2017. november 21., kedd - Olivér
Cikkek közt...  Videók közt...  
Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókonvideó 2017. november 20., hétfő 11:03 Sokan, sok mindent leírtak már a DAC-Slovan bajnoki után kirobbantott fegyelmi eljárás kapcsán. A szlovák sajtó címlapokon hozta a DAC stadionban a gyönyörűszép koreográfiát, amely persze egyeseknek nem tetszett. Köszönet érte mindenkinek, aki segített benne, főleg a fanklubnak. Vajon mikor foglalkoznak majd azzal, hogy nekünk mi nem tetszik…? De menjünk csak szépen sorjában.
Samu István: Skizofrén valóság videó 2013. november 26. | GÚTA. Tehetetlen nacionalista-(ák), fasiszta félrevezetés, két évtizede elhanyagolt cigányprobléma.
Farkas Iván: Végre! videó 2013. november 22. | POZSONY. A mezőgazdasági támogatások rendszerével kapcsolatos tervezett változásokkal foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Bárdos Gyula: Elfogadhatatlan, hogy Fico megosztja a lakosságot! videó 2013. november 21. | POZSONY. Lehet, vagy nem lehet Nagyszombat megye képviselőtestületének magyar elnöke? A szlovákiai közéletet foglalkoztató kérdést maga Robert Fico miniszterelnök generálta, amikor azzal hívta az urnákhoz a megye szlovák választóit, hogy akadályozzák meg a magyar jelölt, Berényi József győzelmét.
Tokár Géza: Botrányos döntések a Kisebbségi Bizottságban videó 2013. november 13. | POZSONY. November 12-én került sor a Kisebbségi Bizottság XI. ülésére, amelyen a kisebbségi támogatások végső összegének meghatározása mellett többek között Pered ügye is téma volt. Az ülés ugyanakkor botrányos véget ért, mivel azután, hogy a bizottságban nagyobb lélekszámmal helyet foglaló kisebbségek szavazati jogát közösségenként egyre főre csökkentették, az öt magyar jelölt tiltakozásképp kivonult a teremből.
Solymos László: A Fico-kormány mást mond és mást tesz a kisebbségek ügyében videó 2013. november 13. | POZSONY. Tegnap látott napvilágot a hír, hogy döntés születetett a Szlovák Kormány Kisebbségi Tanácsában, hogy ezentúl minden kisebbség csak egyetlen szavazattal fog rendelkezni.
Csáky Pál: Mikor kezdődött a történelem? videó 2013. november 12. | POZSONY. Az első bécsi döntésre való visszaemlékezésünk kapcsán egy régi történet jut eszembe, a múlt század nyolcvanas éveiből.
Berényi József: A megye mindennapjaink része videó 2013. november 06. | POZSONY. A Magyar Közösség Pártja fokozott figyelmet fordít a megyei és a helyi önkormányzatokra. Ily módon is védeni kívánja a szlovákiai magyar közösség érdekeit. A megyei önkormányzatok különös jelentőséggel bírnak, hiszen azok néhány területen képesek ellensúlyozni a szlovák kormány (rossz) döntéseit.
Tokár Géza: Mindannyiunk érdeke a megyei választásokon való részvétel videó 2013. november 06. | POZSONY. Amennyiben saját magunk nem szólunk bele a döntéshozók kiválasztásába, mások teszik azt meg helyettünk.
Samu István: Szégyen érsekújvári kórház, szégyen Szlovákia! videó 2013. november 04. | GÚTA. Egy barátomtól-sporttársamtól, aki félig magyar, félig szlovák, vagyis vegyes házasságból származik, megdöbbentő levelet kaptam az elektronikus levélpostán keresztül. Beleegyezett, hogy ismertessem.
