2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs!videó 2018. február 19., hétfő 08:28 Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé.
Kolek Zsolt: négy év újabb esély videó 2014. április 08. | A vasárnapi országgyűlési választásokon 1990-et követően a jobboldalnak először sikerült kormányzati pozíció birtokában győznie.
Kolek Zsolt: Kiütés a piros sarokban videó 2014. április 02. | Az államfőválasztás második fordulójában a vártnál is nagyobb fölénnyel győzött a politikában újoncnak számító Andrej Kiska a minden hájjal megkent hivatalban lévő miniszterelnök – államfőaspiráns fölött.
Samu István: Ficónak nem felejtettük el vétkeit! videó 2014. március 31. | Ficót nem, Kiska pedig kérdőjel volt számunkra, és valamiért a közösségünket, annak etnikai érdekképviseletét felvállaló pártját is kerülte. Most ez amúgy is divat, hogy a politikai a pártok (és politikusai) ördögtől valók... Kár... Van benne jócskán előítélet, de elismerem, az elmúlt évek tapasztalása is.
Samu István: Megcsömörlöttünk… és megint egy „messziről jött emberben” bízunk! videó 2014. március 22. | Március 15-én szavaztunk. Az eredménnyel magyarként nem vagyok teljesen megelégedve, állampolgárként még kevésbé. Szülővárosomba, Gútán egészen megdöbbentő volt a részvétel, 27,03%!
Kolek Zsolt: mit ér a jelölt, ha magyar? videó 2014. március 19. | Bárdos Gyula szereplése a hétvégi államfőválasztáson még jó ideig viszonyítási pont marad a szlovákiai magyar közélet szereplőinek.
György András: „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára” videó 2014. március 12. | Dávid király imádsága, amit a Biblia 23. zsoltáraként ismerünk – innen származik a címsor –, akár a felvidéki magyar közösség imádsága is lehetne.
Vésey Kovács László: A kisebbik rossz helyett a jót videó 2014. március 05. | Bárdos Gyula köztársasági elnöki jelölése követ dobott a közöny állóvizébe. Sokan támogatják a magyar jelölt ötletét, de még azok is beszélnek róla, akik ellenzik. Viszont a politikában megszokottól eltérően, ezúttal nem a jelölt személye kelt hullámokat, hanem a kérdés, hogy egyáltalán kell-e jelölt.
Samu István: kétnyelvűséget támogató társadalompolitikai cselekvés videó 2014. március 03. | RÉVKOMÁROM. A Magyar Közösség Pártja kiemelten fontosnak tartja a magyar nyelv presztízsének megerősítését Szlovákia azon területein, ahol a magyar nemzetközösség tagjai élnek.
Kulcsár Ferenc: Szavazok, tehát vagyok videó 2014. február 28. | Felmérések szerint a szlovákiai-felvidéki magyaroknak mindössze 50 százaléka tudja, kire voksol az elnökválasztás első fordulójában. S eme 50 százaléknak is csupán 32 százaléka szavazna a magyar jelöltre, Bárdos Gyulára. Kétségbeejtő.
Samu István: Legalább egy napra!!!... videó 2014. február 22. | Kedves Ismerőseim! Március 15-e egy kicsit másképpen! Legyünk újra jelen vizuálisan is a profán térben!
Fibi Sándor: Hivatalosan még egy nap videó 2014. február 15. | Még egy munkanap, ráadásnak még egy szombat is, és hivatalosan véget ér a beiratkozásra törvényesen megszabott idő… Aztán még nem hivatalosan fél év, amíg meggondolhatja magát a szülő, és az egyik iskolából kijelenti, a másikba bejelenti kicsi gyermekét.
Samu István: Dél-Szlovákia a cserepadon videó 2014. február 08. | GÚTA. Az elmúlt két évtizedben kisebb-nagyobb megszakításokkal a Felvidék déli régiói sajnos nemkívánatos területekké váltak Szlovákia kormányának (kormányainak) képzeletbeli fejlesztési stratégiai térképén.
Krajčírné Nagy Julianna: Miért járnak a gyerekeink magyar iskolába? videó 2014. február 02. | ... mert én akartam így. Önző módon. Míg férjem a vallásos lelkületet tartja fontosnak, én magyarságomat szeretném továbbadni három gyermekünknek.
