2018. január 18., csütörtök - Piroska
Cikkek közt...  Videók közt...  
Aich Péter: Divatvideó 2018. január 13., szombat 12:55 A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás.
Székely menetelés – A brünni magyarok is szolidárisak videó 2013. október 25. | PRÁGA. Levélben fordult Románia prágai nagykövetéhez a romániai közigazgatási régiók átszervezése és a tervezett székely menetelés kapcsán Lelovics Pál, a Brünni Magyar Polgári Egyesület elnöke.
Petheő Attila: Simon Zsolt tájékozatlansága meglepett videó 2013. október 23. | RÉVKOMÁROM. Simon Zsolt, a Most-Híd parlamenti képviselője a napokban nyílt levélben szólította meg a peredieket, miután a kormány elutasította a helyi népszavazáson kifejezett akaratuk teljesítését. Petheő Attila jegyzetében rámutat: a volt mezőgazdasági miniszter valótlanságokat állít.
Solymos László: A probléma a nyelvtörvényben van videó 2013. október 22. | POZSONY. Elfogadhatatlan, hogy az állam a közszolgálati médiák feladatainak elvégzésére kötelezi a kisebbségi nyelvű adásokat működtető magánvállalkozókat - közölte Solymos László, a Most-Híd képviselője kedden a parlamentben. Felszólalását szerkesztői beavatkozás nélkül tesszük közzé.
Samu István: Ne érjük be kevesebbel! videó 2013. október 18. | GÚTA. Ne kérjünk kevesebbet, mint amit már egyszer megfogalmaztunk, és ami Szlovákiával szemben elvárás.
Takács András: Éke kultúránknak! videó 2013. október 16. | POZSONY. A közelmúltban, táncos eseményhez kapcsolódva soron kívül bemutatót tartott az Ifjú Szivek Táncszínház, így újra láthattam a HONTALANÍTÁS című műsorukat.
Farkas Iván: Nehezen teljesíthető a jövő évi büdzsé videó 2013. október 11. | POZSONY. Amikor a pénzügyi tárca augusztusban jóváhagyta a jövő évi büdzsé bázikus javaslatát, a kiadási oldalon 700 milliós kiadás fedezete hiányzott. Nos, ez tegnap sem oldódott meg a kormányhivatal falai közt.
Rajkovics Péter: Ahol hiányzik az aszfalt I. videó 2013. október 04. | DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottságán belül jelenleg is folyik az infrastrukturális elmaradottságunkat érintő adatok elemzése, amely még jobban rávilágít azokra a kérdésekre, amelyeket a Miért maradtunk le? című írásomban kifejtettem.
Samu István: Elavult a Most - Híd stratégiai elképzelése videó 2013. szeptember 30. | A Most - Híd stratégiai elképzelése az önmeghatározásunkkal kapcsán elavult és a 90-es évek hangulatát idézi. A felvidéki (szlovákiai) magyar társadalom megváltozott.
Boldoghy Olivér: Híd és nemzetpolitika? videó 2013. szeptember 30. | Egyesek szerint ez az egész egy megkésett, hiteltelen kezdeményezés, amire úgy sem lesz politická vóla, és elegendő pénz.
Samu István: Nem szabad kirekeszteni, szegregálni videó 2013. szeptember 27. | Az asszimiláció érzelmi magyarázata a társadalmunk diagnózisából fakad és erre megoldást lehet kínálni.
Farkas Iván: Az eurózóna országainak többsége komoly adósságválsággal küzd videó 2013. szeptember 26. | Szeptember 14-én volt öt éve, hogy csődbe ment a Lehman Brothers befektetési bankház. Ez volt a globális világgazdasági válság gyújtópontja. A majdnem kerek évforduló kapcsán sokan, sokféle véleményt fogalmaztak meg a válságról.
Halász Béla: Nem szabad a dolgokat szőnyeg alá söpörni videó 2013. szeptember 26. | Fel kell tenni a kérdést, hogy és milyennek szeretnénk látni Gútát 5-10-20 év múlva. Felállítunk egy rövid egy közép és egy hosszú távú stratégiát, amely mentén aztán lehet haladni.
Farkas Iván: Hasznos a számlalottó videó 2013. szeptember 25. | Csiszolni kell még a rendszert, ez rögtön az elején bebizonyosodott. Viszont a nyereményjáték iránt tanúsított hatalmas érdeklődés azt bizonyítja, van létjogosultsága az újdonságnak.
Csonka Ákos: Nincs habitusunk véleményformálásra videó 2013. szeptember 19. | Lássuk be Facebookos posztok és óriásbölcseleteken - na meg egy egyszemélyes autonómiatanácsoson - túl semmi látszata annak, hogy valaki komolyan gondolná, hogy netán esetleg ezt-azt tényleg megoldhatna ez az érdekes, valójában oly kevesek által ismert közigazgatási forma.
Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban videó 2013. szeptember 17. | POZSONY. Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban - fogalmaz elemző írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.