Berényi József: Pered közös ügy! videó 2013. november 02. | POZSONY. Egy hét múlva, november 9-én megyei választásokra kerül sor. A Magyar Közösség Pártja választási rendezvényein arra összpontosít, hogy tájékoztasson eddigi eredményeiről és bemutassa a megyei hatásköröknek megfelelő, egyben megvalósítható céljainkat. Mi nem támadunk másokat. A kampányidőszak egészére viszont nem ez a hangvétel jellemző.
Farkas Iván: Adósságplafon-párhuzam videó 2013. október 28. | POZSONY. Az amerikai válság európai párhuzamaival foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Farkas Iván: Nyitra megyei képeslap videó 2013. október 25. | A Nyitra Megyei Önkormányzat Hivatala a megyei szlovák nagykoalíció befolyása alatt állt. A hivatalvezető, a főosztályvezetők és a dolgozók kiválasztásánál is a nagykoalíció politikusai bábáskodtak. Felelősségük emiatt a hivatal tevékenységét illetően elvitathatatlan - írja Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.

Székely menetelés – A brünni magyarok is szolidárisak videó 2013. október 25. | PRÁGA. Levélben fordult Románia prágai nagykövetéhez a romániai közigazgatási régiók átszervezése és a tervezett székely menetelés kapcsán Lelovics Pál, a Brünni Magyar Polgári Egyesület elnöke.
Petheő Attila: Simon Zsolt tájékozatlansága meglepett videó 2013. október 23. | RÉVKOMÁROM. Simon Zsolt, a Most-Híd parlamenti képviselője a napokban nyílt levélben szólította meg a peredieket, miután a kormány elutasította a helyi népszavazáson kifejezett akaratuk teljesítését. Petheő Attila jegyzetében rámutat: a volt mezőgazdasági miniszter valótlanságokat állít.
Solymos László: A probléma a nyelvtörvényben van videó 2013. október 22. | POZSONY. Elfogadhatatlan, hogy az állam a közszolgálati médiák feladatainak elvégzésére kötelezi a kisebbségi nyelvű adásokat működtető magánvállalkozókat - közölte Solymos László, a Most-Híd képviselője kedden a parlamentben. Felszólalását szerkesztői beavatkozás nélkül tesszük közzé.
Samu István: Ne érjük be kevesebbel! videó 2013. október 18. | GÚTA. Ne kérjünk kevesebbet, mint amit már egyszer megfogalmaztunk, és ami Szlovákiával szemben elvárás.
Takács András: Éke kultúránknak! videó 2013. október 16. | POZSONY. A közelmúltban, táncos eseményhez kapcsolódva soron kívül bemutatót tartott az Ifjú Szivek Táncszínház, így újra láthattam a HONTALANÍTÁS című műsorukat.
Farkas Iván: Nehezen teljesíthető a jövő évi büdzsé videó 2013. október 11. | POZSONY. Amikor a pénzügyi tárca augusztusban jóváhagyta a jövő évi büdzsé bázikus javaslatát, a kiadási oldalon 700 milliós kiadás fedezete hiányzott. Nos, ez tegnap sem oldódott meg a kormányhivatal falai közt.
Rajkovics Péter: Ahol hiányzik az aszfalt I. videó 2013. október 04. | DUNASZERDAHELY. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottságán belül jelenleg is folyik az infrastrukturális elmaradottságunkat érintő adatok elemzése, amely még jobban rávilágít azokra a kérdésekre, amelyeket a Miért maradtunk le? című írásomban kifejtettem.
Samu István: Elavult a Most - Híd stratégiai elképzelése videó 2013. szeptember 30. | A Most - Híd stratégiai elképzelése az önmeghatározásunkkal kapcsán elavult és a 90-es évek hangulatát idézi. A felvidéki (szlovákiai) magyar társadalom megváltozott.
Boldoghy Olivér: Híd és nemzetpolitika? videó 2013. szeptember 30. | Egyesek szerint ez az egész egy megkésett, hiteltelen kezdeményezés, amire úgy sem lesz politická vóla, és elegendő pénz.