Kiss Beáta: Helyettünk senki sem tartja meg azt, ami a miénk videó 2014. január 30. | Ezekben a hetekben, napokban honi sajtónk, internetes portáljaink mind a magyar iskolába való beiratkozással foglalkoznak.
Farkas Iván: Beindult a gőzhenger videó 2014. január 28. | A szlovák koalíció képviselői beindították a gőzhengert. Igaz, húsz évvel később, ezúttal nem Aranyidán, hanem Nyitrán, 2014-ben.
Samu István: Politikai megrendelés kontra állampolgárok érdeke videó 2014. január 26. | 2011. szeptember 1-jén elkezdtünk valamit, amit úgy hívnak küzdelem!!!
AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3 éve, vagyis azóta, hogy a kettős állampolgárságért munkacsoport elindította a küzdelmet, nem lépett semmit.
Ádám Zita: Az embernövelő példákra és egymásra kellene figyelni videó 2014. január 20. | Főiskolai éveim alatt és amikor a gyermekeim egyetemre jártak, akkor is minden vizsga esetében szembesültem azzal a ténnyel – de ezt már oly sok helyen és oly sokszor leírtam –, hogy a főiskola elvégzése akarat és szorgalom, nem nyelv kérdése, legyen az magyar vagy szlovák, bármilyen anyanyelvű diáknak bármilyen nyelvű főiskola esetében.
Lacza Tihamér: Néhány kritikus észrevétel a fiatal magyar értelmiség szerepvállalásáról videó 2014. január 16. | Nézegetem a néhány hónapja közzétett felmérés adatait – a Csehországban tanuló, illetve az ott dolgozó magyarokról – és lehangolt vagyok.
Samu István: Két ellentétes értékrend "hungaricuma" a politikai közéletünknek? videó 2014. január 13. | Ennél furcsább címet, illetve kérdésfeltevést nem is választhattam volna. Azonban tudatos volt a nyakatekertség! Csak az általam vélt és létező történelmi valóságot akartam egy címben, költői kérdésben leírni.
Csáky Pál: Az út előttünk és mögöttünk videó 2014. január 10. | POZSONY. 2014 nem csupán a választások éve lesz, hanem a visszatekintésé is. Negyed évszázaddal ezelőtt fontos változások történtek a világban, amelyek hatása meghatározza mai életünket is.
Kvarda József: „Komárom 1994“ videó 2014. január 08. | Történelmi léptékű eseményre került sor 1994. január 8-án a magyar szellemiség fellegvárában, Révkomáromban.
Boldoghy Olivér: Emigránsok újratöltve videó 2013. december 21. | RÉVKOMÁROM. Nincs rá jobb szó: politikai menekült. Hosszú, hosszú évek után - tegnaptól - ismét van egy ilyenünk. A nyolcvanas évek gőzerővel jönnek visszafelé!
Farkas Iván: Választási költségvetést fogadott el a parlament videó 2013. december 13. | POZSONY. Jellemzően választási állami költségvetést fogadott el 2014-re a pozsonyi törvényhozás. Szigorú keretei csupán a köztársasági elnökválasztás idejéig lesznek tarthatók, utána növekedésnek indul a költségvetés hiánya, ezzel együtt az államadósság.
Borsányi Gyula: Néhányan politikai tőkét akarnak kovácsolni videó 2013. december 12. | PERED. Pered község polgármestereként és mint törvénytisztelő polgár is tudatában vagyok annak a ténynek, hogy az önkormányzatok (törvény adta kereteik között) autonóm módon tevékenykednek. És ez így helyes.
Farkas Iván: Nem mindegyik politikus elvetemült gazember! videó 2013. december 10. | POZSONY. A laza sorozat utolsó írásában is a megyei választásokhoz térek vissza igaz, sajátos módon. A választási részvételt veszem górcső alá s egyben sajnálattal állapítom meg, hogy a részvétel ismételten alacsony volt. Sokan, sokféleképpen magyarázzák az okokat. Kérdés, hogy a sajtó mozgosította, avagy elriasztotta a választókat a szavazáson való részvételtől. Vizsgáljuk meg a két végletet.
Samu István: gyomorgörcsös karácsonyi szünet előtt... videó 2013. december 03. | POZSONY. Az oktatásügy helyzetét elemzi írásában Samu István, a Via Nova Ifjúsági Csoport járási elnöke, a Magyar Közösség Pártja elnökségi tagja.