Boldoghy Olivér: „Csak a Fidesz”? videó 2013. szeptember 14. | Az MKP ma ünnepel, 15 éves a párt, ami azért ebben a formában nem teljesen igaz, de ettől függetlenül boldog születésnapot, és sok sikert a továbbiakhoz!
Samu István: Mit jelent a címeres mez videó 2013. szeptember 09. | Vegyük észre, hogy nem elég csak az ún. szakmai, technikai, materiális fejlesztést végrehajtani a magyar fociban (amiben tényleg le voltunk maradva a 80-as évektől kezdődően), hanem a játékosok lelkével is foglalkozni kell, már fiatal koruktól kezdődően.
Nem jutnak el az uniós támogatások oda, ahova kellene videó 2013. szeptember 09. | POZSONY. Az elmúlt években a helyi és a megyei önkormányzatok temérdek európai uniós pályázata lett sikertelen - mutat rá írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke
Csonka Ákos: Az identitás magánügy videó 2013. szeptember 01. | Alapjában véve az identitás mindenkinek saját szubjektív döntési joga. Hiszen senki más nem tudhatja jobban magunkról, hogy kik is vagyunk, csak mi. Ám ezt a képet megannyi befolyásoló tényező hathatja át, amik világossá teszik, hogy szubjektivitás meg személyiségi jegyek ide vagy oda, mégsem olyan könnyű meghatározni, kik is vagyunk, vagy, éppen kik nem vagyunk.
Farkas Iván: Fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére videó 2013. augusztus 26. | POZSONY. Júniusban Magyarországon megszületett az új földtörvény. Ez lett az Európai Unió legszigorúbb, legkevésbé nyitott és szabad földtörvénye. Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a szlovákiai viszonyokra világít rá. Úgy véli, Szlovákiában fel kell készülni a földvásárlási moratórium megszűnésére,amely 2014-ben következik be.
Farkas: Az uniós alapok felhasználását beárnyékolja a korrupció videó 2013. augusztus 22. | POZSONY. Régóta ismert, hogy az uniós alapok felhasználását mélyen beárnyékolja a korrupció, a politikai klientelizmus és a visszaélések sorozata Szlovákiában - mutat rá elemzésében Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke. Aggasztónak tartja azt is, hogy az ország számára megítélt 11,4 milliárdos keretnek csupán 43 százalékát sikerült felhasználni.
Szigeti: a Čaplovič –féle osztályfinanszírozási rendszert vissza kell utasítani videó 2013. augusztus 02. | POZSONY. Az élet hozta változásokra a közoktatásban is reagálni kell. Az oktatási minisztérium legésszerűbb reakciója az iskolák finanszírozásával kapcsolatban az lenne, ha alaposan módosítaná a normatív finanszírozás rendszerét. A magyar iskolák számára végzetes Čaplovič –féle osztályfinanszírozási rendszert vissza kell utasítani - állítja Szigeti László, az MKP Országos Tanácsának elnöke.

Első  Előző   16 / 16   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 4°C / 5°C
Holnap: -3°C / 5°C
Ógyalla
Ma: 6°C / 7°C
Holnap: -1°C / 4°C
Losonc
Ma: -0°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -2°C / -1°C
Holnap: -9°C / 3°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Alan Alexander Milne angol író, Micimackó, Malacka és társai megalkotója.
99 éveMegkezdődtek az I. világháborút lezáró "Trianon" béketárgyalások.
73 éveAz akkori szovjet hadsereg kezére került Budapest belvárosa, és megszűntek a harcok.
72 éveMegnyílt a II. világháború után Budapest első állandó Duna-hídja, a Kossuth-híd.
513 éveFranz von Taxis megindította a postaforgalmat Németalföld, a bécsi, francia és spanyol udvar között.
Belföld Harmincezertől is több bevetésen vettek részt tavaly a tűzoltók Harmincezertől is több bevetésen vettek részt tavaly a tűzoltók videó POZSONY. A tűzoltók a 2017-es évben összesen 33 737 bevetésen vettek részt, ami 2002 óta a legmagasabb szám. A 2016-os évhez képest 4 390-el nőtt a kiszállások száma – közölte Alexander Nejedlý, az Országos Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnöke, majd hozzátette: rendkívüli események tavaly leggyakrabban pénteken történtek, a legtöbb tűzeset pedig szombaton keletkezett. A számok nem igazán pozitívak – mondta Alexander Nejedlý országos tűzoltó-parancsnok. Rezník visszakozott, ősztől visszatér a képernyőre a Riporterek videó Az RTVS vezetője a bírálatokra reagálva elmondta, az oknyomozó riportműsort nem szüntette meg, csupán átmenetileg leállította. Továbbra is veszélyt jelent az afrikai sertéspestis videó Az élelmiszer-ipari kamara szerint a hatóságoknak határozottabban és gyorsabban kellene megoldást keresniük a kialakult helyzetre.