Samu István: Nem szabad kirekeszteni, szegregálni videó 2013. szeptember 27. | Az asszimiláció érzelmi magyarázata a társadalmunk diagnózisából fakad és erre megoldást lehet kínálni.
Farkas Iván: Az eurózóna országainak többsége komoly adósságválsággal küzd videó 2013. szeptember 26. | Szeptember 14-én volt öt éve, hogy csődbe ment a Lehman Brothers befektetési bankház. Ez volt a globális világgazdasági válság gyújtópontja. A majdnem kerek évforduló kapcsán sokan, sokféle véleményt fogalmaztak meg a válságról.
Halász Béla: Nem szabad a dolgokat szőnyeg alá söpörni videó 2013. szeptember 26. | Fel kell tenni a kérdést, hogy és milyennek szeretnénk látni Gútát 5-10-20 év múlva. Felállítunk egy rövid egy közép és egy hosszú távú stratégiát, amely mentén aztán lehet haladni.
Farkas Iván: Hasznos a számlalottó videó 2013. szeptember 25. | Csiszolni kell még a rendszert, ez rögtön az elején bebizonyosodott. Viszont a nyereményjáték iránt tanúsított hatalmas érdeklődés azt bizonyítja, van létjogosultsága az újdonságnak.
Csonka Ákos: Nincs habitusunk véleményformálásra videó 2013. szeptember 19. | Lássuk be Facebookos posztok és óriásbölcseleteken - na meg egy egyszemélyes autonómiatanácsoson - túl semmi látszata annak, hogy valaki komolyan gondolná, hogy netán esetleg ezt-azt tényleg megoldhatna ez az érdekes, valójában oly kevesek által ismert közigazgatási forma.
Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban videó 2013. szeptember 17. | POZSONY. Eldőlni látszik: mégsem lesz együttműködés Léván és Érsekújvárban - fogalmaz elemző írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke.
Boldoghy Olivér: „Csak a Fidesz”? videó 2013. szeptember 14. | Az MKP ma ünnepel, 15 éves a párt, ami azért ebben a formában nem teljesen igaz, de ettől függetlenül boldog születésnapot, és sok sikert a továbbiakhoz!
Samu István: Mit jelent a címeres mez videó 2013. szeptember 09. | Vegyük észre, hogy nem elég csak az ún. szakmai, technikai, materiális fejlesztést végrehajtani a magyar fociban (amiben tényleg le voltunk maradva a 80-as évektől kezdődően), hanem a játékosok lelkével is foglalkozni kell, már fiatal koruktól kezdődően.
Nem jutnak el az uniós támogatások oda, ahova kellene videó 2013. szeptember 09. | POZSONY. Az elmúlt években a helyi és a megyei önkormányzatok temérdek európai uniós pályázata lett sikertelen - mutat rá írásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke
Első  Előző   15 / 16   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 7°C
Holnap: 1°C / 12°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 8°C
Holnap: 0°C / 11°C
Losonc
Ma: -1°C / 4°C
Holnap: -4°C / 5°C
Kassa
Ma: 0°C / 3°C
Holnap: -0°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
21 éveA televíziózás világnapja
53 éveBudapesten felavatták az Erzsébet-hidat.
323 évePárizsban megszületett Voltaire francia író és filozófus, a francia felvilágosodás korának kiemelkedő alakja.
234 éve12 kilométeres légi utazást hajtottak végre léggömbbel. Ezzel kezdődött az emberi repülés története.
183 éveMegszületett Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, sokszoros milliomos üzletasszony.