Farkas Iván: Pálfordulás videó 2013. december 03. | POZSONY. Néhány tanulság levonható a megyei választások eredményének tálalásáról és kommentálásáról a napi sajtóban.
Csonka Ákos: Mi lesz veled, Európa? videó 2013. november 28. | ZSELÍZ. Idén, 2013-ban volt a milánói ediktum 1700. évfordulója. Elgondolkodtató, hogy ha mostanra, a 21. századra ily mértékű értékválság állt elő, akkor meglehet 300 év múlva a 2000. évfordulón már nemhogy nem lesz mit ünnepelni
Samu István: Skizofrén valóság videó 2013. november 26. | GÚTA. Tehetetlen nacionalista-(ák), fasiszta félrevezetés, két évtizede elhanyagolt cigányprobléma.
Farkas Iván: Végre! videó 2013. november 22. | POZSONY. A mezőgazdasági támogatások rendszerével kapcsolatos tervezett változásokkal foglalkozik Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke.
Első  Előző   15 / 17   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 2°C
Holnap: -2°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 3°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -9°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -6°C / 3°C
Holnap: -7°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
545 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
275 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
215 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
201 éveMegszületett Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
140 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
Belföld Állami támogatásból képezhetik át dolgozóikat a munkáltatók Állami támogatásból képezhetik át dolgozóikat a munkáltatók videó POZSONY. A munkáltatók már benyújthatják a projekteket az alkalmazottaik átképzésére, illetve a munkanélküliek közvetlenül a munkahelyükön való bedolgozására szolgáló állami támogatások igénylésére. „Az ilyen projektekre 10 millió eurót különítettünk el“ – pontosította Ján Richter munkaügyi miniszter. Szigorúbban ellenőrzik majd a gyógyszereket videó Új biztonsági elemek kerülnek a csomagolásokra, hogy ne kerülhessenek veszélyes hamisítványok a páciensek kezébe. Érsek: a következő tíz évben 2 milliárd euró kell az autópályák építésére videó A megoldást az adósságfék feloldása jelentené, mondta a közlekedési miniszter.
Külföld Közös államfője lehet Albániának és Koszovónak? Közös államfője lehet Albániának és Koszovónak? videó PRISTINA. Edi Rama albán miniszterelnök egy szoros politikai unió kialakítását szorgalmazta vasárnap Albánia és Koszovó között, a többi között felvetette annak lehetőségét, hogy egy napon a két országnak a "nemzeti egység jelképeként" egy elnöke lesz. A belgrádi vezetés ugyanis ismételten azzal vádolta Tiranát, hogy Nagy-Albánia eszméjének megvalósításán fáradozik. Lavrov: Brüsszel téved, amikor feltételeket szab a Nyugat-Balkánnak videó Az orosz politikus szerint Moszkva a történelmi, szellemi és kulturális kapcsolatok megőrzésére törekszik balkáni barátaival. Szaakasvili több ezer híve tüntetett Kijevben az államfő lemondását követelve videó Sajtóbecslések szerint 2500 aktivista vett részt a tüntetésen, amelyet 3000 rendőr biztosított.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik.
Magyar világ Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét. Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! videó A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun.
Kultúra BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát videó LONDON. A Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján. A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen. Közös V4-stand a Brüsszeli Könyvvásáron videó A közös standdal be akarják mutatni, hogy a V4 nemcsak földrajzi és politikai, hanem jól működő kulturális együttműködés is. Szabó István filmrendező 80 éves videó Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket.
Színes Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Frissítvevideó KANGNUNG. A 2022-es pekingi téli olimpián a mostani nyolc helyet tíz csapat vehet majd részt a női jégkorongtornán. A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert. Bemutatkoztak a kölcsönbe kapott óriáspandák Finnországban videó Kína 15 évre adta kölcsön a két állatot a pandadiplomácia jegyében, amely a barátságot és a politikai közeledést szolgálja. Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál videó Az előző játékokon ezüstérmes amerikaiak a döntőben a kanadai és az orosz együttes összecsapásának győztesével mérkőznek.
Mozaik Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó AUSTIN. A hím egerekben kialakult stressz utódaik agyára is hat a spermán keresztül. A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Kármán Tódor és a National Medal of Science Kármán Tódor és a National Medal of Science videó 55 éve, hogy Kármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést. Ezt az elismerést Kármán Tódor kapta meg a világon elsőként. A Fehér Ház rózsakertjében történt az átadás. Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere.
Fő támogatónk