Külföld Megszavazták a Donyec-medence visszacsatolásáról szóló törvényt Megszavazták a Donyec-medence visszacsatolásáról szóló törvényt Frissítvevideó KIJEV. Megszavazta a kijevi parlament második olvasatban, azaz végleges formában csütörtökön a Donyec-medence szakadár ellenőrzés alatti részeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés Oroszországot agresszor államnak minősíti, a szakadár "népköztársaságokat" pedig megszállt területeknek. A németek többsége nem akarja Schulzot alkancellárnak videó Mélyponton a szociáldemokraták támogatottsága, a németek többsége nem szeretné,hogy Martin Schulz pártelnök legyen az alkancellár. Eltemették Oliver Ivanovic meggyilkolt koszovói szerb politikust videó A 64 éves, mérsékelt politikusnak tartott Ivanovic ügyében még nyomoz a koszovói és a szerb rendőrség.
Itthon A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok A kvótákkal küszködnek a nyolcosztályos gimnáziumok videó POZSONY. A meghatározott kvóták alapján szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Az intézkedés elsősorban a fővárosi nyolcosztályos gimnáziumokat érinti negatívan. A következő tanévben csupán egyetlen ilyen pozsonyi egyházi gimnázium nyitja majd meg kapuit az új diákok előtt. A csökkentések az állami és magángimnáziumokat is érintik. Szeptembertől csak a diákok 5 százaléka folytathatja tanulmányait nyolcosztályos gimnáziumokban. Szlovák és magyar erdészetek méhészeti együttműködése videó A két évig tartó projekt az Interreg Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg. Elektronikusan is lehet majd jelentkezni a középiskolákba videó A kormány jóváhagyta az oktatási törvény módosító javaslatát.
Magyar világ Lázár: a bevándorlás kérdése nemzeti ügy Lázár: a bevándorlás kérdése nemzeti ügy Frissítvevideó BUDAPEST. A nemzeti konzultáció eredménye is mutatja, hogy az ország biztonsága kiemelten fontos, a magyar emberek biztonságának a garantálása a kormány legfontosabb feladata – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, amit Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Februárban dönthet a magyar parlament a STOP Soros törvénycsomagról. Biztonságpolitikáról tárgyaltak a magyar-szlovák vegyes bizottság ülésén videó Vargha Tamás államtitkár szerint biztató, hogy az EU felismerte a külső határok védelmének fontosságát. Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat videó A díjat a Raoul Wallenberg Egyesület kezdeményezte azzal a céllal, hogy etikai mércét állítson a magyar társadalmi élet elé.
Kultúra Emlékkoncerttel tisztelegnek Fábián Juli előtt Emlékkoncerttel tisztelegnek Fábián Juli előtt videó BUDAPEST. Ingyenes koncerten emlékezik a decemberben fiatalon elhunyt Fábián Julira a magyar dzsessz színtér színe-java január 28-án a Budapest Jazz Clubban (BJC). Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. European Festival Awards - Újabb díjat nyert a Sziget videó A Szigeté volt az év legjobb zenei felhozatala 2017-ben. Páva pulyák: Farkas József fotókiállítása a Prágai Magyar Intézetben videó Farkas József Páva pulyák című fotókiállításának megnyitója lesz január 23-án 18 órától a Prágai Magyar Intézet nagytermében.
Színes Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább videó MELBOURNE. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába. Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt Férfi kézilabda Eb - Kikapott a csehektől is, így kiesett a magyar válogatott videó A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-27-es vereség után pont nélkül búcsúzott a tornától. Melanie Griffith lesz a Bécsi Operabál sztárvendége videó Az osztrák társasági élet csúcseseményét tavaly másfél millióan követték élőben a köztévében.
Mozaik Durva kémprogram bukkant fel az Androidon Durva kémprogram bukkant fel az Androidon videó A Kaspersky Lab egy erős Android-kémszoftverre bukkant, amelynek segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések, valamint hozzáférhetőek az üzenetek, híváslisták és több más dolog is. A kémszoftver segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések. A világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban videó Felfedezték, hogy egybenyílik a két óriási barlangrendszer, a 263 kilométeres Sac Actun és a 84 kilométeres Dos Ojos. A koraszülöttség a kisgyermek nyelvi fejlődésre is hatással lehet videó Késleltetheti a kisgyermekkori nyelvi fejlődést, ha a gyermek a terhesség harmadik trimeszterében, koraszülöttként jött világra.
Hitélet Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó BUDAPEST. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság csütörtök délelőtt az Országházban. A testület - melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagja Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint a protestáns történelmi egyházak vezetői is - visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát, a Kárpát-medence-szerte megszervezett mintegy 1800 programot. A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét. Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján videó A budapesti Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, a Mária Rádió új műsorigazgatója mutatta be a misét.
Múltunk Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Habár a kimondott cél a nemzeti önrendelkezés és önálló nemzetállamok létrehozása volt, a trianoni békekonferencián valójában az vezérelte a feleket, hogy Magyarország területéből minél nagyobb részt szerezhessenek meg. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt. Kiderült az aztékok pusztulásának oka videó Az 1545 és 1550 közötti öt évben 15 millió emberrel - a lakosság nagyjából 80 százalékával - végzett egy rejtélyes betegség.
Fő támogatónk