Belföld Történelmi mélyponton a munkanélküliség Történelmi mélyponton a munkanélküliség videó POZSONY. Idén október végén szeptemberrel összevetve 0,28 százalékponttal 6,14 százalékosra csökkent a szlovákiai munkanélküliség. Évközi viszonylatban az állástalanság mértéke az előző hónapban 2,94 százalékponttal volt alacsonyabb – tájékoztatott a Munkaközpont. A hazai munkahivatalok a múlt hónap végén 167 278 rendelkezésre álló állásigénylőt tartottak nyilván. Szlovákia mégsem szerezte meg az Európai Gyógyszerügynökséget videó Az ügynökség székhelyéről szóló hétfői szavazás első köre során Szlovákia 19 érdeklődő ország közül a 4. helyen végzett. Államfőnek jelöltetné magát Maďarič kulturális miniszter videó Marek Maďarič kulturális miniszter állítólag indulna az államfőválasztáson – írta ki a közösségi hálóra Anton Martvoň.
Külföld Putyin Szocsiban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel Putyin Szocsiban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel videó SZOCSI. Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a dél-oroszországi Szocsiban Bassár el-Aszad szíriai elnökkel találkozott, akivel megvitatta a politikai rendezés aktuális kérdéseit a közel-keleti országban - közölte a Kreml sajtószolgálata kedden. Aszad megköszönte Putyinnak a Szíriának nyújtott katonai és politikai támogatást. Az iráni elnök bejelentette az Iszlám Állam végét videó Haszan Róháni iráni elnök az állami tévében élőben sugárzott beszédében megköszönte mindazok segítségét, akik ehhez hozzájárultak. Tizenéves öngyilkos merénylő robbantott egy nigériai mecsetben videó A detonációban legkevesebb tizenöt - egyes források szerint harminc - ember életét vesztette.
Itthon Idén is sikeresen zárult a Felsőoktatási Tájékoztató Körút Idén is sikeresen zárult a Felsőoktatási Tájékoztató Körút videó POZSONY. November 6. és 10. között volt az FTK, vagyis a Felsőoktatási Tájékoztató Körút, a Diákhálózat egyik legjelentősebb és legnagyobb szabású programja. Az FTK aktivistái több mint 30 iskolába látogattak el, hogy tájékoztassák a végzős középiskolásokat az egyetemista élet kihívásairól, és az egyetemi városokban működő magyar diákszervezetek működéséről. Az FTK aktivistái több mint 30 iskolába látogattak el, hogy tájékoztassák a végzős középiskolásokat az egyetemi életről. Emelkedett a Szlovákiát úti céljuknak választó turisták száma videó Idén augusztus végéig a turisták több mint 10 millió vendégéjszakát töltöttek az országban. Tudomány és Technika Hete a Selye János Egyetemen videó Egy hét leforgása alatt közel kéttucat rendezvény zajlott a komáromi egyetemen.
Magyar világ Gyurcsányék telefonos kampányt is indítanak a külhoniak szavazati joga ellen Gyurcsányék telefonos kampányt is indítanak a külhoniak szavazati joga ellen videó BUDAPEST. A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal hívja a fel figyelmet aláírásgyűjtő akciójára, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit - közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján. Három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, állítják, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá. Levélben állt ki Magyarország mellett három amerikai képviselő videó Előzőleg a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője, David Kostelancik "a magyar sajtószabadság aggasztó állapotáról" beszélt. Átadták a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának elismeréseit - határon túliakat is elismertek videó Idén először határon túliakat is lehetett jelölni. A dijazottak között van a felvidéki születésű Köpöncei Csilla (Magyar Idők).
Kultúra Hamarosan a magyar nézők is láthatják a Mária Teréziáról készült filmet Hamarosan a magyar nézők is láthatják a Mária Teréziáról készült filmet videó BUDAPEST. Hamarosan a magyar közmédia nézői is láthatják azt a Mária Teréziáról szóló kétrészes filmet, amely eddig egyedülálló módon a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák köztelevízió koprodukciójában született. Az alkotás rendezője, Robert Dornhelm az M1 Híradójában hétfőn elmondta: nagyon meg volt elégedve a közös munkával és szívesen dolgozna hasonló koprodukcióban. Ez az első alkalom, hogy négy európai közszolgálati televíziós csatorna közösen készített televíziós produkciót. Bruno Mars lett az év művésze az Amerikai Zenei Díjak átadásán videó A Linkin Park, amelynek frontembere, Chester Bennington nyáron vetett véget életének, a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Újabb díjat nyert Enyedi Ildikó filmje videó Fődíjat nyert a Testről és lélekről című film egy lengyelországi nemzetközi filmoperatőr-fesztiválon.
