kora egyik all-round sportolóját.
Fő támogatónk