Színes Magyar bor a világ legjobb borai között Magyar bor a világ legjobb borai között videó Huszadik helyezést ért el a világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora. Az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is. Tíz év után nem Ibrahimovic az év labdarúgója Svédországban videó Granqvist lett Ibrahimovic utódja a válogatott csapatkapitányi posztján, vezetésével a svédek kijutottak a jövő évi vb-re. Elhunyt Jana Novotná, cseh teniszező videó A világranglista korábbi második helyezettje a rákkal vívott hosszú küzdelem után, családja körében halt meg vasárnap.
Mozaik Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat videó LONDON. Kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is - közölte a Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég hétfőn. Becslések szerint mintegy 2,55 millió csésze kávéhoz van szükség egy londoni busz egy éven át tartó üzemeléséhez. Az új kávéolajat is tartalmazó bioüzemanyagot olyan buszoknál alkalmazzák, amelyeknél az üzemanyag módosítás nélkül használható. Jövőre megnőhet a pusztító földrengések száma videó A Föld időszakos lassulási periódusait gyakran követik jelentősen megemelkedett számban nagy földrengések. Száz telihold fényességű hullócsillag világította meg az Északi-sark égboltját videó A tudósok szerint a hullócsillag valahol az orosz-finn-norvég hármas határ közelében érte el a Földet.
Hitélet Ferenc pápa magyar püspökökkel találkozott Ferenc pápa magyar püspökökkel találkozott videó RÓMA. Magyarország legaktuálisabb pasztorációs és társadalmi kérdéseiről beszélt Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjaival - számolt be Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke az egyházfővel a Vatikánban hétfőn tartott találkozóról. Veres András szerint a legaktuálisabb egyházi és társadalmi kérdésekről beszélt Ferenc pápa a magyar püspökökkel. Ferenc pápa: a szegények segítése az egyház evangéliumi kötelessége videó "Isten nem kalauz, aki jegyeket ellenőriz, hanem Atya, aki gyermekeit keresi" - mondta az egyházfő. Átadták a Csillagházat és a gályarab-emlékművet Rimaszombatban Frissítvevideó Leleplezték Gáspár Péter alkotását, amelyet a szobrászművész a gályarab prédikátorok és tanítók emlékére készített el.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Batthyány Lajos – Ljubljana Magyar emlékek nyomában: Batthyány Lajos – Ljubljana videó LJUBLJANA. A szlovén főváros fölött magasodó vár magyar vonatkozású nevezetessége, hogy 1849-ben csaknem három hónapig falai között őrizték az első felelős magyar kormány miniszterelnökét. Gróf Batthyány Lajos (1807-1849), akit a márciusi forradalom hatására nevezett ki a császár kormányfőnek, 1848 őszén – döntően a Jellasics-féle horvát támadás nyomán, október 2-án – lemondott erről a tisztéről. A szlovén főváros fölött magasodó vár magyar vonatkozású nevezetessége, hogy falai között őrizték Gróf Batthyány Lajost. Egy bőrdarabba csomagolva találtak rá a clunyi apátság eddigi leggazdagabb éremleletére videó A 12. századból való arany- és ezüstkincseket fedeztek fel a régészek az északkelet-franciaországi clunyi apátságnál. Botrányok és híres történelmi események tanúi voltak az Orient expressz vagonjai videó A Párizs és Isztambul között közlekedő luxusvonat, az Orient expressz számos irodalmi alkotás és mozifilm ikonikus eleme.
Fő támogatónk